X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Ancelotti

Real Madrid še naprej nadaljuje z dobrimi rezultati v Ligi prvakov in po dveh tekmah so nesporno prva ekipa svoje skupine, potem ko so na dveh tekmah skupaj zabili že 10 golov in prejeli le enega. Ancelotti je po tekmi pohvalil delovanje svoje ekipe, ko je govoril z novinarji: “To je bila dobra tekma, začeli smo dobro, intenzivno in uravnoteženo. Naša igra je bila počasnejša po golu, vendar pa smo v drugem polčasu igrali spet hitreje in poskušali zadeti vse do konca. Odnos je bil dober. Spremenili smo odnos in to je dobro.”

Po dveh golih Cristiana Ronalda in Di Marie za 4-0 proti Kopenhagnu, je Ancelotti spregovoril o tekmi in variacijah v sistemu igre: “Spremenili smo sistem, ker je nasprotna ekipa zelo kompaktna. Skušali smo igrati s Cristianom in Di Marío v napadu, da bi dobili širino in jih ogrožali s predložki. Prva dva gola sta prišla iz dobre kombinatorne igre in smo pri tem dobro uporabili bočne igralce. Illarra, Khedira in Modrić so opravili dobro svoje delo.”

Ena od glavnih novic je bila povratek Marcela, ki ga je pohvalil Ancelotti: “Je zelo pomemben igralec. Ima drugačne značilnosti kot Coentrao, ki je tudi zelo dober bočni branilec, vendar pa je res, da je Marcelo neverjeten v napadu. Ko igraš s tem sistemom, je delo bočnega branilca zelo pomembno.” Poleg tega je pojasnil odsotnost Ramosa: “Nima nobenih težav, ampak si je zaslužil eno tekmo počitka, tako kot Isco in Arbeloa, ki bosta pripravljena na igranje v soboto.”

Na vprašanje o Casillasu, je dejal: “Odigral je odlično tekmo. Na koncu je pokazal nekaj odličnih obramb in je institucija za vsakogar tukaj. Je zelo pomembno, da je v ekipi, je zelo profesionalen, zelo osredotočen in res pomaga soigralcem.” In v zvezi z Balom je dejal: “Nismo zaskrbljeni. Ni igral zaradi težav z mišico in to ni nič posebnega. Čaka, da bo ponovno optimalno telesno pripravljen. Ni bil 100% pripravljen, vendar bo prišel tudi do tega, saj ima sedaj 15 dni počitka, nato pa bo pripravljen. Seveda je trenutno nezadovoljen, hoče igrati in zelo motiviran, vendar pa to ni problem. Sedaj ima dva tedna časa, da svojo fizično pripravljenost spravi na vrhunski nivo in se izogiba nadaljnjim manjšim poškodbam.”

“Važno je, da damo vse od sebe, poskusimo končati na prvem mestu skupine in ne samo, da bi lahko igral povratno tekmo v izločilnih bojih doma, ampak tudi zaradi samozavesti. Moramo igrati po svojih najboljših močeh na vseh naših tekmah in imamo veliko priložnost, da to storimo že na naslednji,” je dejal trener belih o dobrem začetku v Ligi prvakov.

Italijan je odgovoril tudi na vprašanje o morebitni kritikah navijačev: “Če ti žvižgajo to še ni slabo. Velikokrat se mi je že zgodilo v moji karieri in se ne spomnim, da bi bilo to slabo. Pomaga ti pri motivaciji in koncentraciji in od časa do časa je tudi to prav, da ti žvižgajo. Ob konec prvega polčasa nisem bili zelo vesel, ker smo igrali počasi in ritem mora biti hitrejši in igra mora biti enostavnejša, ker imamo možnost, da igram na ta način.”