X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Levante 2-3 Real Madrid

photobucket.com

Moč v najbolj pomembnih trenutkih in boj do zadnje sekunde so lastnosti, ki so v krvi Real Madrida in te lastnosti so bile ponovno videna na stadionu Ciudad de Valencia. Bolj težka kot je naloga, lažje so beli pokazali pravi značaj ekipe za dosego cilja, potem ko so v 86. minuti zaostajali z 2-1 in so se zdele tri točke daleč stran. Vsi zadetki so bili doseženi v norem drugem polčasu. Baba je popeljal domače v vodstvo v 57. minuti in Ramos je izenačil štiri minute kasneje. Od tega trenutka naprej je Real Madrid vse bolj pritiskal za zmago, vendar pa je El Zhar zadel in zdelo se je, da bo domača ekipa prišla do zmage. Toda nič ni bilo iz tega, saj Real Madrida ne gre nikoli odpisati in Morata, kot je to storil v lanski sezoni na tem stadionu, je dosegel izenačujoči zadetek v zadnji minuti rednega dela. Do konca je bilo samo še štiri minute sodnikovega podaljška, ko je Cristiano Ronaldo v zadnji minuti dosegel sodnikovem podaljšku, dosegel zmagoviti zadetek in tako Realu prinesel pomembne tri točke pred reprezentančnim odmorom.

Real Madrid je igral proti ekipi Levanteja, ki še ni izgubila doma. Cilj belih je bil tudi tokrat osvojitev treh točk, s čimer bi ohranili svoje neporaženost na gostovanjih na uradnih tekmovanjih v tej sezoni in bi nadgradili rezultat, ki so ga dosegli sredi tedna v Ligi prvakov. To je tudi tisto kar je pokazal začetek tekme. Beli, ki so bili trdni v obrambi in niso dopuščali nobenih priložnosti svojim nasprotnikom, ki so se potegnili nazaj in poskušali presenetiti iz protinapada. Po prve pol ure igre so gostje iz Madrida prvič resneje zapretili. Cristiano Ronaldo je streljal iz prostega strela, žoga pa je pri tem zadela domači živi zid in skoraj presenetila domačega vratarja Navasa, ki je žogo odbil v kot. Sporni trenutek prvega polčasa je prišel pet minut kasneje. Di Maria je poslal predložek v domači kazenski prostor, kjer je bil najvišji Cristiano Ronaldo, a je strel portugalca z glavo z roko zaustavil Rodas. Čeprav je bila roka več kot očitna, pa tega ni videl delilec pravice Gonzalez Gonzalez. Pred premorom ni bilo golov, čeprav bi lahko padel kakšen po dveh priložnostih Real Madrida. V 42. minuti bi tako beli lahko povedli, potem ko je s strelom z roba kazenskega prostora poskusil Modric, ali po strelu Cristiana Ronalda, ki je prisilil domačega vratarja, da pokaže vse svoje sposobnosti že minuto kasneje. Poleg tega pa je imel Real v prvem polčasu kar pet kotov, medtem ko so imeli domači le enega, prav tako pa so domači imeli tudi samo en strel na Realov gol. V tem edinem poskusu Babeja, ki je od daleč poskusil z močnim strelom, pa je Diego Lopez še enkrat več pokazal v kako odlični formi brani vrater belega baleta.

Scenarij se ni spremenil v drugem polčasu in Real Madrid je še naprej iskal priložnost za vodstvo. V 53. minuti je bil blizu temu Cristiano Ronaldo, potem ko je žoga po njegovem strelu z levico zatresla zunanji del vratnice. Kljub temu pa je bil Levante tisti, ki je zadel iz protinapada, potem ko je v 57. minuti hiter protinapad in podajo Xumetre izkoristil Baba. Vse se je nezasluženo obrnilo proti Real Madridu, vendar pa je bilo še vedno več kot pol ure časa za spremembo. Moč v najbolj pomembnih trenutkih je v krvi Real Madrida in izenačujoči zadetek je prišel le štiri minute kasneje. Di Maria je izvajal kot in kapetan Reala na tekmi, Sergio Ramos, je bil najbolj spreten na daljši vratnici ter premagal Navasa z desnico. Od tega trenutka naprej so beli vršili vse večji pritisk v iskanju zmage. Cristiano Ronaldo in Di Maria sta poskusila v 64. in 66. minuti, vendar pa nista našla gola domače ekipe. Štiri minute kasneje so imeli beli dvojno priložnost za zadetek. Benzema je streljal z roba kazenskega prostora in Navas je obranil njegov strel, odbita žoga je prišla do Morate, ki je s povratno žogo lepo našel Marcela, ki pa je iz osmih metrov streljal preko gola. Ko je v 86. minuti Maročan El Zhar po izjemni samostojni akciji v kazenskem prostoru zagotovil Levanteju novo vodstvo, je kazalo, da bo Real Madrid po porazu na madridskem derbiju prejšnjo soboto še drugič zapored ostal brez točk, toda s tem se nista strinjala mladi Alvaro Morata in Cristiano Ronaldo, ki sta v zadnjih minutah poskrbela za olajšanje v vrstah kraljevega kluba. Morata, ki je sredi drugega polčasa zamenjal Isca, je v 90. minuti izenačil na 2-2 iz bližine, potem ko je že lani na istem stadionu dosegel zadetek. Še vedno pa je bil čas za kaj več in to je uspelo tudi Cristianu Ronaldu, ki je močno streljal z desne strani kazenskega prostora, žoga se je na poti do gola odbila od enega izmed domačih branilcev v vratnico, od tam pa se je odbila v mrežo. Še en dokaz več, da Real Madrida ne gre nikoli odpisati.

Stadion: Ciudad de Valencia
Sodnik: José Luis González González
Levante 2-3 Real Madrid
Diawara 57., El Zhar 86.; Ramos 61., Morata 90., Ronaldo 94.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com