X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Barcelona 2-1 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid si je zaslužil veliko več na Camp Nouu. Beli, ki je odlično igrali v drugem polčasu, so izgubili prvi El Clasico sezone. Neymar je z strelom, ki se je odbil od Carvajala, popeljal Barcelono v vodstvo v zelo tehničnem prvem polčasu. Ob rezultatu 1-0 sodniku ni uspelo pokazati dovolj poguma in znanja in tako ni piskal dveh očitnih enajstmetrovk, prve po igranju Adriana z roko v 43. minuti in druge v 70. minuti po prekršku Mascherana nad Cristianom Ronaldom. Po odmoru so gostje iz Madrida zaigrali veliko bolje, ampak tudi prečka Benzemaja jim je preprečila zadetek, poleg tega pa je Valdes še branil strela Cristiana Ronalda in Khedire, kar je preprečilo Real Madridu, da bi prišel do točk na Camp Nouu. Zdelo se je, da je zadetek Alexisa v 78. minuti dokončno odločil dvome o zmagovalcu, vendar pa je Real Madrid s vztrajanjem na svoji filozofiji, torej borbi do samega konca, preko Jeseja zadel za 1-2, a za kaj več je belim zmanjkalo časa.

Real Madrid se je podal v prvi letošnji derbi vseh derbijev s samozavestjo, potem ko so beli dobili zadnji dve tekmi po reprezentančnem odmoru. Trener madridskega Reala, Italijan Carlo Ancelotti, je ljubljenca navijačev, Alvara Morato, pustil na tribuni, medtem ko Karim Benzema in Isco nista našla mesta med enajsterico, saj sta oba začela na klopi. Ob Luki Modriću in Samiju Khediri je v centru vezne linije presenetljivo začel Sergio Ramos kot zadnji vezni, osrednji branilski par sta sestavljala Pepe in Raphaël Varane. Najbližje golu je bil ob Cristianu Ronaldu in Ángelu di Maríi, rahlo presenetljivo, Valižan Gareth Bale. Po zaspanem uvodu v srečanje, je bil Bale tisti, ki je prvi poskusil s strelom v 15. minuti, a je bila Barcelona vseeno tista, ki je izkoristila že prvo pravo priložnost na tekmi. Po podaji Inieste se je na levi strani kazenskega prostora v 19. minuti znašel Neymar, ki je s plasiranim strelom poskusil po tleh in pri tem z rahlo srečnim odbojem od Danija Carvajala premagal Diega Lópeza, ki ni mogel ničesar storiti. Vse se je obrnilo proti njim, vendar pa se je Real Madrid, ki je bil še vedno neporažen na gostujoči tekmi, začel boriti in vršiti pritisk na obrambo Barcelone ter vse pogosteje napadati vrata Valdesa. Tako je po prejetem zadetku Real celo prevzel vajeti igre v svoje roke in vi lahko tudi izenačil, potem ko je dvakrat poskusil preko Bala z razdalje, a je bil obakrat Valižan nenatančen. V 43. minuti je prišlo do prve sporne situacije, potem ko je Cristiano Ronaldo preigraval na levi, poslal krasen predložek tik pred vrata Valdésa, na žogo se je vrgel Sami Khedira, katalonski vratar pa je z instinkivno obrambo obdržal vodstvo Barce. Ob odboju je žoga v roko zadela Adriana, a je piščalka glavnega sodnika Undiana Mallenca ostala tiho. Na odmor je tako Barca odšla z minimalnim vodstvom.

Drugi polčas je bil veliko bolj odprt in obe ekipi bi lahko zadeli v prvih petnajstih minutah prvega polčasa. Že v 51. minuti se je v obetavni situaciji znašel Khedira, ki je poslal previsoko žogo na drugo vratnico, tam pa Bale z glavo ni zmogel najti soigralca, ki bi lahko boljše zaključil. Domači so hitro odgovorili. Na dolgo podajo Inieste je stekel Neymar, zaključil s težkim polvolejem, a meril točno v dobro postavljenega Diega Lópeza. V 56. minuti je Ramosa zamenjal Asier Illarramendi in sadovi te poteze so bili kmalu vidni. Ob pomoči Khedire je Modrić odvzel žogo Iniesti na polovici domačih, nato pa je Hrvat z globinsko podajo našel vtekajočega Ronalda, Portugalec pa je z levico lepo meril v bližnji kot, a je Valdés obranil njegov strel in žogo odbil v kot. Po podaji iz kota je Di María streljal iz voleja z roba kazenskega prostora, vendar pa je vratar domačega moštva obranil njegov strel. Real Madrid si je prizadeval izenačiti glede na posest žoge in priložnosti, ki jo jih imeli. Namesto Bala je po dobri uri igre vstopil Benzema in Real je začel dominirati na zelenici Camp Noua. V 70. minuti je prišlo do druge sporne situacije, potem ko je Mascherano z očitnim prekrškom v kazenskem prostoru podrl Cristiana Ronalda , a tudi v tem primeru sodnik Mallenco ni pokazal na belo točko. V 71. minuti je Karim BEnzema silovito sprožil z razdalje in s svojim projektilom zadel prečko, tako da mu je le nekaj centimetrov zmanjkalo, da bi se z eno potezo prikupil madridskim navijačem. V 75. minuti je Ancelotti potegnil svojo zadnjo potezo, ko je Di Marío nadomestil s Jeséjem. Sreča tokrat ni bila na strani Real Madrida, ampak to ni zaustavilo belega baleta od tega, da poskuša doseči zadetek. In prav v trenutku, ko je Real igral svoj najboljši nogomet, je v 78. minuti Sanchez v protinapadu najprej osvojil žogo v boju z Varanom, nato pa z lobom z roba kazenskega prostora matiral Lopeza, ki je stal preveč iz vrat. Zadnjo možnost za povratek v srečanje je za Real splavala po vodi v 86. minuti. Benzema je z lepo podajo v “stoodstotno” priložnost spravil Khediro, ta pa je streljal precej preslabo, ko je bil sam pred Valdésom in slednjemu omogočil obrambo. Zato pa je bil v 91. minuti bolj natančen rezervist Jesé, ki je v protinapadu po podaji Ronalda prišel sam pred vrata in z nizkim strelom premagal domačega vratarja.

Stadion: Camp Nou (Barcelona)
Sodnik: Undiano Malenco
Barcelona 2-1 Real Madrid
Neymar 19., Sanchez 78.; Jese 91.

Barcelona: Valdes; Alves, Pique, Mascherano, Adriano; Busquets, Xavi, Iniesta (77./Song); Neymar (84./Pedro), Fabregas (70./Sanchez), Messi.

Real Madrid: Lopez; Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo; Ramos (56./Illarramendi), Khedira, Modrić; Bale (61./Benzema), Di Maria (76./Jese), Ronaldo.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com