X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Isco

Isco je predstavljen v zadnji številki uradnega revije UEFA , kjer je govoril o svojih prvih nekaj mesecih v Real Madridu. “Ne ukvarjam se profesionalno z nogometom tako zelo dolgo, tako da bi rekel, da je moj največji izziv bil prihod v Real Madrid, ker sem bil del skromne ekipe kot je Malaga. Da greš v največji klub na svetu je res velik izziv … in tudi odličen. Super je igrati s Cristianom Ronaldom. Je najboljši igralec na svetu in mi pomaga na vsakem treningu, ker si vedno želi zmagati,” je dejal mladi vezist Reala.

Prvi vtisi o življenju v Real Madridu?
Nisem pričakoval, da mi bo šlo tako dobro, saj sem po prihodu začel igrati zelo dobro v La Ligi, dosegal gole, asistenci, pomagal ekipi. Upam, da bom lahko še naprej nadaljeval v tej smeri.

Kaj je bil vaš največji izziv do sedaj?
Ne ukvarjam se profesionalno z nogometom tako zelo dolgo, tako da bi rekel, da je moj največji izziv bil prihod v Real Madrid, ker sem bil del skromne ekipe kot je Malaga. Da greš v največji klub na svetu je res velik izziv … in tudi odličen.

Katere so vrline te ekipe Real Madrida?
Real Madrid ima zgodovinski položaj, morda so naši nasprotniki nekoliko prestrašeni že zaradi tega, da igrajo proti nam. Imamo tudi odlično ekipo z najboljšimi igralci na svetu: Cristiano Ronaldo, Bale, Sergio Ramos, Xabi Alonso, …

Je ta ekipa sposobna osvojiti deseti naslov Lige prvakov?
Mislim, da je to izziv za vsakogar in smo resnično navdušeni nad tem. To ne sme postati obsesija, ker bi potem to lahko oviralo ekipo, vendar pa igramo zelo dobro se zelo trudimo priti v finale.

Kako je igrati ob igralcih kot je Cristiano Ronaldo?
Super je igrati z najboljšim igralcem na svetu in na vsakem treningu mi pomaga tudi zato, ker si vedno želi zmagati in si vedno želi biti najboljši.

Kako vam je pomagal Zidane odkar ste prišli v Madrid?
No, Zidane, vsi vemo vse o njem, saj je ikona Real Madrid. Na vsakem treningu, celo samo z igranjem z nami, nas že učil stvari.

Kateri igralec je imel največji vpliv na vašo kariero?
Sam Zidane s tistim golom, ko je ekipa osvojila deveti naslov Lige prvakov. S kvaliteto, ki jo je vedno prikazal, je bil vedno igralec po katerem sem se zgledoval. In kot mlad fant, saj sem odraščal v mladinski ekipi Valencie, sem vedno občudoval Silvo. Trenirala sem z njim nekajkrat in mi je bila všeč kakovost, ki jo je imel in jo še vedno ima.

Kako ste tako občutno izboljšali svojo strelsko formo v tako kratkem času?
To so stvari, ki jih vam trenerji povedo, da jih je potrebno izboljšati, da bi postali še bolj popoln igralec in sam treniram za vse to. Prav tako je to tudi duševna priprava, saj če si določiš izziv, potem lahko dosežeš te stvari.

Kako so različne taktični sistemi vplivali na vašo igro?
V Real Madridu igram na drugačnem položaju kot sem ga igral v Malagi, vendar pa se ves čas prilagajam. Dobro sem se počutil kamor koli me je trener postavi in sem zadovoljen z načinom kako smo odigrali te tekme.

V Madrid ste prišli po evropskem naslovu do 21 let v Izraelu v letošnjem letu. Kaj je ta uspeh pomeni za vas?
To je bil odličen turnir. Nikoli nisem še ničesar osvojil z mladinsko reprezentanco. To je bil nepozaben trenutek, ker smo imeli odlično ekipo, poleg tega smo igrali zelo dobro, se zabavali na igrišču in največja stvar pri vsem tem je bila to, da smo dejansko zmagali.

Pred tremi sezonami ste še igrali v tretji španski ligi. Ali ste pričakovali, da boste prišli tako daleč v tako kratkem času?
Ne, nisem. Nisem pričakoval tako nenadne spremembe. Zelo sem zadovoljen z vsem kar se je zgodilo, ampak se ne želim ustaviti pri tem. Želim še naprej osvajati naslove … in to bi rad storil v Real Madridu.

Kakšna so sedaj vaša pričakovanja?
Želim še naprej rast , še naprej napredovati, da bi bil eden izmed najboljših. Ni boljšega kraja za napredek kot Real Madrid.