X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Elche 1-2 Real Madrid

photobucket.com

Nogomet ni eksaktna znanost in so tekme kjer ekipe trpijo, vendar še vedno zmagajo, kar je pomembno še zlasti na gostovanjih. Točno to se je zgodilo Real Madridu na stadionu Manuel Martínez Valeron, kjer so beli osvojili tri pomembne točke proti dobro uravnoteženi ekipi, ki se je neutrudno borila pred svojimi navijači. Beli so začeli tekmo previdno, dokler Cristiano Ronaldo ni našel ključa do prvega zadetka v 52. minuti. Portugalec je spretno izkoristil praktično edino napako domačih, potem ko so ob prostem strelu Ronaldu naredili preveliko luknjo v živem zidu, kar je presenetilo tudi vratarja Mana Herrera. Na začetku sodnikovega dodatka so domači izenačili z glavo, vendar pa Real Madrid ni vrgel puške v koruzo in se je boril do zadnjega žvižga, ko je Muñiz Fernández piskal najstrožjo kazen za Real. Cristiano Ronaldo je hladnokrvno dosegel svoj drugi zadetek na tekmi in ob enem svojega osmega na zadnjih štirih uradnih tekmah ter tako ekipi prinesel tretjo zaporedno zmago. V soboto pa Real Madrida že čaka nova tekma, potem ko bo na sporedu El Derbi madrileño.

Real Madrid je zaigral proti Elcheju v La Ligi prvič po 24. letih. Zgodovina je krepko na strani belih, saj so le ti zmagali štiri od zadnjih petih prvenstvenih tekmah med ekipama. Domače moštvo je ob podpori navijačev začelo tekmo taktično odlično, potem ko so dobro zaustavljali kreativno igro Reala in dovolili gostom, da imajo posest žoge. V kar živahnem začetku tekme sta obe ekipi imeli po dve priložnosti v prvih petnajstih minutah. Cristiano Ronaldo, ki je poskusil z dvema streloma, je bil igralec Reala, ki je bil najbližje zadetku, medtem ko je Diego López z dvema odličnima obrambama preprečil domači ekipi vodstvo. Real Madrid, ki je imel večino časa žogo v svoji posesti z vsako odigrano minuto, je vedel, da mora igrati potrpežljivo, da bi presenetil dobro organiziranega nasprotnika. Blizu zadetka so beli bili v šestintrideseti minuti, potem ko je Modrić čudovito podal v globino Di Mariji, ki si je zaustavil žogo v kazenskem prostoru in prisilil Mana Herrera , da je odbil strel preko gola. Prvi polčas se je tako končal z začetnim rezultatom in možnostmi za obe ekipi.

Kot v prvem polčasu je tudi v drugem polčasu prva priložnost pripadla gostom. Odlično akcijo sta v 47. minuti izpeljala Benzema in Khedira, vendar pa je Nemec streljal preko gola. Real Madrid si je še naprej prizadeval za prvi zadetek na tekmi, kar mu je le uspelo v 52. minuti. Crisitano Ronaldo je izvajal prosti strel s 25 metrov in poslal žogo v mrežo, potem ko se je domači živi zid razmaknil in je bil vratar Manu Herrera nemočen. Beli so opravili težje delo in Elche je moral nato zaigrati nekoliko bolj napadalno, da bi izenačil, medtem ko se je s tem  odpirala priložnost belih iz protinapadov, ampak temu ni bilo tako in na začetku sodnikovega  je rezervist Boakye z glavo matiral Diega Lopeza in poskrbel za pravo evforijo na stadionu Manuel Martinez Valero. Rezultat tekme se je zdel odločen, vendar pa Real Madrid še ni rekel zadnje besede v zadnji potezi na tekmi je sodnik Muñiz Fernández dosodil najstrožjo kazen za bele, potem ko je Carlos Sánchez v kazenskem prostoru vlekel Pepeja. Zanesljivi izvajalec z bele točke je bil Ronaldo in Madrid je z vzhodne obale Španije tri dni pred derbijem proti Atléticu na Santiago Bernabéu odnesel vse tri točke.

Stadion: Manuel Martínez Valeron
Sodnik: Cesar Muniz Fernandez
Elche 1-2 Real Madrid
Boakye 92.; Ronaldo 52., 96./11-m

Elche: Manu Herrera, Suarez, Botia, Lomban, Albacar, Sanchez, Ruben Perez, Javi Marquez (62./Boakye), Gil, Coro (81./Aaron Niguez), Manu del Moral (59./Fidel).

Real Madrid: Diego Lopez, Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao, Khedira, Isco (70./llarramendi), Modrić (81./Carvajal), di Maria (89./Morata), Benzema, Ronaldo.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com