X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Juventus 2-2 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid je prišel do dragocenega neodločenega rezultata na stadionu Juventus, vendar pa si je zasluži več od tega, potem ko je v drugem polčasu prikazal odlično igro. Vidal je popeljal domače v vodstvo iz enajstmetrovke še pred odmorom med polčasoma, potem ko je pred tem Varane storil prekršek nad Pogbajem. Reakcija Reala je sledila v drugem polčasu. Cristiano Ronaldo, ki ima na svojem računu v letošnji sezoni Lige prvakov že osem golov, in Bale sta spreobrnila rezultat v samo osmih minutah razmaka. Beli bi skoraj še enkrat premagali Buffona, ampak je lep strel Xabi Alonsa od daleč zadel le prečko v 56. minuti. Llorente je v 65. minuti z glavo ohranil Italijane živi v skupini B, medtem ko so beli tako le točko oddaljeni od potrditve uvrstitve v izločilne boje kot zmagovalec skupine. Kar zadeva tekme je potrebno omeniti še to, da se je odlično v vratih Reala izkazal Casillas, ki je prikazal nekaj izjemnih obramb, poleg tega pa si je tekmo v Torino med Realovimi navijači v živo ogledalo tudi 18 članov Kluba navijačev Real Madrid Slovenija – Peña Madridista Eslovenia.

Carlo Ancelotti se je s pomočnikom Zinedinom Zidanom vrnil v mesto pod Alpami, kjer je skupaj s francoskim virtuozom osvojil številne trofeje, ne pa tiste najbolj cenjene evropske, ki je pri Real Madridu praktično nujna za vsakega stratega. Ancelotti je za drugi dvoboj z nekdanjim varovancem Antoniom Contejem znova premešal karte, še šestnajstič po prihodu v Madrid je namreč izbral drugačno enajsterico. Tokrat je kapetan Sergio Ramos zaigral na položaju desnega bočnega branilca, kjer si je tudi ustvaril ime, a ga je José Mourinho nato, v dobro ekipe in njegove lastne kariere, prestavil na mesto centralnega branilca. Conte je na drugi strani suspendiranega Giorgia Chiellinija nadomestil z Bonuccijem, v postavitvi 4-3-3 pa je vlogo levega bočnega branilca opravljal vezist Asamoah. Realovci so na začetku umirili navijače domačih z zanesljivo posestjo žoge, a je prvi nevaren strel v peti minuti sprožil Pogba, ki pa ni bil natančen z roba kazenskega prostora. Cristiana Ronalda so gledalci zaradi rdečega kartona Giorgia Chiellinija na prvi tekmi, ki ga je izsilil prav Portugalec, pričakali z žvižgi, a bi jih portugalski napadalec kmalu utišal že v deseti minuti, ko je njegov strel s strani zletel le za las mimo vratnice Gianluigija Buffona. Juve je odgovoril v 12. minuti, ko je Carlos Tévez zelo optimistično padel v duelu z Ramosom in neuspešno iskal najstrožjo kazen, pobeg Llorenteja pa je še pravočasno ustavil Raphaël Varane. Na drugi strani je prvič zagrozil tudi Gareth Bale, s slabšo desnico pa po dobljenem dvoboju s Cáceresom streljal točno v roke Buffona. V 17. minuti se je izvrstno izkazal Iker Casillas, ko je po podaji v sredino Pogbaja rešil avtogol Pepeja, ki je nerodno posredoval pred golom in žogo preusmeril proti mreži, Casillas pa je s fantastičnim refleksnim posredovanjem strel ubranil. Marchisio je imel deset minut kasneje na glavi zadetek, a je Casillas še z eno fantastično obrambo rešil Realova vrata, potem ko je italijanski reprezentant po predložku s strani streljal z glavo, Iker pa je vrata obranil z nogo, ko se je že zdelo, da je vse izgubljeno. Pet minut pred koncem prvega polčasa se je moral Casillas znova izkazati, ko je odbil strel Vidala, je so domači dve minuti kasneje le zadeli. Pogba je po levi strani pobegnil v kazenski prostor, kjer ga je od zadaj zrušil Varane in glavni sodnik Howard Webb je brez oklevanja pokazal na najstrožjo kazen. Zanesljivi izvajalec je Vidal, ki je neubranljivo meril v zgornji kot vrat Casillasa. Kot že nekajkrat letos je prejeti zadetek povsem prerodil Real, ki je močno pritisnil, po podaji s strani sta si bila v napoto Ronaldo in Karim Benzema, žoga pa je po strelu Portugalca zletela na tribuno.

Drugi polčas je s silovitim strelom odprl Bale, toda njegov poskus ni resneje ogrozil Buffona. Hladen tuš je domačim gledalcem nato po  napaki Cáceresa pripravil izžvižgani Ronaldo. Portugalec je s pritiskom na Urugvajca uspel pripraviti do napake, po podaji Benzemaja pa mirno matiral Buffona za 1-1. Cristiano je tako v letošnji sezoni Lige prvakov zadel na prav vsaki tekmi najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Kot bi mignil bi lahko devetkratni evropski prvaki tudi povedli, ko se je za strel z roba kazenskega prostora s svojo slabšo levico odločil Xabi Alonso, toda ob nemočnem Buffonu je zatresel zgolj prečko. Casillas, ki je imel za seboj tekmo vredno vseh pohval, je bil znova izvrsten v neposrednem odzivu domačih, ko je obranil prvi strel od blizu Llorenteja v 58. minuti, strel Marchisia pa je na golovi črti ustavil Pepe. Kazen je bila hitra. Cristiano Ronaldo je po dolgi podaji Marcela pobegnil obrambi in na robu kazenskega prostora neoviran našel Bala, Valižan pa je po preigravanju ustrelil in močnim strelom v krajši vratarjev kot matiral Buffona za svoj prvi evropski gol v majici belega baleta. Izjemna tekma je nov obrat dobila v 65. minuti, ko je po podaji s strani z glavo zabil Llorente. Real Madrid bi kmalu zatem lahko še drugič povedel, a je Benzema po prepuščeni žogi Luke Modrića pred Buffonom streljal mimo gola. Real Madrid je bil vseskozi ambiciozen in je pritiskal na Juventus že na njihovi polovici igrišča in si tako želel zadeti vse do konca tekme. Dragocen remi, ki jih je pripeljal še korak bližje uvrstitvi v naslednji krog tekmovanja kot vodilna ekipa skupine. Z eno točko na naslednjih dveh tekem bodo beli dosegli oba cilja.

Stadion: Juventus (Torino)
Sodnik: Howard Webb (Anglija)
Juventus 2-2 Real Madrid
Vidal 42./11-m, Llorente 65.; Ronaldo 52., Bale 60.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com