X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Casillas

Iker Casillas je šla v športni kompleks v Boadilla del Monte na javni dogodek, kjer je bil v razredu s 30. otroki. Kapitan je ob tej priložnost spregovoril o ekipi: “Real Madrid zahteva največ, imeli smo dve veliki tekmi, ki smo jih zmagali, vendar pa morda ni bil najbolj pošten rezultat. Zmagali smo prav ob koncu. Enako smo začeli že lansko leto, ki smo izgubili točke in to je bil problem. Mislim, da se bodo stvari izboljšale, ekipa se bo še bolj združila, novi igralci bodo še naprej dvigovali ritem in trener prav tako. Trener je prišel iz druge lige in vemo, da so zahteve tukaj vedno visoke. Ekipi je potrebno dati nekaj časa. Smo drugačni od lanskega leta in vsak trener mora imeti čas za prilagoditev na ekipo, saj se za njega vsi novi igralci. Mislim, da smo na pravi poti.” Povedal je tudi nekaj glede svojih namenov za prihodnost: “Seveda bi rad ostal tukaj za vedno, saj je to klub v katerem sem že kot otrok sanjal, da bi igral. Tukaj sem se veliko naučil kot oseba in kot igralec.”

Casillas je spregovoril o tem kako gre ekipi in kako se je prilagodila na slog igre Ancelottija: “Smo jasni kar zadeva ideje. Zavedamo se, da ne more sprejeti tako veliko tveganja na tekmah. Ko izgubljaš z 1-0 v Valenciji, remiziraš in nato prejmeš še drugi gol … Mi se igramo z ognjem in točke ne pridejo poceni. Vemo kje smo naredili napake in jih ne želimo ponavljati. Letos želimo narediti stvari prav, da bi nam to pomagalo pozabiti zadnjo sezono , ki je bila katastrofalen v smislu naslovov.” O prihajajočih tekmah je dejal: “Čez 10 dni moramo obiskati Camp Nou, vendar pa sta tekmi proti Malagi in Juventusi sedaj prav tako pomembni stvari. Če bi premagali Juve, potem bi bili praktično že v naslednjem krogu. Nato bomo imeli tekmo v Barceloni in bomo videli kako bomo stali po teh dveh tekmah. Kaj je povedano danes ne pomeni nič, ker se lahko še veliko zgodi potem.”

Florentino Perez je pohvalil odnos Casillasa v času njegovega neigranja v zadnjih nekaj mesecih. Vratar je bil hvaležen za to kar je povedal predsednik: “Hvaležen sem za predsednikove besede​​, za boljše ali slabše sem ostal miren in ljudje morajo spoštovati to. Klub je najbolj pomembna stvar. Vedno sem imel zelo neposreden stik z njim po poškodbah, vedno sem čutil veliko podporo kluba in nikoli nisem bil razočaran, da klub ni stal za menoj.”

O tem, ali je zadovoljen z igranjem v Ligi prvakov, je dejal: “Igranje za Real Madrid je vedno dovolj za mene. Komu se moram zahvaliti, da lahko igram za Španijo, če ne Real Madridu. Pomemben je Real Madrid in želim izkoristiti to priložnost po poškodbi in mislim, da to tudi počnem. Roka je boljše po poškodbi in moram se zahvaliti dr. Del Cerru za operacijo. Zame je igranje za Real Madrid velika odgovornost. Dejstvo, da obstajata dva vratarja za eno mesto, je zame še en izziv v življenju in ga moram premagati in si zaslužiti zaupanje. To je morda nenavaden prvi korak, ampak očitno si želim več. Rad bi igral več in bom tekmoval s soigralci, da bi bil v začetni postavi za vsako tekmo.”

Na vprašanje o njegovi prihodnosti in ali je razmišljal o odhodu, je dejal: “Igralec ima trenutke, ko ne igra ključne vloge, ko razmišlja o raznih odločitvah, ki gredo skozi njegovo glavo. Sem le človek sem in ko nisem igral devet mesecev, razmišljal o marsičem. Nisem robot, ki bo razmišljal le o tem kako bi ostal tukaj, čeprav si želim ostati tukaj. Seveda želim ostati tukaj in osvajati lovorike s to ekipo. Vendar pa bo prišel dan, ko se bom moral odločiti. Sedaj je moj cilj se boriti vsak dan, da bi lahko igral. Če nisem bil dovolj jasen, bi to povedal predsedniku že septembra, da si želim oditi. Odločil sem se, da želim biti del te ekipe in v tem klubu še dolgo časa in če spet ne bom igral v naslednjih treh mesecih in me boste vprašali isto vprašanje, potem morda boste takrat dobili drugačen odgovor.”

Govoril je tudi o tem, kaj je biti le zamenjava: “Nisem navajen tega, ker sem vedno začel tekme, ampak moraš iz tega vzeti pozitivne stvari in ceniti ta šport. Ko igraš 14 let na najvišji ravni, prideš do točke, ko ne znaš vrednotiti kaj pomeni biti v tem poklicu. Imam veliko željo ponovno tekmovati in mislim, da ljudje to vidijo, da imel še več navdušenja kot v lanski sezoni. Trener se mora odločiti. Vsi moji soigralci imajo pravico do igranja. Vsi igralci želijo biti del začetne postave in smo sebični zaradi tega, ampak to je tudi del tega, da si profesionalen, kakor tudi to, da spoštuješ odločitev trenerja in soigralca, ki igra. Kar lahko storim je to, da vsak dan treniram. Sedaj imam dober konkurenčni boj v svoji rokah z Diegom, kakor tudi z Jesusom in Tomasom. Enako je v španski reprezentanci z Victorjem in Reino.”

Casillas je spregovoril o številnih igralcih, vključno z Balom: “Začenja razumeti, da je biti v Real Madridu povsem drugačno kot drugje. Je odličen igralec in veliko se pričakuje od njega. Ni imel priprav pred novo sezono in je morda nekoliko živčen, da bi se pridružil ekipi. Postopoma se uči svojo vlogo in nam bo v veliko pomoč.” Prav tako je pohvalil Diega Lopez: “Pokazal je nekaj dobrih predstav in je bil na fantastični ravni lani prav tako. To je dobro za vse, vsi zmagamo, ekipa zmaga in sam zmagam, ker moram stisniti zobe še bolj.” O odhodu Özil je dejal: “Sem ni prišel na enak način kot je odšel. Je fantastičen igralec, ki nam je veliko pomagal. On in njegov zastopnik sta sprejela odločitev in mu želim vso srečo.”

V zvezi z morebitnimi delitvami med navijači je dejal: “Sam ne vidim nobenih delitev, ljudje so vedno imeli svoje mnenje. Za ljudi, ki me ne marajo, bom naredil vse, da bi čutili, da se lahko identificirajo z mano, njihovim kapetanom in za ljudi, ki me imajo radi, bom poskušal biti enaka ali še boljši. Kar morajo vedeti je to, da ko gredo na stadion, da bomo trdo delali in oni nam bodo pomagali.”

Kapetan je želel pojasniti pogovor, ki ga je imel z Reino na Mallorci: “Pogovor ni bil o tem, ali bom igral 10 ali 11 pokalnih tekem, čeprav bi to bilo super, ker bi to pomenilo, da smo opravili dobro delo. Govorila sva o tem, da bi bila škoda, da klub kot je Mallorca v drugi ligi in da so zmanjšali svoje zmogljivosti , na okoli 10.000 ali 11.000. In tudi po mojem mnenju pokal treba igrati kot, da je samo ena tekma.”