X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Carlos Díez: “Bale ne potrebuje operacije”

Carlos Díez, vodja zdravniške službe Sanitas-Real Madrid, je zavrnil podatke Marce, ki jih je objavila glede Garetha Bala in zagotavlja: “Do sedaj lahko potrdimo, da nima zamaknjenih vretenc in zato ne bo potrebna operacija. Časopis je govoril z zdravniškim osebjem Real Madrida in smo jim natančno razložili, kakšno je njegovo stanje. Zaradi tega ne razumem njihove razlage teh podatkov.”

Ali Bale ima zamaknjeno vretence?
Ne. In to je tisto, kar smo objavili na uradni spletni strani Real Madrida. Objavili smo izjavo, v kateri smo razjasnili informacije, ki jih je časopis objavil. Nima zamaknjenih vretenc in smo se pogovarjali o majhnem izboklini na vretencu, kar nima nič opraviti s konceptom premaknjenega vretenca. Vrhunski športniki imajo pogosto te male anatomske nepravilnosti. To je bil ugotovljeno z magnetno resonanco, kar bi bilo potrebno postaviti v kontekst. To je nepomembno, saj ne zahteva spremljanja. Igralec nima nobenih simptomov, zato tega ni mogoče primerjati s katerim koli od teh dejstev.

Bo izboklina vretenca Balu preprečila igranje?
Ne. Ko najdemo te stvari, je vse kar moramo storiti, da se dela prek preventivne medicine. Delamo na preventivi tako, da se stanje ne poslabša. Krepitev hrbtnih in trebušnih mišic, tako da bo telo delovalo kot opornica, ki bo stabilizirala prostor okoli hrbtenice in da ne bo prišlo do dodatnih obremenitev te anomalije.

Časopis , ki je objavil te informacije je torej vedel, da Bale nima zamaknjenega vretenca?
Da. Govorili so z zdravniškim osebjem Real Madrida in smo jim razložili kaj je njegov problem. Zato ne razumem njihove razlage teh podatkov.

Časopis je tudi trdil , da je klub vedel že prej za to …
Imamo protokol. Zdravniški pregledi zagotavljajo, da so igralci sposobni slediti ustaljeni poti. In želim zanikati to, kar je bilo povedano. Predsednik ni vedel ničesar o tem, ker ni bilo ničesar za poročati. Igralec je bil sposoben igrati in pri tem se je upoštevala običajna pot.

Kakšno je stanje in kako se igralec razvija?
Sedaj ima majhno oteklino stegenske mišice. To se je zgodilo med ogrevanjem na Santiago Bernabéu in se je spet poškodoval na tekmi proti Atléticu Madrid. Smo previdni glede tega in delo predvsem poteka postopoma, saj ni opravil priprav pred sezono, tako kot drugi igralci. Ampak pri vsem pa ga tudi pripravljamo na tekme. Sedaj imamo tekmo proti Malagi, potem je na vrsti tekma Lige prvakov in nato El Clásico proti Barceloni, kjer upam, da bobil že na igrišču in da bo lahko igral že na 120%.

V nobenem trenutku torej Bale ni imel zamaknjenega vretenca in zato ne bo potrebna operacija, kajne?
Do sedaj lahko potrdim, da nima zamaknjenega vretenca in ne bo potrebna operacija.