X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Ronaldo & Benzema najboljši strelski par v Evropi

Cristiano Ronaldo in Benzema skupaj vodita napad Real Madrida že pet sezon. Potem, ko sta oba prišla v klub poleti leta 2009, sta ustvarila enega najbolj uničujočih napadalnih parov na svetu in to kažeta tudi na začetku letošnje sezone. Skupaj sta omenjena igralca dosegla 22 golov na 13. tekmah, ki sta jih igrala do sedaj. Ta dosežek je boljši kot pa število doseženih golov 16. drugih ekip prve španske lige, poleg tega pa sta s tem najboljši strelski par v petih najmočnejših evropskih ligah.

Cristiano Ronaldo, ki je trenutno najboljši strelec v La Ligi in v Ligi prvakov, še zdaleč ni sam v napadu Real Madrida. Njegovih 16 golov v španskem prvenstvu spremlja 6 golov Karima Benzemaja, zaradi česar tvorita najboljši strelski par v ligaških tekmovanjih v Španiji, Italiji, Franciji, Angliji in Nemčiji. Igralca Atlética Madrida, Diego Costa in David Villa, sta še najbližje Realovima igralcema z 19. goli ter par PSG-ja, Cavani in Ibrahimović, ki je dosegel 17 golov.

NAJBOLJŠI STRELSKI PARI V EVROPI
Ekipa Igralec (goli)  Skupaj goli 
Real Madrid Cristiano Ronaldo (16) & Benzema (6) 22
Atlético Madrid Diego Costa (13) & Villa (6) 19
PSG Cavani (9) & Ibrahimovic (8) 17
Borussia Dortmund Lewandowski (9) & Reus (7) 16
Liverpool Luis Suárez (8) & Sturridge (8) 16

Tekmo za tekmo Ronaldo in Benzema kažeta znake popolnega razumevanja na igrišču in ta povezava je ustvarila v tej sezoni šest golo Real Madrida. Tri je dosegel Cristiano, ko mu je asistiral Benzema, ki je prav tako dosegel tri gole po asistencah portugalskega napadalca, zadnja dva od tega sta bila na tekmi proti Real Sociedadu, ko je Real Madrid zaradi te naveze po vsega 15. minutah že vodil z 2-0.