X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Diego López

Diego López ne more skriti motivacije, ki vlada v slačilnici Real Madrida pred mestnim derbijem proti Atlético Madrid. Vratar se dobro zaveda, da bo tekma težka, vendar želi poudariti motivacijo, s katero bo ekipa Real Madrid začela tekmo na stadionu Santiago Bernabeu. Za spletno stran Bwin je tako dejal: “Derbi je tekma največjega rivalstva in se ga res veselim. Na teh tekmah lahko zares občutiš strast in borbenost. To je tekma kjer se moramo boriti, dati od sebe vseh sto odstotkov in zapustiti igrišče s tremi točkami. V Real Madridu se vse vrti okoli zmagovanja, zato nam ne sme zdrsniti na nobeni tekmi, še posebej, ko igramo doma. Vsaka tekma je drugačna za mene in sam poskušam biti dosleden. To je ključna tekma, a tako je bila tudi tista proti Elcheje in vse ostale.”

Doma vzgojeni igralec je hitro pohvalil začetek sezone, ki ga imajo tekmec Real Madrida: “Igrali bomo proti odlični ekipi in če igrajo po svojih najboljših močeh, so zelo nevarni. Največja nevarnost je, da so zelo tesno povezana skupina, so vsi skupaj v tem in vedo kaj počnejo. Moramo izkoristiti vse njihove majhne pomanjkljivosti, ki jih imajo in se zanesti na kakovost naše ekipe in naš slog nogometa ter tako poskusiti iz tega priti kot zmagovalci.”

Diego López je prav tudi odkrito spregovorili o zastavljenih ciljih ter namenih moštva v zvezi z igro proti Atleticu: “Gremo na igrišče, da zmagamo tekmo, predvsem pa si želimo dobro igrati. Bomo morali biti v vrhunski formi in trdo delati, če želimo premagati odlično ekipo.”

Na vprašanje o Ancelottiju in o njegovih metodah je rekel: “Kar me je res presenetilo je njegova profesionalno in tudi njegove ekipe, še posebej Villiama Vecchija, ki mi je najbliže in s katerim treniram vsak dan. Je zelo nadarjen in se veliko naučimo od njega, je zelo blizu igralcem in je zelo organiziran … korak za korakom se ekipa uči delati tako kot hoče, da delamo.”

V zvezi s Cristianom Ronaldom in njegovim pomenom znotraj ekipe, je bil kategoričen: “Težko je definirati igralca kot je Cristiano Ronaldo. Je najboljši igralec in smo srečni, da ga imamo v klubu in da bo z nami še mnogo let. To je najboljša novica za vse ljubitelje Real Madrida in za ekipo.”

Na koncu pa je podal še svoje mnenje o tem, kaj mora imeti dober vratar: “Obstaja veliko vidikov, ki jih mora dober vratar obvladati. Predvsem pa sam skušam biti vedno sto odstotno fizično in psihično pripravljen. Zato imamo vsakodnevne treninge, sprostitev in vse druge iz dneva v dan vidike poklicnih igralec. Ko pride čas tekme, se posvečam največji koncentraciji in motivaciji, tako da je vsaka tekma posebna in jo živim, kot da je vsak tekma zadnja.”