X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Cristiano Ronaldo najboljši strelec La Lige in Ligi prvakov

Po prvi tretjini uradne sezone je Real Madrid dosegel 49 golov na 17. tekmah v La Ligi in v Ligi prvakov. Cristiano Ronaldo ima velik prispevek za ta dosežek ekipe, saj je napadalec do sedaj dosegel 24 golov, s čimer je na vrhu lestvice strelcev v obeh tekmovanjih. Cristiano Ronaldo je najboljši strelec La Lige s 16. goli, medtem ko je v Ligi prvakov najboljši z osmimi goli. Med strelce je vpisal na 13. tekmah, na katerih je ekipa zabeležila 11 zmag in 2 remija.

Ronaldov prvi gol v La ligi je bil dosežen z glavo proti Athletic Bilbaou v tretjem krogu, nato pa je zatresel mrežo nasprotnikov na naslednjih treh tekmah proti Villarrealu, Getafe (2) in Elche (2). Proti Levanteju je dosegel zmagoviti gol v zadnjih trenutkih tekme in je zapečatil dvome o zmagovalcu še na domači tekmi proti Malagi v devetem krogu tekmovanja. Na zadnjih treh tekmah je dosegel osem golov in sicer je bilo to na tekmah proti Sevilli, Rayu Vallecanu in Real Sociedadu.

GOLI CRISTIANA RONALDA V LA LIGI
Krog Rezultat Goli
3 Real Madrid 3-0 Athletic Club 1
4 Villarreal 2-2 Real Madrid 1
5 Real Madrid 4-1 Getafe 2
6 Elche 1-2 Real Madrid 2
8 Levante 2-3 Real Madrid 1
9 Real Madrid 2-0 Málaga 1
11 Real Madrid 7-3 Sevilla 3
12 Rayo Vallecano 2-3 Real Madrid 2
13 Real Madrid 5-1 Real Sociedad 3

Njegov evropski dosežek ni daleč za dosežki iz španskega prvenstva. Cristiano je tako izenačil rekord v številu doseženih zadetkov v skupinskem delu Lige prvakov z osmimi goli, čeprav lahko ta rekord še krepko izboljša, glede na to, da bo Real igral še dve tekmi. Na prvi tekmi letošnjega skupinskega dela Lige prvakov proti Galatasarayu je dosegel hat-trick na stadionu Alija Sami Yen in dosegel dva zadetka na domači tekmi proti Köbenhavnu. V dveh tekmah proti Juventusu je dosegel še tre zadetke in tako popeljal do tega, da Real Madrid potrebuje samo še eno točko do dokončne uvrstitve v izločilne boje kot vodilna ekipa skupine.

GOLI CRISTIANA RONALDA V LIGI PRVAKOV
Krog Rezultat Goli
1 Galatasaray 1-6 Real Madrid 3
2 Real Madrid 4-0 Copenhague 2
3 Real Madrid 2-1 Juventus 2
4 Juventus 2-2 Real Madrid 1