X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ancelotti

Carlo Ancelotti je stopil pred medije dan pred tekmo La Lige proti Rayu, ki bo potekal jutri na stadionu Vallecas. Italijanski trener, ki je potrdil, da bo Xabi Alonso začel tekmo, je analiziral tekmo proti mestnemu tekmecu Reala: “To je večni derbi in vsi derbiji so posebne tekme. Zmagali smo naših zadnjih pet tekem na stadionu Vallecas, vendar pa je bilo vedno težko igrati. Jutri bo prav tako, vendar pa bo ekipa igrala dobro, da nadaljujemo naš niz dobre forme. Moramo zmagati z igranjem dobrega nogometa.”

Na vprašal, če ali ima raje nadzorovano tekmo kot jo je ekipa igrala proti Athleticu, ali ima raje hitro igro kot je bila ta proti Sevilli, je trener Real Madrida bil zelo jasen: “Raje imam tekmo kjer igramo dobro vseh 90 minut v napadu in obrambi. Proti Sevilli bi lahko v nekaterih trenutkih igrali bolje v obrambi, da ne bi dali nasprotniku toliko priložnosti.” In o tem, ali bo rotiral igralce proti Rayu, je dejal: “Rotiral bom ekipo, vendar to ne bo zaradi torkove tekme. Moramo igrati z intenzivnostjo, zato bodo igrali nekateri igralci, ki niso dobili priložnosti igranja proti Sevilli.”

Na vprašanje kdo bo igral na desnem bočnem položaju na stadionu Vallecas, je Carlo povedal: “Carvajal je bolj svež kot Arbeloa in ima boljše možnosti za igranje jutri. Nekateri navijači so ploskali Arbeloi v sredo in spet drugi so mu žvižgali. Dobro se je odzval in ni nobenih težav.” V zvezi s tremi najbolj napadalnimi igralci, ki bodo začeli jutri v Realovem sistemu je razkril: “Di María lahko igra kjerkoli na igrišču. Svojo odločitev o tem kdo bo igral bom sprejel jutri. Cristiano, Bale in Benzema so si dobro opomogli in nimam nobenih težav.”

Na temo odsotnosti Varana na zadnjih treningih pred tekmo in o možnostih, da ne bo izbran za igranje, je dejal: “Bil je že malo utrujen. Jutri ne bo igral, a bo pripravljen na igranje v torek proti Juventusu. Moramo biti previdni z njegovim kolenom. Igral je dve tekmi, jutri pa bo počival, da bi se izognili težavam s kolenom.” Na vprašanje o tem, kateri igralec bi lahko zamenjal Khediro, če Nemec ne bo stopil na igrišče, je dejal: “Modrić, Casemiro ali Di María bi lahko igrali na njegovem položaju.”

Ancelotti je pohvalil Cristiana Ronalda: “Je zelo profesionalen in resen. Težko je reči, da lahko stori še več, saj daje vse od sebe na vsaki tekmi in ne morem od njega prositi še kaj več.” Prav tako pa je podal tudi svoje mnenje glede opravičila Blatterja, predsednik fife: “To je bilo žaljivo. Včasih je bolje razmisliti in prešteti do deset, preden spregovoriš. Pogosto to tudi sam naredim.”

Na temo Barcelone in njene sedanje forme je dejal: “So močni kot vedno in imajo zelo jasno filozofijo. Zmagali so skoraj vse njihove tekme in igrajo zelo dobro. Ne vidim veliko šibkih točk.” Za konec je spet odgovarjal na vprašanje o odhodu Özila: “To ni bil problem. Želim mu vso srečo na svetu, ampak je za nas preteklost. Naši igralci se mi zdijo zelo veseli.”