X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid predstavil tretji dres za sezono 2013/14

Real Madrid in Adidas sta predstavila tretji komplet dresov za sezono 2013/14. Bale, Benzema in Marcelo so bili igralci, ki so kot prvi oblekli nove drese in da se pokažejo javnosti v dresih, ki bodo gostujoči drese ekipe v Ligi prvakov. Oranžen dres, ki ga klub še nikoli ni uporabljal prej in o katerem je Benzema dejal: “Všeč mi je. Je drugačen od modrega ali belega in izgleda res dobro.” “To je zelo svetla barva in upajmo, da nam bodo dali energije in moči za zmago na tekmah Lige prvakov,” je dejal Marcelo, ki je spregovoril tudi o naslednji ligaški tekmi: “Tekma proti Villarrealu bo težka, vendar strmimo k temu, da bomo zmagali.” Bale je v svojem prvem uradnem dejanju kot igralec Real Madrida po prestopu dejal: “V čast mi je, da sem v Real Madridu in vsi so me sprejeli zelo dobro. Vsakdo si želi osvajati lovorike s tem klubom in ekipa si želi zmagati vse naslove, ki so na voljo.”

Marcelo in Benzema sta bila prva, ki sta spregovorila in pozdravila svojega novega moštvenega kolega, Garetha Bala. “Zelo smo veseli, da je v Real Madridu. Je odličen igralec in mislim, da bo veliko prinesel v ekipo. Je prijeten in prijazen. Je odličen igralec in upam, da nam bo pomagali zmagati veliko tekem,” je dejal francoski napadalec, medtem ko je brazilski branilec dodal: “Je normalen kot mi. Je odličen igralec in vesel sem, da sem v isti ekipi kot on. Nisem še treniral z njim, vendar sem prepričan, da se bo dobro odrezal. Ko si v Real Madridu to tudi moraš.”

Valižan se je zahvalil svojima novima soigralcema za njune prijazne besede, nato pa je spregovoril o tem, kako so stvari potekale po njegovem uradnem prestopu v Real Madrid: “Resnica je, da takoj, ko sem prišel, sem že odšel v reprezentanco, vendar je čast biti v Real Madridu in sem bil zelo dobro sprejet. Ko sem spoznal Ronaldo je bilo neverjetno. Je zelo prijazen in me je zelo toplo sprejel. Počutil sem se zelo dobrodošlega in sedaj upam, da bom lahko stopil na igrišče in pomagal svojim soigralcem.”

O svoji formi in o tem kdaj bo debitiral za ekipo je dejal: “Počutim se dobro. Prejšnji teden sem naredil dva težka treninga in igral nekaj časa v reprezentanci. Mi gre na bolje. Zaostajam za soigralci na telesni pripravljenost, vendar upam, da jih bom hitro dohitel. Govoril sem z Ancelottijrm o stvareh, ki bodo ostale med mano in njim. Igral bom tam, kjer mi bo trener rekel, na tistem položaju pa bom dal sto odstotkov za to ekipo. Morali bomo počakati do sobotne tekme, da vidim, če bom v ekipi ali ne, ampak sam se veselim tega.”

Na vprašanje ali se slog ekipe ujema z njegovim nogometnim profilom in o pritisku v Real Madridu, je Valižan dejal: “To je eden od velikih razlogov, da sem želel priti v Real Madrid. Slog igranja ima velik vpliv. Dal bom vse za zmago, ko bom bil na igrišču. Mislim, da je to razburljiv čas za ekipo. Vsi si želimo trdo delati, da bi zmagali vsako tekmo in upajmo, da bomo osvojili vse naslove, ki so na voljo. Pritisk seveda obstaja, ker mora Real Madrid zmagati na vsaki tekmi, mi pa bomo trdo delali, da bi nam uspelo.”

Kar se tiče možnosti za zmago desetega naslova Lige prvakov je Bale dejal: “Že sem se naučil reči ‘la Décima’. Tu smo, da bi zmagali na vsaki tekmi in osvojili vsak pokal, dali bomo vse od sebe, da nam uspe. Ne samo v Ligi prvakov.” “Naša skupina v Ligi prvakov je zelo težka. Za zmago v Ligi prvakov moramo premagati vse ekipe in dali bomo vse od sebe, da pridemo čez skupinski del,” je povedal Benzema, medtem ko je bil Marcelo prav tako zelo navdušen: “Vsakič, ko igramo Ligo prvakov želimo iti do konca in zmagati. Vemo, da je to zelo težko, vendar pa se vsako leto trudimo in upajmo, da bomo dali navijačem razlog za praznovanje.”

Ekipa je imela dober začetek v La Ligi in o tem je Benzema dejal: “Res je, da igramo s hitrimi napadi in moramo biti previdni na protinapade. Vse ekipe igrajo proti nam na 100% in mi moramo dobro nadzorovati tekmo.” Francoz je bil prav tako tudi eden ključnih igralcev v napadu s svojimi asistencami in goloma, zato je bil zelo zadovoljen s tem kako stvari potekajo: “Delam dobro, ampak stvar, ki jo je treba poudariti je ta, da smo zmagali tekme. To je najbolj pomembna stvar. Trdo delam in upam, da bom dosegel veliko golov.” Glede na pomen podpore navijačev Real Madrida je rekel: “Pridite na stadion in nas podpirajte. Potrebujemo vašo moč.”

V svojem govoru je Marcelo dejal: “Ponosen sem, da bom tretji kapetan. To je velika odgovornost in velika čast. Še naprej bomo trdo delali, da bi poskušali zmagati vsako tekmo in osvojiti vsak naslov. Dali bomo vse od sebe, da bo bil Real Madrid na vrhu.”

Branilec Real Madrida je spregovoril tudi o tem, kako poteka njegovo okrevanje po poškodbi: “Vsak dan mi gre bolje in upam, da se vrnem po poškodbi, da bi pomagal Real Madridu čimprej. Sprva smo mislili, da sem si poškodoval eno stvar, vendar pa se je nato izkazalo, da je manj resna stvar in upam, da bom kmalu spet igral.” Na koncu je spregovoril o tem, kako bo šla ekipa v soboto na El Madrigalu: “Dobro nam gre. Tekma proti Villarrealu bo težka, vendar pa bomo iskali zmago.”