X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-1 Juventus

photobucket.com

Real Madrid je nezaustavljiv v Ligi prvakov. Beli so dosegli domačo zmago proti Juventusu in so tako samo še korak oddaljeni od uvrstitve v naslednji krog najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Vsi zadetki so bili doseženi v prvem polčasu. Cristiano Ronaldo je popeljal bele v vodstvo v četrti minuti. Akcija se je začel pri Di Marii, ki ima že štiri asistence v letošnji Ligi prvakov in Portugalec je nato zaključil, ko je obšel Buffona. Llorente je izenačila v 22. minuti, preden je Ronaldo spet zadel, tokrat iz enajstmetrovke, potem ko Chiellini več kot očitno na nepravilen način podrl Ramosa. Portugalec je v letošnji sezoni Lige prvakov dosegel že sedem golov, zaradi česar je tudi najboljši strelec tekmovanja, poleg tega pa je v 48. minuti priigral izključitev Chiellinija. Beli, ki imajo v skupini B pet točk prednosti pred drugo uvrščeno ekipi Galatasaraya, so tako le še korak stran od uvrstitve v izločilne boje.

Real Madrid je nezaustavljivi v Ligi prvakov in je tokrat slavil na težkem testu proti Juventusu na stadionu Santiago Bernabeu. Beli, ki so vodilna ekipa skupine B, so proti italijanskim prvakom želeli ohraniti svoj niz dobrih nastopov v Ligi prvakov in po zadnji dobri tekmi proti Malagi. Že v 4. minuti je Angel di Maria sijajno poslal žogo v prazen prostor na desni strani kazenskega prostora, Cristiano Ronaldo se je izognil prepovedanemu položaju, obšel je Gianluigija Buffona in žogo z desnico potisnil v mrežo. Portugalec je pri tem pokazal veliko zbranosti in dosegel svoj ​​šesti gol v letošnjem tekmovanju. Način na katerega je Portugalec praznoval zadetek z Di Mario kaže na posebno povezavo med njima. Juventus , ki bi pred tem že lahko povedel v drugi minuti, ko je z lepim strelom poskusil Marchisio, a se je v Realovih vratih izkazal Casillas, se ni pustil presenetiti zaradi prejetega gola, ampak so bili prisiljeni tudi sami še bolj pritisniti. Tekma je postala še bolj razburljivo in Juve je bil tisti, ki je dosegel naslednji gol. V 22. minuti je Caceres z desne strani poslal predložek pred vrata, Pogba je streljal z glavo iz težkega položaja, čigar strel je Casillas ubranil, žoga pa je priletela naravnost na nogo Llorenteja, ki je zabil za izenačenje. Tekma je bila ponovno izenačena, ampak veselje gostov ni dolgo trajalo. Le šest minut so potrebovali nogometaši v belih dresih, da so znova prešli v vodstvo. V kazenskem prostoru Juventusa je branilec Chiellini s prekrškom ustavil Sergia Ramosa in glavni sodnik Nemec Gräfe je dosodil najstrožjo kazen. Cristiano Ronaldo, ki še ni zgrešil iz enajstih metrov v tej sezoni, je tudi tokrat strel iz bele točke pretvoril v zadetek in dosegel svoj sedmi gol v letošnji Ligi prvakov in s tem potrdila svoj ​​status najboljšega strelca Lige prvakov. Tekma se je razživela in kmalu zatem bi lahko Cristiano Ronaldo s strelom v desni spodnji še tretjič ukanil Buffona, a je žoga na srečo legendarnega italijanskega vratarja končala v ”goloutu”.

Drugi polčas se je začel na precej enak način kot prvi in v 48. minuti je sledil velik udarec za Juventus. Chiellini je s komolcem v obraz udaril Ronalda, delilec pravice pa je izvlekel rdeči karton in stara dama je morala tekmo nadaljevati z desetimi nogometaši. Tekma se je kar naenkrat spremenila v enosmerni promet, saj se Juventus nikakor ni mogel prebiti na polovico domače ekipe. V 59. minuti je ob stoječih ovacijah igrišče zapustil Pirlo, le dve minuti kasneje pa je izjemno priložnost zapravil Benzema, potem ko mu je Arbeloa lepo podal pred gol, a je Francoz zgrešil prazen gol. Nekaj ​​minut kasneje je bil Benzema odšel iz igre, namesto njega pa je vstopil Bale, nato pa je vstopil še Isco namesto Illarre. V 72. minuti je imel polpriložnost na voljo Khedira, ki je žogo plasiral naravnost v Buffonovo naročje. Priložnost za zadetek pa je imel tudi Morata, ki je prej zamenjal Di Mario, vendar pa je mladi napadalec na svoj rojstni dan ostal brez gola. Beli so tako prišli do domače zmage proti Juventusu in so tako v odličnem položaju kar zadeva uvrstitve v naslednji krog tekmovanja, kar lahko samo še potrdijo čez 14 dni v Torinu.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Manuel Gräfe (Nemčija)
Real Madrid 2-1 Juventus
Ronaldo 4., 28./11-m; Llorente 22.
RK: Chiellini 48./Juventus

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo, Khedira, Illarramendi (72./Isco), di Maria (79./Morata), Modrić, Ronaldo, Benzema (67./Bale).

Juventus: Buffon, Caceres, Barzagli, Chiellini, Ogbonna (69./Bonucci), Pirlo (59./Asamoah), Vidal, Pogba, Tevez, Marchisio, Llorente (50./Bonucci).

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com