X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Raul se je vrnil na Santiago Bernabeu

photobucket.com

Težko je povzeti vse dosežke Raula v njegovih 16. letih v Real Madridu v le nekaj vrsticah. Trije naslovi Lige prvakov, šest naslovov La Lige, dva Interkontinentalna pokala, evropski superpokal in štiri španske superpokal so njegovi največji osvojeni naslovi. Prav tako je praktično premalo pridevnikov, s katerimi bi opisali njegovo kariero in kaj pomeni za zgodovino kluba: vodstvo, talent, predanost, trdo delo in cilji, veliko golov, skupaj kar 323, s čimer še vedno drži mesto najboljšega strelca kluba. Raul je pustil neizbrisen pečat v klubu po svojih 741. odigranih tekmah v belem dresu in tega ne more zanikati prav nihče.

photobucket.com

Govoriti o Raul je govoriti o enem od najboljših igralcev v svetu športa (da ne omenjamo Real Madrida). To pomeni, da govorimo o naslovih, rekordih, golih, ampak to pomeni, da govorimo tudi o enem izmed najbolj legendarnih igralcev kluba, ki je ljubljen zaradi tega, ker je rojen zmagovalec in zaradi njegove požrtvovalnosti. V akademijo Reala je prišel leta 1992 in po bežen prehodu skozi mladinske vrste kluba, je 29. oktobra 1994 prišel do svojega debija v prvi ekipi na tekmi proti Zaragozi. Ni trajalo dolgo, da si je napadalec ustvaril ime, potem ko je prikazal odlične prestave in ko je dosegel gol že na svoji drugi tekmi v prvi ekipi in še to na mestnem derbiju proti Atleticu Madrid. Z mestom v prvi ekipi je Raul pomagal pri zmagi nad Zaragozo za naslov La Lige v sezoni 1994/95, ob enem pa je postal tudi pravi vodja ekipe.

photobucket.com

SKUPNA STATISTIKA RAULA V REAL MADRIDU
La Liga Liga prvakov Cop del Rey Ostale tekme
Sezone T T Z T Z T Z
16 550 228 132 66 37 18 22 11

T – število tekem, Z – število zadetkov

photobucket.com

Raul je osvajal naslove skoraj tako hitro kot je dosegel gole. Poleg šestih naslovov La Ligas in štirih naslovih španskega superpokala, je Realova sedmica osvojila tudi številne naslove na evropski ravni, potem ko je kar trikrat dvignil pokal za naslov Lige prvakov, kar je bilo njegovo najljubše tekmovanje. Raul je osvojil svoj prvi pokal Lige prvakov v Amsterdamu pri starosti vsega 20 let, nato pa je še dvakrat osvojil isti naslov še v Parizu in v Glasgowu, pri čemer je zadel v obeh finalih. Napadalec je prav tako poznan po njegovem znameniti golu “Aguanís”, ki ga je dosegel na tekmi proti Vasco de Gama v Interkontinentalnrm pokalu leta 1998.

photobucket.com

URADNI GOLI RAULA ZA REAL MADRID
Tekmovanje
Goli
La Liga 228
UEFA Liga prvakov 66
Copa del Rey 18
Evropski superpokal 1
Španski superpokal 7
Interkontinentalni pokal 1
Svetovni klubski pokal 2
SKUPAJ 323

photobucket.com

Vztrajnost je lastnost, ki najbolje označuje Raulovo kariero. Korak za korakom je podiral klubske rekorde, vse dokler ni postal igralec Real Madrida z največ odigranimi tekmami in največ doseženimi golov v zgodovini kluba. Igralec se prav tako ponaša z neskončnim seznamom individualnih naslovov, vključno z dvema lovorikama najboljšega strelca Lige prvakov in nagrado Silver Ball. Priznanja, ki postavljajo Raula za enega izmed največjih španskih igralcev vseh časov in legendo Real Madrida. Raul se sedaj vrača domov, da bi igral na 35. izvedbi pokala Santiago Bernabeu med Real Madridom in Al-Sadd, kjer bo prav tako prejel zasluženo priznanje za njegove uspehe v belem dresu s strani zvestih navijačev Real Madrida.

photobucket.com