X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Ancelotti

Carlo Ancelotti je spregovoril z novinarji po tekmi na stadionu Camp Nou. Trener Real Madrida je izjavil, da ni užival v tem kako je njegova ekipa igrala v prvem polčasu, vendar pa je poudaril izboljšanje po premoru: “Mislim, da je bil drugi polčas zelo dober. Bolj smo pritisnili, več igrali, imeli nadzor nad igro in imeli tudi dobre priložnosti za zadetek.” Prav tako je obžaloval dejstvo, da sodniku ni uspelo videti prekrška Mascherana nad Cristianom Ronaldom v kazenskem prostoru: “Po mojem mnenju je bila očitna enajstmetrovka, mislim, da jo je celoten svet videl, razen sodnika, ki je ni dosodil.”

Ancelotti je pojasnil različne taktike, ki jih je uporabil za spopad proti Barceloni. Kar zadeva položaja Ramos na mestu zadnjega veznega igralca je dejal: “Cilj je bil, da ga postavim tam, da bi imeli nekaj ravnovesja na sredini. Po tekmi proti Juventusu je imel Illarra utrpel poškodbo mišice in nisem želel tvegati, da mi z njim začel, saj je že začel sezona z resno poškodbo. Govoril sem s Sergiom in je bil vesel, da bo igral na takem položaju. Dobro je igral in to je tudi razlog zakaj je igral tam.”

Kar zadeva predstave Bala je dejal: “To so šele njegove prve tekme. Mora se še uigrati s soigralci, kar je povsem normalno. Ni igral slabo v tej uri igre. Ne pretirane razlike za njega, če igra na desni strani ali v napadu. Začeli smo tako, da da je vršil večji pritisk na Busquetsa, toda po 20. minutah sem spremenil njegovo igralno mesto in mu dal na krilu več prostora.”

Italijanski trener ni smatral svoje postave kot obrambne: “Nismo igrali s tremi obrambnimi vezisti, ker Modrić to ni. Khedira in Ramos sta igrala obrambno, da je ekipa bila v ravnovesju. Marcelo in Carvajal sta igrala v napadu, prav tako pa tudi Di Maria in Ronaldo … Mislim, da Barça danes ni bila nič več napadalna od nas, saj sta v napadu igrala samo Messi in Neymar.” Ocenil je tudi svoje izkušnje iz svojega prvega El Clásica: “To je bila odlična tekma s fantastičnim vzdušjem. Mislim, da je bil velik spektakel proti odlični ekipi. Želeli smo dobiti to tekmo, toda v vsakem primeru se izboljšujemo. Ta tekma je to dokazala.”

Na vprašanje o situaciji, ko se je Adriano dotaknil žoge z roko v kazenskem prostoru je dejal: “Ne bom komentirati igranja z roko, ker je bila to zelo težka odločitev. To je bil pomemben trenutek na tekmi in če bi dosodil enajstmetrovko, potem mislim, da bi bil izid tekme drugačen.” Na vprašanje kolikšen delež krivde za poraz lahko pripišemo sodniku, je odgovoril: “Sam ne govorim o odstotkih. Sam bom govoril le o tem posebni situaciji in tekmi. Mislim, da smo bili v prvem polčasu preveč zaskrbljeni in nismo igrali nogometa, medtem ko smo v drugem nato igrali veliko bolje. Imeli smo popoln nadzor in Barcelona je imela veliko težav pri branjenju. Ne vem koliko odstotkov je bilo. Komentiram jo zato, ker sem bil perfektno postavljen. V Chiellinijevi potezi nisem govoril, ker nisem bil v dobrem položaju in je nisem mogel videti.”