X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Ancelotti

Carlo Ancelotti se je pojavila na novinarski konferenci po tekmi proti Atleticu, kjer je podal svoje poglede glede derbija: “Na začetku tekme smo prejeli gol, tekma je s tem postala zapletena in izgubili smo samozavest. Začetek sezone je bil dober in smo igrali dobro, vendar pa smo bili na zadnjih dveh tekmah slabi. To moramo popraviti z boljšim odnosom, večjo koncentracijo in z jasnimi idejami. Trenutek skozi katerega gremo ni enostaven in poraz na domači tekmi ni nikoli dobro. Hitro moramo razmisliti o tem kako bomo rešili problem. Ko žoga pride v napad nimamo več prostora, da bi našli pozitivno rešitev. Če igraš počasi proti dobro organizirani obrambi, pa je še toliko težje.”

Trener Real Madrida je bil optimističen glede naslednje tekme: “Mislim, da moramo nadaljevati z delom, ki ga počnemo, to je, da poskušamo igrati več z žogo na tleh. Dobro nam je šlo do prejšnjega vikenda in sedaj ne bom spremenil stvari. Zmagali smo ostale tekme in remizirali proti Villarrealu ter dobro začeli tudi v Ligi prvakov. Res je, da imamo že pet točk zaostanka, vendar pa sezona v prvenstvu še dolga in imamo čas do dovolj časa, da zmanjšamo zaostanek. Igralci so dobri za ta sistem in prepričan sem, da bomo napredovali. Ekipa ima veliko kakovosti. Moramo izboljšati odnos in samozavest, ki smo jo nekaj izgubili v teh zadnjih dveh tekmah.”

Ancelotti je spregovoril o področjih za izboljšave in še enkrat dokazal, da verjame v svoje igralce: “Moramo igrati hitrejše, bolj v globino in več brez žoge. Sprejemanje žogo brez gibanja ne povzroča veliko težav za nasprotno ekipo. Imam zaupanje v igralce in dobro razumejo koncepte. Nimamo težave s sistemom ali igralci, le s hitrostjo.” Glede zamenjave Isca je dejal: “Nisem ga zamenjal, ker je igral slabo, ampak zato, ker je bila na tisti točki tekmi to edina priložnost, da bi dosegli zadetek in zato smo spremenili sistem, da smo igrali z dvema napadalcema.”

Prav tako je govoril tudi o tem kako je Atletico igral na tekmi: “Mislim, da so si zaslužili zmago. Bili so dobri v obrambi in dobro izkoriščali protinapade. Imeli so dober odnos in pokazali, da so zelo dobro organizirani. So zelo trdna ekipa z veliko kakovosti, ki igrajo lepo in kompaktno in mislim, da imajo priložnost, da se borijo za ligaški naslov.”

Za koncu je odgovoril na vprašanja o Balu:  “Začel je igrati na desni strani in mislim, da ima izkušnje na tem mestu. Ne bomo spremenili sistema za njega. Mislim, da je Bale popoln igralec in lahko igra na več igralnih mestih.”