X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Ancelotti

Ancelotti je spregovoril o tekmi proti Juventusu. Trener Real Madrida je bil pozitiven glede zmage svojega moštva, ki je pomemben korak k uvrstitvi v izločilno fazo Lige prvakov: “Všeč mi je odnos, igralci so dobro igrali prvo uro in smo igrali proti ekipi, ki igra dobro. To ni bila lahka tekma, čeprav smo imeli dobro ravnotežje, vendar mi ni bil všeč konec, saj bi lahko igrali z večjo intenzivnostjo. Verjetno smo utrujeni, vendar pa bi lahko stvari naredili drugače, saj smo imeli nadzor nad tekmo in intenzivnost bi moral biti drugačna.” Italijanski trener je govoril o naslednjih korakih ekipe v skupinskem delu: “Moramo zmagati vse tri preostale tekme, ker to je filozofija kluba, da igramo po svojih najboljših močeh in zmagamo vsako tekmo.”

Trener Real Madrida je bil zadovoljen z delom, ki ga je ekipa opravila: “To je bila težka tekma, ki bi jo lahko igrali boljše in bi dosegli velik rezultat. Imeli smo sprva le nekaj težav na desne bočnem položaju, saj nismo dobro pokrivali, ampak nato se je ekipa bolje uravnotežila. Ekipa je prepričana v ta sistemu in ga ne bomo spremenili. Dali bomo vse od sebe za zmago v Torinu, nato pa, če bomo remizirali, bo tudi to dober rezultat.”

Dva gola Cristiana Ronalda sta pomagala osvojiti tri točke proti Juventusu. Na vprašanje o tem, kako je igral nasprotnik je dejal: “So se dobro branil in napadali. Zgleda težko za Juventus, vendar pa je vse mogoče. Ne tako velika razlika med njimi in Galatasarayem.” Ni se vključil v razpravo o sodniških odločitvah: “Sam ne govorim o sodniških odločitvah. Ne obstaja le eden od njih, ampak jih je pet. Kako so se odločili so se in moramo sprejeti njihove odločitve.”

Ancelotti je spregovoril tudi o tem, kako se je tekma spremenila po izključitvi Chiellinija: “Tekma se je popolnoma spremenila, saj je Juventus igral globlje, imeli smo nadzor nad žogo. Illarra je imel majhen problem in smo naredili menjavo. Tekma je potekala dobro, a smo izgubili preveč lahkih žog. Cilj je bil bolje nadzorovati žogo in Juventusu onemogočiti protinapade. Na koncu smo imeli dve priložnosti preko Khedire in Benzemaja. Nismo zadeli in smo bili pod pritiskom v zadnjih minutah, toda tekma je bila dobro nadzorovali.”

Na vprašanje, ali že ve kdo bo igral na mestu napadalca na stadionu Camp Nou, je dejal: “Seveda vem. Hočem povedati, da sem prosil Benzemaja, da se osredotoči na pokrivanje Pirla, torej da opravi posebno delo, in tega je storil zelo dobro. Ni zadel, vendar je delal za ekipo in sem zelo vesel.” V zvezi z Balom je dejal: “Prišel je, ko tekma ni imela intenzivnosti, niti igra ekipe mu pomagala, da bi igral bolje. Pomembno je za njega, da je igral, saj se njegova pripravljenost izboljšuje in sedaj je pripravljen odigrati celotno tekmo. Bale rad igra na desni strani in ko bo igral, bo tudi tam igral.”

Italijanski trener je spregovoril tudi o Varaneju: “Je v redu. Ko imaš tri centralne branilce na tej ravni, potem boš moral enega pustiti na klopi in sam sem to tekmo igral z Pepejem in Ramosom, ker sta dobro igrala proti Malagi in ker sta dobro okrevala po tej tekmi.” Prav tako je zanikal, da so bile menjave narejene zaradi sobote tekme: “Bile so menjave za to tekmo, vendar pa bom razmislil o naslednji tekmi sedaj, ko imam čas. Za zmago na Camp Nou bomo moramo igrati po svojih najboljših močeh.”