X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Villarreal 2-2 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid je na gostovanju proti Villarrealu osvojil točko na živahni tekmi in ostaja še naprej nepremagan, odkar je vodenje prevzel Ancelotti. Tako kot na prvi tekmi sezone proti Betisu, je ekipa znova prva prejela zadetek. Cani je popeljal domače v vodstvo, toda Bale je že ob svojem debiju izenačil še pred odmorom, po odlični podaji Carvajala. V drugem polčasiu pa so bili gostje tisti, ki so povedli, po hitrem protinapadu je v 64. zadel Cristiano Ronaldo, šest minut kasneje pa je Giovani dos Santos izenačil. Real Madrid bi lahko zmagal, če bi Fernando Teixeira Vitienes pokazal na enajstmetrovko po očitnem prekršku nad Di Marío v kazenskem prostoru v 79. minuti. Illarramendi je prav tako dobro igral ob svojem debiju in Diego López se je dobro odrezala na golu Reala.

Real Madrid in Villarreal sta bila v središču pozornosti na El Madrigal na edini tekmi četrtega kroga, pred katero sta obe ekipi zmagali vse prve tri tri tekme La Lige. Domače moštvo, ki se je vrnilo nazaj v prvo špansko ligo v tej sezoni, je pokazalo na svojih prejšnjih tekmah, da nameravajo ostati v prvi ligi kar nekaj časa. Ne glede na to, pa so gostje začeli z mislijo, da ostanejo še naprej neporaženi pod Ancelottijem, pri tem pa sta v prvi postavi belega baleta prvič začeli tudi letošnji okrepitvi: Bale in Illarramendi. Villarreal je igral dinamično in na vso moč s podporo domačih navijačev, ki imajo visoka pričakovanja zaradi rezultatov njihove ekipe ob povratku v prvo ligo. Njihov prvi opozorilni strel je s fenomenalno obrambo zaustavil Diego López, potem ko je poskusil Aquino v štirinajsti minuti. Kljub temu pa je šest minut kasneje domača ekipa vseeno povedala. Soriano in Pereira sta premešala obrambo Reala, Cani pa je zatresel mrežo, potem ko je bil Sergio Ramos prepozen v bloku. Real Madrid je zaostajal in tako imel sedemdeset minut, da stori preobrat. Aquino je imel priložnost še dodatno zaplesti situacijo za Real Madrid, vendar pa se je še enkrat več v vratih Real Madrida izkazal Diego López s čudovitim dvojno obrambo, potem ko se je Mehičan znašal iz oči v oči s španskim vratarjem v osemindvajseti minuti. Medtem, ko je bil vratar belega baleta fantastičen, pa je Asenjo na drugi strani rešil svojo ekipo po podaji iz kota in strelu Ramosa z glavo v dvaintrideseti minuti. Dve minuti kasneje bi lahko izenačil Cristiano Ronaldo po več kot 30 metrov odmerjeni podaji kapetana Reala, a je njegov strel z glavo zletel mimo vrat. Šest minut pred odmorom je Real izenačil. Daniel Carvajal je lepo prodrl po desni strani in podel pred vrata, Gareth Bale pa je z desnico matiral Asenja in tako na najboljši možen način debitiral v belem dresu.

Bale je prav tako bil viden tudi na začetku drugega polčasa. V oseminštirideseti minuti je močno streljal z roba kazenskega prostora in povzročil resne težave Asenju. Drugi polčas ni razočaral po živahnem prvem polčasu. Ob ekipi sta igrali na zmago in ni bilo časa za špekulacije. Ravno, ko je šlo k koncu prvih petnajstih minut drugega polčasa, je Ancelotti v igro poslal sveže moči, potem ko sta iz igre odšla Illarramendi in Bale, v igro pa sta vstopila Khedira in Di Maria. Italijan se je odločil pravilno, saj je štiri minute kasneje njegova ekipa povedal po po hitrem protinapadu. Cristiano Ronaldo je žogo popeljal s svoje polovice, podal do Karima Benzemaja, čigar strel je Asenjo ubranil, a žoga je znova prišla do Ronalda, ki mu ni bilo težko zatresti mreže. Povratek Reala je bil zaključen, nato pa je bil čas, da podprejo delo, ki so ga vložili za preobrat, da bi se nadaljevali serijo zmag v prvenstvu. Vendar pa se ni izšlo po željah Reala, ko je Giovani dos Santos izenačil, potem ko je Diego López najprej še obranil strel Canija, odbita žoga pa je prišla do Dos Santosa, ki je v sedemdeseti minuti izenačil na 2-2. V zaključku tekme sta imeli obe ekipi priložnost za zmago in tudi Fernando Teixeira Vitienes bi lahko bolje opravil svoje delo, potem ko ni piskal enajstmetrovke ob očitnem prekršku nad Di Marío v kazenskem prostoru Villarreala v 79. minuti, a ostalo je pri rezultatu 2-2. Beli tako ostajajo še naprej neporaženi v tej sezoni.

Stadion: El Madrigal (Villarreal)
Sodnik: Fernando Teixeira Vitienes
Villarreal 2-2 Real Madrid
Cani 21., Dos Santos 70.; Bale 38., Ronaldo 64.

Villarreal: Asenjo, Mario, Musacchio, Dorado, Jaume Costa, Aquino, Manu Trigueros (71./Pina), Soriano, Cani, dos Santos (75./Hernan Perez), Jonathan Pereira (65./Uche).

Real Madrid: Diego Lopez, Carvajal, Pepe, Ramos, Nacho, Modrić, Illarramendi (62./Khedira), Bale (61./di Maria), Isco, Ronaldo, Benzema (73./Morata).

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com