X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ancelotti

Carlo Ancelotti je spregovoril z novinarji v novinarskem središču Santiago Bernabéu pred tekmo La Lige proti Real Sociedadu. Italijanski trener, ki je potrdil, da bo Xabi Alonso začel tekmo, je govoril o zadnji tekmi ekipe pred reprezentančnem premoru: “Real Sociedad je dobra ekipa z dobrim odnosom. So zelo dinamični in imajo hitre igralce. To ne bo lahka tekma. So se že dokazali proti Manchester Unitedu, da lahko igrajo odlične tekme in to bo res dober test za nas, ker moramo igrati dobro in intenzivno.”

Na vprašanje o njegovih načrtih glede prve postave na Santiago Bernabéu je Ancelotti potrdil, da: “Bo Xabi Alonso začel tekmo. Počuti se dobro in če dobro igral, bi lahko igral tudi vseh 90 minut. Cristiano Ronaldo prav tako dobro dela, čeprav ima rahle probleme s peto. Prav tako smo imeli majhen problem z Marcelom, ki se je poškodoval koleno in Khediro, ki si je poškodoval desno nogo. Moramo počakati in videti, kako se bodo poškodbe razvile in na rezultate slikanja Marcelovega kolena. Ne vem, če bo lahko igral proti Real Sociedadu.”

Ancelotti je tudi razpravljal o tem, ali ima v mislih jasno zasedbo, ki jo namerava redno večkrat uporabljati: “Imam v mislih začetno postavo, vendar bomo potrebovali več igralcev v celotni sezoni, saj igramo veliko tekem. Istih 11 igralcev ne more vedno igrati, ker potem bi imeli 11 utrujenih igralcev in še 11 nemotiviranih. To je razlog zakaj so rotacije so pomembne, vendar če se igralec dobro počuti, potem se ga ne rotira. Cristiano Ronaldo in Alonso sta pomembna. Ena daje gole in drugi dobro pozna igro. Illarra ne igra tako dolgo ali tako hitro kot Xabi, ampak je res dober branilec z veliko tehničnega znanja in je zelo koristen na začetku tekme. Treniranje z mojstrom kot je Xabi, mu bo zagotovo pomagalo, da napreduje.”

Trener je bil jasen glede domnevne razlike med tem kako ekipa igra v La Ligi in v Ligi prvakov: “Ne verjamem, da je tako drugačna naša igra. Res je, da smo bili dobri v Ligi prvakov, čeprav nismo vedno igral s kontinuiteto. Boril smo se prvih 30 minutah na prvi tekmi v Turčiji in tako je enako v La Ligi. Pomanjkanje kontinuitete je problem.”

Na vprašanje o citatu iz najnovejši knjigi o njem, v katerem pravi, da včasih realnost vpliva na šport, je Ancelotti odgovoril: “To je zelo preprosto. To ni težko razumeti. Vam ni treba biti Einstein. Trener se mora ukvarjati z gospodarsko realnostjo kluba. Ne morem kupiti vseh igralcev, ki si jih želim. To je zelo preprosto in jasno.” Glede žvižgov z zadnje domače tekme, ko je bilo objavljeno njegovo ime, je trener dejal: “To je zato, ker navijačem ni všeč kako ekipa igra trenutno in nič več.”

Ancelotti je tudi razpravljal o tem, ali bo obramba z začetka tekme proti Juventusu postala redna obramba v njegovi postavi: “Kar se je zgodilo z Ramosom je bila začasna rešitev. Vem, da je centralni branilec, vendar pa s svojimi izkušnjami in spretnosti dokazuje, da zna dobro igrati tudi kot desni bočni branilec.” Na vprašanje o položaju vratarjev je dejal: “Odločitev je bila sprejeta v času, ko je bil Diego López v boljši formi. Iker je bil prav tako tudi zelo jasen po tekmi v Torinu. Rad bi ostal tukaj in da to ni problem. Želimo, da ostane in da želi ostati.”

Ancelotti je imela pohvalne besede za Cristiana Ronalda in Di Marío: “Nisem zaskrbljen. Ima fizične sposobnosti za to. Je zelo hiter igralec in to ni enostavno, saj ima pri tem veliko kontakta z nasprotno ekipo,” je dejal trener o stalnih prekrškov nad portugalskim napadalcem. Na vprašanje Di Maríe je odgovoril: “Dobro dela, ampak vsake toliko časa mora zaradi konkurence na klop. Nisem izgubil zaupanje v njega ali njegovo igro. Je pripravljen igrati.”

Ancelotti je imel nekaj stališč tudi o Casemiru in Iscu: “Nismo razpravljali o njegovi posodji. Igralec razume trenutno stanje. Vsakdo je na voljo in je težko trenutno najti prostor za njega. Je samozavesten in dobro trenira. Njegov čas bo še prišel,” je dejal trener o brazilskem vezistu. Na vprašanje o španskem reprezentantu Iscu je odgovoril: “Igral je proti Sevilli prejšnji teden in njegov problem je konkurenca. Včasih igra in drugič je na klopi. Je spočit in je okreval po telesnih težavah na začetku.”