X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Raul

»Ta klub zna posredovati svoje vrednosti in mladi, ki so prišli v klub jih bodo znali pokazati«, trdi najboljši strelec v zgodovini belega baleta.

Na Bernabéu vstopa sigurno in zadovoljno, tako kot bi vstopal v svoj dom. Šestnajst let v Chamartíovem klubu je več kot zadostovalo, da je spisal svojo zgodbo o ‘belih legendah’. A vseeno, kljub vsem svojim dosežkom, ostaja Raúl González skromen in hvaležen. A eno stvar ima jasno, zanj bi bila najbolj normalna stvar na svetu zabiti gol v belem dresu na pokalu Santiaga Bernabeu-a: » Če zabijem z dresom Real Madrid bi bilo to povsem normalno. Zabiti gol proti Real Madridu bo pa zelo težko«.

V sali za medije, med tvojo konferenco, smo največkrat slišali besedo ‘navdušenje’. V resnici ne vem ali ste to vi, ki ga obdaja veliko navdušenje, ali so to vsi ostali, ki vas obkrožajo in ‘el madridismo’.

Mislim, da je navdušenje obojestransko, ljudje komaj čakajo tole tekmo. V teh treh letih je veliko ljudi prišlo na moje tekme v Nemčijo, celo v Katar. Mislim, da jih je veliko komaj čakalo, da se vrnem na Bernabéu, da znova oblečem dres Real Madrida. To se bo zgodilo, zato sem zelo emotiven, navdušen in celo malo živčen. Vrniti se na polen stadion in prejeti ljubezen ljudi, ki so mi jo izkazovali toliko let, bo nekaj zelo posebnega. Poleg tega, bom v krogu svoje družine, prijateljev; verjamem, da bo to, magičen trenutek.

Ko se oseba zave, da se bo na omenjeni tekmi ‘praznovalo’ in da so vstopnice pošle, kot da bi se šlo za tekmo Lige Prvakov, da so ljudje čakali v vrstah na 40°C… Kaj razmišlja? Verjetno je očitno, da bi se morali zavedati »Vse to je zame…«

Resnično sem zelo navdušen in hvaležen ljudem, saj so vedno bili dobri z mano in, čeprav sem igral zunaj Španije sem čutil ljubezen ljudi, opazil sem tudi, da jih veliko še vedno prihaja na Bernebeu z mojim dresom. Na letališču, v hotel in celo preden smo prišli na trening so ljudje čakali… upam, da se jim bom lahko zahvalil in da bo to odlična tekma in velika zabava. V ponosi mi je vedeti, da je to moja hiša in da se, sigurno, v prihodnosti lahko vrnem.

Se že zavedate vseh uspehov, ki ste jih v šestnajstih letih doživeli v Real Madridu?

Sedaj se začneš počasi zavedati, prižgeš televizijo, predvajaš posnetek, poiščeš kakšno tekmo, vidiš gole, ki si jih uspel zabiti, in se zaveš velikost vsega, kar si doživel in privilegija, da si lahko v Real Madridu igral toliko časa; toliko soigralcev, trenerjev, uspel sem izpolniti veliko sanj, ki sem jih kot deček želel… Vidiš vse to in se počutiš srečnega in ponosnega. Upam, da se bo vse to videlo na igrišču, prepričan sem, da bo to velik dan za vse.

V prejšnjih intervjujih, ko ste igrali v Madridu ste priznali, da ne marata izgubljati. Ste še vedno tako lačni zmag?

Še vedno sem isti, z isto lakoto po zmagi in če se ne zmaga, vztrajati… Mislim, da se v življenju vedno moramo poskusiti dvigniti, moramo vsaj poskusiti. Problem ni v porazu ampak v predaji. Mislim, da bom vse življenje nadaljeval tako.

Novinci Real Madrid, ki se znajdejo na temle stolu, ob vprašanju po vzornikih ne dvomijo… velikokrat se sliši Raul. Kaj lahko poveste tem novim, mladim igralcem?

Mislim, da je letos v klub prišlo veliko odličnih, mladih igralcev, s to lakoto bo uspehih… Poleg tega, so v slačilnici zelo pomembni igralci, ki imajo vrednosti klub v žilah in bodo to znali prenesti na mlajše in nove igralce. Jaz bi jim rekel, da ne izgubljajo časa ob vsej veličini, ki jo predstavlja klub; da izkoristijo vsak trening, vsako tekmo, vsakega navijača; naj uživajo najbolj kar lahko, kajti vse mine preveč hitro. To je klub, ki dobro pozna svoje vrednosti in jih zna posredovati naprej, mladinci,ki prihajajo v klub bodo te vrednosti znali ponotranjiti. Prepričan sem, da bo to leto uspehov.

Pravite, da vse mine zelo hitro čeprav je minilo 16 let. Če bi morali izbrati samo en trenutek…

Moj debi je brez dvoma najboljši. To so sanje od otroštva; ko imaš 7 ali 8 let in misliš: »če bi lahko jaz nekoč igral tekmo Primere Division…«. Brez tega dne, ne bi bilo naslednjih. Imel sem priložnosti preživeti tu veliko let, osvojiti pomembne lovorike, zabiti pomembne gole… a mislim, da brez debija ne bi obstajali ostali trenutki.

Ko ste igrali prvo tekmo, ste si lahko predstavljali, da boste tu 16 let?

Nikoli nisem razmišljal toliko vnaprej. Vsako leto je bolj težko; vedno pridejo novi igralci. Na mojem položaju se jih je zamenjalo 12 ali 14, in vedno si morali biti v top formi, biti pozorni in natančen… Imel sem srečo, da sem bil obkrožen z pravimi ljudmi, ki mi je ogromno pomagala, in ki je pripomogla, da se v klubu ostal toliko časa. Ko preživiš toliko časa tu, misliš, da se boš tukaj tudi upokojil, a kot sem že rekel, spremenil ne bi popolnoma nič. Opažam ljubezen, ki jo čutijo do mene in jaz čutim enako; vedno ko se vrnem, se počutim kot doma.

Igrali boste za obe ekipi po 45 minut. Si predstavljate zabiti gol Real Madridu in nato ponovno zabiti gol z dresom Real Madrida?

Če zabijem z dresom Real Madrid, bo to nekaj povsem normalnega. Zabiti proti Real Madridu, bi pa bilo težko… a kljub temu mislim, da bo to dan za zabavo in da bodo ljudje navdušeni tudi če zabijem proti Real Madridu.