X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Raul: “Real Madrid mi je dal vse, to bo zelo poseben dan”

»Pomembno je, da vsi uživajo na tej tekmi, igralci, navijači in tisti, ki jo bodo spremljali doma«, pravi napadalec.

Raul je stopil pred medije dan pred XXXV. Pokalom Santiago Bernabeu, ex- madridista je razložil svoje občutke o ponovni vrnitvi na stadion belih: »To bo emotivna tekma. Prihajam svojo trenutno ekipo, a z navdušenjem, da bom lahko ponovno ponosno oblekel dres Real Madrida. Real Madrid mi je dal vse, Bernabeu, navijači, jutri bo poseben dan, zame zelo čustven. Zelo sem srečen, da se vračam v svoj dom, da lahko ponovno vidim svoje prijatelje in kolege. Upam, da bo to dobra tekma. Moji soigralci komaj čakajo na tekmo, najpomembnejše je da vsi uživajo, igralci, navijači in tisti, ki bodo tekmo spremljali doma«.

Igralec ni skrival veselja: »Srečen sem, saj bo z mano moja družina in prijatelji. Moji sinovi me sprašujejo če sem igral s Cristianom Ronaldom, mogoče bom lahko preživel kakšne trenutek z njim na igrišču v dresu Real Madrida. Od navijačev ne pričakujem ničesar, vedno so mi dali svojo ljubezen in spoštovanje od prvega dne, in če kdo dolguje nekaj sem to jaz: zabil bi lahko več golov in igral bolje, v moji etapi v tem klubu«.

Raul je odgovoril na vprašanja o svoji trenutni profesionalni situaciji: »Trenutno sem še vedno igralec, pogodbo imam še za eno leto, nato pa bom sprejel odločitev, ki se mi bo zdela najbolj primerna. Vrnitev v Real Madrid, je vedno v moj mislih, in ko bom prepričan, da lahko prinesem nekaj klubu, se bom z navdušenjem vrnil. Potreben je čas za tranzicijo in učenje, da bi lahko vedel, če sem zmožen narediti nekaj pomembnega in pomagati.«

O naslednjem nasprotniku belih pravi: »prejšnjo sezono smo osvojili katarsko prvenstvo in imamo željo igrati Azijsko Ligo Prvakov, ki je že bila osvojena nekaj let nazaj. Ta ekipa je igrala ‘Mundialito’ proti Barceloni in je klub, ki ima velik sloves v arabskih državah. Ima talentirane igralce, na žalost ne bodo vsi tu, je tekmovalna ekipa, in moji soigralci komaj čakajo igrati proti Real Madridu. Zadovoljen sem, da sem tu in da bodo moji soigralci okusili kako je igrati na najboljšem stadionu na svetu.«

Ex- Madridista je v avli za medije razložili stebre belega baleta: »prave vrednosti Madrida so: veliko truda, spoštovanja, skromnosti in solidarnosti… ko sem prišel, so me naučili igrati, zmagati, a predvsem spoštovati nasprotnika. Z dresom Real Madrida ni bilo prijateljskih tekem, treba je bilo braniti grb, kot da bi igrali zadnjo tekmo. Veterani smo tisti, ki so to prenašali na nove in mlade igralce v klubu«.

»Kot vsak ‘madridista’ sem navdušen nad prikazanim do sedaj. Hočejo imeti žogo v svoji posesti. Mislim, da ima trenutna ekipa ogromen potencial, in bi lahko bila ena boljših v zgodovini kluba. Začenja se nov projekt, v katerem je treba držati skupaj in gledati v isti smer«, komentira začetek madridske sezone.

Napadalec je prav tako komentiral novo domovanje prve ekipi, po obisku Cuidad Real Madrid: »Objekti so odlični, kar te prepriča v napredek Real Madrida«.

O svojem odhodu iz belega kluba pravi: »Pred tremi leti sem sedel tu in se poslavljal, nisem mogel to storiti kot bi si želel in pokal Santiago Bernabeu bo zelo poseben dan. Nič ne bo spremenilo dogajanj v zadnjih letih in srečen sem, da bom lahko doživel ta trenutek. V trenutku ko se sem odločil da odidem, sem se zavedal, da se je moje obdobje tu končalo. Novo okolje mi je vrnilo željo, uživanje v nogometu in počutil sem se svobodnega, razmišljal le o počitku in igri. To je največji klub, a iz dneva v dan je težko«.

Podal je tudi svoje mnenje o Casillasu in Cristianu Ronaldu. O vratarju pravi: »Casillas bo nadaljeval z trdim delom in sigurno, bo dobil svoje priložnosti, je v najboljših letih in želi ostati tu. Sezona se je šele začela in Iker bo kot kapetan pomagal soigralcem in klubu v vsakem trenutku«. Portugalca je pohvalil: »je najboljša Realova naložba v zadnjih letih, je igralec, ki ima nepotešljivo lakoto, ne utrudi se zmagovati in na vsaki tekmi da vse od sebe. Vsi Madridčani bi bili presrečni, če se odloči nadaljevati«.

Na vprašanja o Bale, je Raul podal svoje mnenje: » Mislim, da je dominanten igralec,ki je v zadnjih sezonah naredil razliko, in je po Cristianu Ronaldu in Messiju sedaj on tisti o katerem se bo govorilo in govorilo. Vsi ga želijo zase. Real Madrid očitno vztraja, ker misli, da bo zelo pomemben igralec, če pride v vrste Real Madrida mislim, da bomo vsi uživali ob njegovi igri«.

Butragueño se je pridružil Raul na tiskovni konferenci, kjer je izrazil dobrodošlico španskemu napadalcu: »V čast mi je sedeti tu z nogometno legendo, ki si je prislužil spoštovanje in občudovanje celega sveta zahvaljujoč svoji profesionalnosti. Raul je lahko vzornik družbi in mladim, je igralec v katerem bi morale današnje mlade generacije, ki želijo biti nogometaši, iskati svoj vzor.«