X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Di María med igralci Real Madrida z največ asistencami

Real Madrid je na desetih tekmah v letošnji sezoni 27 -krat zatresel mrežo nasprotnikov v La Ligi in Ligi prvakov, kar je dosežek, ki ga je belim uspelo doseči z dejavnim sodelovanjem Di Maríe. S petimi asistencami, s katerimi je pomagal svojim soigralcem do zadetka, je Argentinec na vrhu lestvice po številu asistenc v Real Madridu. Tri od tega jih je zbral v Ligi prvakov, kar je dovolj, da je Di Maria prav tako tudi na vrhu lestvice v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju.

Di María je svojo prvo asistenco v tej sezoni zabeležil na tekmi 3. kroga proti Athletic Bilbaou (3-1), ko je zadel Cristiano Ronaldo. Tik pred polčasom je portugalski napadalec izkoristil odlično podajo Argentinca z desne strani za vodstvo 2-0. Dve asistenci je Argentinec prispeval tudi na tekmi Real Madrida v Ligi prvakov proti Galatasarayu ( 1-6), prvič je podal Iscotu, ki je je zaključil z desnico, drugič pa je zaposlil Benzemaja, ki je z nizkim strelom premagal Muslero.

Najbolj spektakularno asistenco v tej sezoni pa je desni krilni igralec prispeval znova v Ligi prvakov, ko je Realova “22” s kratko natančno podajo zaposlila Cristiana Ronalda, ki je dosegel svoj drugi gol za zmago proti Koebenhavnu (4-0). Zadnja od asistenc Di Marie pa je prišla ob zmagi nad Levantejem (2-3), ko je njegov predložek iz kota Sergio Ramos pretvoril v prvi zadetek Real Madrida na tekmi.

Argentinec je tako skupaj v La Ligi in v Ligi prvakov v tej sezoni zbral pet asistenc, zaradi česar je s tremi prvi na lestvici asistentov Lige prvakov. Z po eno asistenco vsak mu na tej lestvici sledijo tudi Isco, Benzema, Cristiano Ronaldo in Marcelo.