X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Predsednik Blatter se je opravičil Real Madridu

Pismo , ki ga je predsednik Real Madrida, Florentino Perez, poslal Josephu Blatterju včeraj (torek, op. p.) ob 12:23 uri:

Spoštovani gospod predsednik,

Bili smo presenečeni, ko smo slišali vaše pripombe v zvezi z našim igralcem Cristianom Ronaldom in o njegovih možnostih, da bi se okronal z nagrado Ballon d’Or, kar je povzročilo veliko razočaranje znotraj družine Real Madrida, saj so to bile zgrešene in nesprejemljive pripombe predsednika svetovnega nogometnega vodilnega organa.

Na eni strani je nepošteno, ker so pripombe narejene okoli igralca, ki ga spoštujejo po vsem svetu s strani milijonov oboževalcev, ne le podpornikov Real Madrida. Je nedvomno eden največjih nogometašev, ki ga je svet kdaj videl. Pripombe so prav tako tudi nespoštljive do njega kot oseba, na drugi strani pa ker nosi športne vrednote v očeh družbe, ki resnično potrebujejo takšne vzore. Na koncu pa je jasno, da s svojimi pripombami lahko določate na tiste, katerih odgovornost je glasovati in s tem odločati o zmagovalcu te nagrade.

Mi v Real Madridu, v klubu, ki ima posebno povezavo s FIFA v luči našega položaja kot ustanovni član, smo globoko razočarani nad celotno epizodo in kot predsednik Real Madrida hočem, da veste, da obsojamo vaše komentarje, zato vas prosimo, da jih umaknete kar jih je mogoče, zaradi povzročene škode tako igralcu, kot tudi instituciji, ki jo predstavlja.

S spoštovanjem,
Florentino Pérez

Pismo , ki ga je predsednik fife, Joseph Blatter, poslal predsedniku Real Madrida, Florentino Perez ,včeraj (torek, op. p.) ob 16:12 uri:

Spoštovani gospod predsednik,

Prejel sem vaše pismo danes in bil presenečen nad vsebino.

Najprej bi rad poudaril, da na slovesnosti minuli petek na oxfordski univerzi, razgovori niso potekali o o nobenem igralcu kar zadeva nagrade FIFA Ballon d’Or. Ob koncu svojega govora in v odgovoru na vprašanje o Lionelu Messiju in Cristianu Ronaldu, me je moderator prosili, da naj izberem enega med njima in v tistem trenutku, ko sem izjavil, da je Messi takšen človek, ki bi vsaka mama rada imela za sina, sem končno spregovoril o njem. Vendar pa bi rad, da bi bilo povsem jasno, da je moje mnenje, da je Cristiano Ronaldo na enaki ravni kot Messi in da sta oba izredna igralca, vsak na svoj način.

Obžalujem, da so vam pogovori na univerzitetni slovesnosti dvignili toliko prahu in zato bi se rad opravičil za to. Nikoli ni bil moj namen, da bi povzročil nelagodje ali da bi kazal pomanjkanje spoštovanja do Real Madrid C. F. ali do katerega od njegovih igralcev. In to ne samo zato, ker je Real Madrid soustanovitelj Fife, pač pa tudi zato, ker me od rane mladosti navdušujejo.

Lep pozdrav,
Joseph Blatter