X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Ancelotti

Carlo Ancelotti je bil zadovoljen z visoko zmago svojega moštva proti Sevilli na tekmi, ki je pokazala napadalni potencial belih. Trener belega baleta je povedal naslednje o tekmi: “Igrali smo dobro, hitreje in bolj v globino, vendar potrebujemo več ravnovesja. Igra v napadu je bila fantastična. Današnja tekma je pokazala, da ta ekipa lahko igra dober nogomet.” Pohvalil je tudi strelce: “Vsi trije so igrali pomembno vlogo in so bili zelo nevarni, zelo dobro igrajo skupaj.”

Ancelotti je v novinarskem središču ponudil svojo analizo zmage 7-3 proti Sevilli: “Bila je malo čudna in nora tekma. Zelo dobro smo začeli, vendar pa smo nekoliko izgubili koncentracijo po našem tretjem golu in tekma je bila znova izenačena. Toda potem smo igrali zelo dobro in smo dosegel veliko golov. Manjka nam nekaj ravnovesja, ker ko vodiš z rezultatom 3-0, moraš biti malo bolj previden, da se izogneš težavam.”

Cristiano Ronaldo, Benzema in Bale so si razdelili strelske naloge. Ancelotti je na vprašanje o Francozu dejal: “Dobro je igral, vsi trije so zelo dobro kombinirali med seboj, Bale je zadeval iz asistiral. Kombinacije, ki so jih odigrali ti trije so bile zelo dobre in Karim je dosegel dva gola. Vsi so igrali pomembno vlogo in bili zelo nevarni.” O Balu, ki je dosegel dva gola, je dejal: “Imel je odlično tekmo in je pokazal, da nima nobenih težav s svojo telesno pripravljenostjo in samozavestjo. Bil bo zelo pomemben za nas. Bale je igral zelo dobro skozi celotno tekmo in tudi dosegel dva gola, poleg tega pa je še dobro kombiniral s Cristianom in Benzemajem.”

Druga pozitivna stvar je bil povratek Xabija Alonsa, ki je zamenjal Illarra v drugem polčasu. Ancelotti je spregovoril o pomenu baskovskega igralca: “Po dolgem času je zelo pomembno, da dobi nazaj svojo kakovost in izkušnje. Moramo mu dati čas na igrišču, ima željo in navdušenje za igranje. Bil je pripravljen za začetek tekma, saj je treniral zelo dobro. Naredil je tisto kar je treba storiti, da je telesno dobro pripravljen. Za njega telesna pripravljenost ni tako pomembna kot za druge, ker ima takšne kakovosti, da lahko igra ne da bi bil 100% pripravljen.”

O tem, ali bo po njegovem mnenju Bale igral na desni strani, Di Maria pa bolj na sredini, je dejal: “Di Maria lahko igral na sredini, na levi ali na desni strani. Sedaj imamo celotno ekipo na razpolago, ker se je vrnil tudi Xabi Alonso. Smo blizu tega, da bi imeli trdno in nevarno ekipo. Fizično smo dobro pripravljeni in da današnja tekma je pokazala, da lahko ta ekipa igra dober nogomet.”

Na vprašanje o delu, ki so ga opravili trije napadalci in o potencialnih obrambnih težavah, je dejal: “Najvišje postavljeni trije igralci so zelo dobro pritiskali, a jim je primanjkovalo ravnovesja. Pritisnili smo na sredini, a pustili krila odprta in bočna branilca sta zato imela nekaj  težav. Moramo najti ravnovesje z ostalih sedmimi igralci, ne samo med tremi napadalci.” Na koncu je spregovoril tudi na vprašanje kakšna je razlika med sodniki v različnih ligah, v katerih je treniral: “Všeč mi je govoriti o težavah s katerimi se spopadajo sodniki in mislim, da je v Angliji lažje kot v drugih državah, ker je na njih manj pritiska.”