X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Rayo Vallecano 2-3 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid je osvojil nove tri točke na stadionu Vallecas na tekmi, na kateri so že vodili z 0-3, a so se nato stvari zapletle, ko je Rayo Vallecano v zgolj dveh minutah znižal rezultat iz dveh enajstmetrovk. Cristiano Ronaldo je popeljal Real Madrid v vodstvo v tretji minuti po sijajni samostojni akciji, Benzema pa je nato v prvem polčasu še povečal prednost, ko je zadel z glavo. Drugi polčas se je začel enako kot prvi, Ronaldo, ki je trenutno najboljši strelec La Lige, je znova zatresel mrežo domačih po vsega štirih minutah igre. Tako kot pri zadetku Benzemaja je tudi pri drugem zadetku Ronalda bil asistent Bale, ki je na svoj račun poleg dveh asistenc proti Sevilli, dodal še dve novi asistenci. Po tretjem zadetku Reala pa se je vse obrnilo na glavo za Real, saj so v zgolj dveh minutah domači imeli dve enajstmetrovki, ki ju je obe uspešno realiziral Viera. Real Madrid je nato le znova prevzel nadzor nad igro in uspešno pripeljal tekmo do konca, ko so igralci že začeli razmišljati o torkovi tekmi proti Juventusu.

Real Madrid je obiskal stadion Vallecas s svežimi spomini na veliki zmago proti Sevilli tri dni nazaj na Bernabeu in dobro igro v drugem polčasu na Camp Nouu teden pred tem. Začetek tekme ni kazal na razburljiv konec. Že v tretji minuti je, ko je Cristiano Ronaldo začel protinapad, jo podal do Luke Modrića, ta pa mu je vrnil žogo z lepo podajo, nato pa je Cristiano Ronaldo najprej izvrstno med nogama preigral še zadnjega branilca Raya, v zaključku pa je iz oči v oči hladnokrvno s strelom v spodnji daljši kot matiral še domačega vratarja Martineza in Real popeljal v vodstvo. Super gol Portugalca, ki je tako pokazala v kako odlični formi on in celotna ekipa Carla Ancelottija. Real je prednost podvojil v 31. minuti, ko je po natančnem predložku Garetha Bala z desne, z glavo zadel Karim Benzema. To je bila že tretja asistenca Valižana na zadnjih dveh tekmah in tretji gol Francoza v štirih dneh. Gostje so domačim dali pravo lekcijo zaključevanja, čeprav bi beli lahko še višje vodili po prvem polčasu, potem ko je imel Real še dve lepi priložnosti. Cristiano Ronaldo je tako poskusil iz voleja  v 44. minuti po podaji Di Marie a je streljal mimo vrat, medtem ko je strel Carvajala z glavo prav tako le za nekaj centimetrov zgrešil vratar Rubena.

V drugem polčasu v katerem je Illarra zamenjal Xabi Alonsa, ki se tako vrača po dolgotrajni poškodbi, se je nadaljeval na enak način kot prvi, z golom Real Madrida. V četrti minuti drugega polčasa je ponovno na delu bil Bale, ki si je na desni strani izboril žogo, prodrl v sredino in podal do Ronalda, ki je s svojim drugim golom na tekmi povišal na visokih 3-0. Je pa to bil že trinajsti gol Cristiana Ronalda v tej sezoni La Lige, s čimer je tudi najboljši strelec španskega prvenstva. Po visokem vodstvu varovancev Carla Ancelottija je vse kazalo na miren zaključek, a so se gostitelji v razmaku zgolj dveh minut povsem približali. Po nespretnih posredovanjih Pepeja in Marcela je glavni sodnik Alfonso Alvarez Iquierdo dvakrat pokazal na najstrožjo kazen. V dvoboju z vratarjem Diegom Lopezom je bil obakrat uspešnejši Jonathan Viera. Domači so pridobili na samozavesti po dveh doseženih golih in tako se moral v 65. minuti izkazati Diego Lopez, ko je mojstrsko zaustavil strel Alberta Buena. Gostitelji so vse do konca tekme lovili izenačenje, zato je na drugi strani tudi Real imel nekaj priložnosti za še četrti gol na tekmi, med drugim je vratar Raya ubranil še dva poskusa Ronalda, a je ostalo pri rezultatu 2-3 in deveti zmagi Reala v tej sezoni španskega prvenstva.

Stadion: Vallecas (Madrid)
Sodnik: Alfonso Alvarez Izquierdo
Rayo Vallecano 2-3 Real Madrid
Viera 53./11-m, 55./11-m; Ronaldo 3., 49., Benzema 31.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com