X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Granada 0-1 Real Madrid

photobucket.com

Ancelottijev Real Madrid ostaja nepremagan in tokrat je bil stadion Nuevo Los Cármenes tisti, ki je bil priča novi zmagi belih. Zmago na prvi gostujoči tekmi sezone je odločil en sam zadetek, ki ga je dosegel Karim Benzema v deseti minuti. Francoski napadalec je tako dosegel zadetek že na drugi zaporedni tekmi, ki je tako odločil srečanje v korist Real Madrida, ki je igral nogomet na dotik. Beli so pokazali tudi moč v svoji obrambi v drugem polčasu, ko je Granada okrepila svoje napade v iskanju izenačenja. Ramos, Isco in Cristiano Ronaldo so vsi bili blizu povišanja prednosti Reala, vendar pa je Roberto v vseh primerih obranil mrežo nedotaknjeno. 

Z navezo Modrić-Isco-Özil na sredini igrišča, so gostje dobro kombinirali na začetku tekme in igrali učinkovit nogomet. Kot rezultat tega je bila tudi prva velika priložnost že v četrti minuti srečanja, ko je globinska podaja Di Maríe presenetila obrambo Granade. Strel Benzemaja, ki je poskušali dvigniti žogo čez vratarja Roberta, je zletel mimo vrat. Real Madrid je nenehno obkrožal kazenski prostor domačega moštva in ni bilo potrebno čakati dolgo, da bi videli zadetek. V deseti minuti je z desne strani lepo v kazenski prostor znova podal Angel di Maria, pri čemer sta se sama pred domačimi vrati znašla Ronaldo in Karim Benzema. Portugalec je sicer slabo sprejel žogo, a jo je še pravočasno v mrežo pospravil Benzema za vodstvo belega baleta. Ancelottijeva ekipa ni spreminjala svoje vero v posest in imela tako vseskozi nadzor nad tekmo. Medtem, ko sta Modrić in Isco skrbela, da je igra belega baleta potekala tekoče, sta Di Maria in Özil s hitrimi kombinacijami povzročala resno nevarnost za gol Granade. Real je sicer prek Özila v petnajsti minut še enkrat zatresel mrežo, a je bil zadetek razveljavljen. Glede na zaostanek se je Granada odločila, da bo čakala na svoji polovici in poskusila zapretiti gol Reala iz protinapada. Strategija je bila blizu uspeha v nekaj osamljenih priložnosti, vendar pa le te niso povzročile veliko težav Diegu Lópezu in ob polčasu je ostalo pri minimalnem vodstvu Reala.

Po odmoru je Granada začela z več pobude in bil bolj agresivna v iskanju izenačenja. Kljub temu pa je bil vseeno Real Madrid tisti, ki je imeli prvo veliko priložnost v drugem polčasu, potem ko je z glavo po podaji iz kota streljal Ramos. Isco je še enkrat pokazal svoje kvalitet in je odigral ključno vlogo v napadu v 62. minuti. Igralec iz Malage je na levi strani s fantastičnim preigravanjem obšel Iturra, nato pa je z desnico sprožil še močan strel, a je Roberto žogo uspel nekoliko dotakniti in tako je ta zadela le vratnico. Real Madrid je vse bolj napadal, ko se je približeval konec tekme, je bil Cristiano Ronaldo tisti, ki je predstavljal največ nevarnosti za vratarja domačega moštva. Močni streli Portugalca je Roberto obranil, ki je s tem ohranjal svoje moštvo v igri vse do zadnjega sodnikovega žvižga. V zadnjih napadih Granade je izstopal Pepe, ki je razčistil nekaj situacij, med drugim tudi nevarno podajo v sodnikovem podaljšku. Časa je zmanjkalo domačim in ekipa Ancelottija se je vrnila nazaj v Madrid s tremi točkami. V nedeljo pa prihaja na Santiago Bernabeu Athletic Bilbao.

Stadion: Nuevo Los Cármenes (Granada)
Sodnik: Javier Estrada Fernandez
Granada 0-1 Real Madrid
Benzema 10.

Granada: Roberto, Nyom, Diakhate, Mainz, Brayan, Angulo, Iturra, Yedba (68./Fran Rico), Brahimi, Piti, Dani Benitez (76./Buonanotte), El-Arabi (46./Riki).

Real Madrid: Diego Lopez, Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo (61./Nacho), Modrić, Özil (65./Casemiro), Isco, di Maria (88./Carvajal), Ronaldo, Benzema.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com