X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Galatasaray 1-6 Real Madrid

photobucket.com

Obstajata dva načina začetka zmagovanja v Ligi prvakov, prvi je neprepričljiva igra in drugi je neustrašen način s potrditvijo kandidature za enega izmed favoritov osvojitve naslova. Real Madrid je danes izbrala drugi način. Beli so dotolkli domače na njihovem stadionu, čeprav so se na tem istem igrišču opekle že tudi velike ekipe, potem ko je hat-trick dosegel Cristiano Ronaldo, Benzema je prispeval 2 gola, gol pa je prispeval še Isco. Kljub temu pa tekma ni bila lahka, kljub končnemu rezultatu, zlasti če pomislimo, da so imeli domači brezpogojno podporo navijačev na stadionu Alija Sami Yena in tudi Real je imel le minimalno prednost ob polčasu, potem ko je zadel mladi Španec. Ampak Real Madrid je v drugem polčasu pokazal kakovost in pogum, tako so varovanci Ancelottija v samo 20. minutah zabili še tri gole ter s tem zapečatili usodo domačih. Beli so tako še vedno neporaženi na uradnih tekmovanjih v tej sezoni.

Prvo žogo v kazenski prostor Reala je poslal Riera, vendar pa je bil Casillas, ki je dobil priložnost namesto Diega Lópeza, na mestu. Španski vratar je moral v četrti minuti posredovati še drugič, ko je poskus Mela odbil v kot, po podaji Sneijderja pa je razčistil Pepe. V osmi minuti se je pol priložnost ponudila Cristianu Ronaldu, nekaj več posesti pa sta imela tudi Modrić in Isco. V 15. minuti je prišlo do nenavadnega trčenja med Casillasom in Ramosom, čuvaj mreže pa je zaradi udarca v predel reber potreboval zdravniško pomoč. Iker se je kmalu zatem vrnil na igrišče, vendar se je izkazalo, da ne bo mogel nadaljevati, zato je na zelenico stopil Diego López. V nadaljevanju je dvoboj Ramosa in Didierja Drogbaja dobil slednji, turški prvoligaš pa je imel na voljo prosti strel. Izvedel ga je Riera, odbito žogo pa je zapravil Melo. Domači so dobro zapirali prostor v sredini, kar je igralcem belega baleta onemogočilo prenos žoge, v španskem kazenskem prostoru pa je pretil Melo. V 23. minuti je Benzema lepo našel Ronalda, ki je padel po srečanju s Chedjoujem, vendar se glavni sodnik ni odločil za enajstmetrovko. Real Madrid je igral pametno in čakal na svojo priložnost, Turki pa so še naprej pritiskali prek Inana Baytarja. Nevarnost je ponovno zapretila v 33. minuti, ko je Sneijder lepo podal nazaj do Yilmaza, pravočasno pa je reagiral Ramos. Že čez nekaj trenutkov pa se je potrdil stari nogometni rek ”kdor ne da, dobi” in Real Madrid je prišel do vodstva. Isco se je po podaji Di Maríe fantastično otresel Eboueja in z natančnim strelom premagal domačega vratarja. Madridčani so se po prvem zadetku nekoliko sprostili in dlje zadrževali posest žoge. Tempo se je v izdihljajih prvega polčasa umiril.

V drugem polčasu je pri Galatasarayu namesto Drogbaja, ki se je poškodoval ob zaključku prvega polčasa, na igrišče prišel Nordin Amrabat. Benzema in Di María sta kombinirala po levi, slednji pa je poslal nizek predložek v domači kazenski prostor, ki ga je prestregel Inan. Strel Ronalda je ubranil Muslera, nato pa je sledila prva velika priložnost v drugem polčasu. Sneijder je v kazenskem prostoru Reala našel Yilmaza, ki je z glavo meril mimo vrat. Turki so nato krenili v nov napad, vendar se López ni pustil premagati. Tudi na začetku drugega dela je boljšo igro kazal Galatasaray, a učinkovitost Reala je terjala svoj davek in v 54. minuti je kraljevi klub po strelu Karima Benzemaja povedel z 2-0. Galaktiki so nato zagospodarili na zelenici. V 64. minuti je Di María podal globok predložek, ki ga je z glavo oplemenitil Isco, Ronaldo pa je iz neposredne bližine zadel za neulovljivih 3-0. Portugalec je tri minute kasneje zadel še drugič in turški prvak je bil dokončno premagan. Beli balet je pridno zadrževal žogo v svoji posesti, na igrišče pa je vstopil tudi Gareth Bale. Valižan bi se lahko v 75. minuti vpisal med strelce, vendar pa je bil domači vratar uspešnejši. V 81. minuti je Ronaldo sprejel podajo Bala, nato pa okroglo usnje posredoval do Benzemaja, ki je iz neposredne bližine zabil za 5-0. Turki so se vendarle dokopali do častnega zadetka, potem ko je bil v 84. minuti natančen Bulut. Končni izid je “CR7” postavil v sodnikovem podaljšku, potem ko je preigral kar tri branilce ter z močnim strelom matiral še Muslero.

Stadion: Ali Sami Yen (Instanbul)
Sodnik: Mark Clattenburg (Anglija)
Galatasaray 1-6 Real Madrid
Bulut 84.; Isco 33., Benzema 54., 81., Ronaldo 63., 66., 91.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com