X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Ancelotti

Po festivalu golov proti Real Sociedadu je Carlo Ancelotti stopil pred medije in izrazil zadovoljstvo z igro njegove ekipe. Trener belih je razpravljal o predstavi njegovih igralcev in pri tem pohvalil ekipo za prvih 45 minut tekme: “Prvi polčas je bil popoln, zelo dobro so igrali, bili hitri in učinkoviti, igrali na kratkih in dolgih razdaljah. Ekipa je igrala zelo dobro.” Imel je tudi besede pohvale za igralca tekme: “Cristiano v tem trenutku igra kot bi prihajal z drugega sveta. Igra neverjetno konsistentno in zabija ogromno zadetkov. Težko je najti prave besede za njegovo igro.”

Real Madrid je pokazal še en odlično predstavo v napadu, ko je premagal Real Sociedad s 5-1. Ancelotti je prav tako pohvalil delo svoje ekipe v obrambi: “Zelo dobro so igrali v prvem polčasu. V drugem polčasu se je tempo upočasnil po vodstvu s 4-0, kar pa je normalno. Imeli smo tudi druge težave. Oba bočna branilca sta bila zelo pomembna v obrambi.” Na vprašanje ali je to njegovo dokončna obrambna postavitev, je odgovoril: “Trenutno igrajo zelo dobro, vendar še nisem pozabil, da imamo zelo dobre igralce na klopi. Di Maria, Isco, Ramos … Ne morem reči, da je bila to prva postava. V tem trenutku je ekipa našla dobro ravnotežje in je zelo nevaren v napadu.”

Italijanski trener je spregovoril tudi o posameznih igralcih. Za Khediro je tako dejal: “Je igralec Real Madrida in ima talent za igranje v tej ekipi. Igra dosledno in pomaga ekipi. Vsi trije, Khedria, Modrić in Xabi Alonso, so danes igrali dobro in dobro sodelovali med seboj.” Za Alonsa je povedal naslednje: “Sem že večkrat povedal, da ima Xabi Alonso izkušnje in talent za igranje na način, ki ga moramo. Ima odličen pregled na igro in je zelo pomemben.”

Trener je ob tem bil vprašan tudi, ali bo naveza Modrić, Khedira in Alonso njegova udarna naveza na sredini igrišča: “Imam igralcev v ekipi, ki bodo zelo pomembni na prihajajočih tekmah. Ko je igral Di Maria je opravil dobro svoje delo in Isco prav tako. Vsi trije vezisti dobro opravlja svoje delo, imajo različne lastnosti, vendar pa lahko igram dobro tudi z drugimi vezisti.”

Ancelotti je bil jasen glede tega, ali je sistem 4-3-3 najboljši igralni sistem: “Ekipa mora izrabiti večino lastnosti svojih igralcev, zato morajo ti igrati tam, kjer se počutijo udobno. Tukaj ni zmagovitega ali poraznega sistema, ampak samo tisti, ki se prilagaja lastnostim igralcev.”

Za konec je spregovoril o igralcih, ki bodo igrali reprezentančne tekme v prihodnjih dneh: “Vsi igralci so bili na tej tekmi osredotočeni izključno na to tekmo. Na lestvici imamo zaostanek in zato moramo zmagati in držati korak z drugimi. Sedaj bodo igrali pomembne tekme s svojimi reprezentancami in jim pri tem želim veliko sreče. Mislim, da so začeli razmišljati o teh reprezentančnih tekmah, ko je bila tekma končana.”