X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-0 Malaga

photobucket.com

Real Madrid je nadaljeval z igranjem v La Ligi po reprezentančnem premoru in kot se je zgodilo v zadnjih petih sezonah, so beli spet zmagali. Pri tem so pokazali tudi nekaj lepega nogometa, v kali zaustavili svojega nasprotnika z visokim pritiskom in ob 15. strelih v okvir vrat, ki jih je odlično branil vratar Willy Caballero, dosegli tudi 2 zadetka. Di Maria je zadel prvega na samem začetku drugega polčasa, medtem ko je Cristiano Ronaldo iz enajstmetrovke ob koncu tekme dokončno odločil zmagovalca. Real Madrid, ki si je zaslužil veliko več, je tako prišel do treh pomembnih točk proti Malagi v tednu, v katerem bodo beli v sredo igrali proti Juventusu na Bernabeu, v soboto pa še na Camp Nou prvi letošnji El Clasico.

Real Madrid je po reprezentančnem premoru igral prvo tekmo proti Malagi in na ta način začel maraton sedmih tekem v 21. dneh do zadnjih reprezentančnih tekem v letu 2013. Tekma je bila razburljiva že od začetka, potem ko so bile priložnosti na obeh straneh. Prvo so imeli gosti, vendar pa je Diego Lopez obranil strel brez težav, potem ko je v 3. minuti z roba kazenskega prostora poskusil Jesus Gámez. Naslednja, ki se je zgodila pet minut kasneje in na drugi strani igrišča, je bila veliko lepša. Khedira je ukradel žogo in jo podal do Isca, ta pa je videl kako je Ronaldo utekel. Portugalski padalec je poskusil premagati gostujočega vratarja, a je pri tem zadel le prečko. Real Madrid ni samo redno prihajal v nasprotnikov kazenski prostor, ampak je tudi vršil visok pritisk, ko ni imel žoge v svoji posesti. Khedira je s ukradeno žogo na sredini ni le ustvaril prvo priložnost, ampak tudi drugo. Nemški vezist je v 14. minuti poda do Di Marie, ki je začel briljanten protinapad, ki se je končal s strelom Cristiana Ronalda. Strel Portugalca z levico, ko je bil ta iz oči v oči z Willyem, je šel le za nekaj centimetrov mimo gola. Malaga ni imela veliko posesti žoge in beli so nadaljevali z ustvarjanjem priložnosti za gol. Morata je tako imel priložnost za zadetek z glavo v 18. minuti, tri minute kasneje pa so mu sodniki razveljavili zadetek zaradi prepovedanega položaja. Po pol ure igre in po še enem hitrem protinapadu po osvojeni žogi, je Dani Carvajal z dobro odmerjeno globinsko podajo znašel Ronalda, ki se je spet znašel pred Willyem, ki se je izkazal z odlično obrambo. Tako kot tudi pet minut kasneje, ko je Marcelo poslal predložek do Morate, sledil je strel z glavo z vsega nekaj metrov oddaljenosti, vratar Andaluzijcev pa je z izvrstnim posredovanjem ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Beli so si zaslužili vodstvo, ampak za to je bilo potrebno počakati na drugi polčas.

Takoj na začetku drugega polčasa je Madrid le prišel do zasluženega vodstva. Di María je na desni nameril predložek proti Ronaldu pred golom, žoga se ni dotaknila nikogar in končala v daljšem kotu gola presenečenega Caballera. Belim ni uspelo premagati Willya iz osmih priložnosti v prvem polčasu, vendar pa jim je zato uspelo že na začetku drugega. Kljub temu pa se scenarij tekme ni spremenil. Real Madrid je imel še naprej žogo v svoji posesti in priložnosti za zadetek, medtem ko se Malaga ni mogel spopasti s pritiskom belih, ko so imeli žogo v svojih nogah. Gostujoči vratar se odkupil nekaj minut po prejetem zadetku, ko je ubranil strel nekdanjega soigralca Isca, ki mu je izjemno priložnost pripravil kdo drug kot Di María. V 65. minuti je po kotu Isca do strela z glavo spet prišel Morata, tokrat je mladi španski reprezentant za malo zgrešil. Isco je nato odšel z igrišča, namesto njega pa je v igro prišel Modrić, takoj zatem pa je Ronaldo prišel blizu zadetku iz prostega strela, vendar pa je njegov strel v 73. minuti Caballero ponovno odbil. Štiri minute kasneje je Bale vstopil namesto Morate. Devet minut pred koncem rednega dela je Jesé, ki je vstopil namesto Di Marie, zaposlil Ronalda na drugi vratnici, vendar pa Ronaldu iz ne preveč lahkega položaja še enkrat več ni uspel premagati razpoloženega Caballera.  Jesé je v 83. minuti do “match žoge” prišel še sam, tudi tokrat je bil na mestu Caballero, tako kot v 87. minuti, ko je z levico sprožil Cristiano. Real je vseskozi pretil, svoj udarec z razdalje je preizkusil tudi Marcelo, spet se je izkazal “hobotnica” Caballero. V 90. minuti je Bale prodrl po desni strani, spremljal ga je Welington, Brazilec je z roko oviral Valižana, ki je padel in Realu priboril najstrožjo kazen. Zanesljiv izvajalec je bil Cristiano Ronaldo, ki je tako postavil končni izid srečanja.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Miguel Angel Ayza Gamez
Real Madrid 2-0 Malaga
Di Maria 46., Ronaldo 91./11-m

Real Madrid: Diego Lopez, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Khedira, Illarramendi, di Maria (81./Jese), Isco (72./Modrić), Ronaldo, Morata (76./Bale).

Malaga: Willy Caballero, Jesus Gamez, Sergio Sanchez, Weligton, Antunes (77./Darder), Portillo (77./Santa Cruz), Ignacio Camacho, Tissone, Eliseu, El-Hamdaoui, Samuel (70./Anderson).

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com