X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Casillas

Iker Casillas je sodeloval v četrtek na sponzorski prireditvi, kjer je kapetan Real Madrida spregovoril o novostih v klubu. Vratar belega baleta je razkril za koga je glasoval za nagrado Ballon d’Or: “Moj prvi glas je šel Cristianu. Za ostale pa boste morali počakati do januarja. Postane utrujajoče ob stalnih vprašanjih za koga si glasoval. Mislim, da si zasluži to nagrado. Presenetilo bi me, če je ne bi dobil. Gre za glasovanje in vsak ima svoje kriterije: naslovi, kako igralci igrajo … Sam sem glasoval za igralca, ki dosegel več kot 90 golov na 80. tekmah, to je neverjeten rekord.”

V zvezi glede sprememb datuma glasovanja za prestižno nagrado je dejal: “Zadnjič sem glasoval in nogometna zveza je prav tako že poslal glasove. Sam ne bom spreminjal svojih glasov. Bile so velike tekme, ki so odločale o potnikih na svetovno prvenstvo v in izven Evrope. Bili so igrali, ki so imeli na tekmah veliko na kocki. Ne gledam na vse to kot na nekaj slabega. Mislim, da je prestižna nagrada in je vedno bila. Lahko je bolj ali manj poštena, vendar gre za glasovanje in moraš zaupati rezultatom in ljudem, ki sodelujejo.”

“V tem primeru je bil predsednik FIFA nespreten. Če ta video ne bi bil objavljen, potem bi vse otalo le kot kot anekdota. Toda to je nogomet. Nobene potrebe ni, da se osredotočimo ne negativne stvari. Vsakdo dela napake. Ljudje morajo prepoznati, kdaj delajo napake in mislim, da se je opravičil. Mislim, da je to to. Kar je naredil Ronaldo res briljantno je to, da odgovarja na vse to na igrišču in ko igralec govori na igrišču, to prinaša nagrado in upajmo, da bo on dobil svojo. Vsi bomo bili srečni, ker bomo mi, Real Madrid, dali prispevek k osvojitvi nagrade Ballon d’ Or,” je rekel o pripombah Blatterja.

Za konec govora o nagradi Ballon d’Or, je Casillas odgovoril tudi na vprašanje o tem, ali se bo napdalec Real Madrida udeležil gala prireditve v Zürichu: “Nisem govoril s Cristianom o tem ali bo šel. Je odličen igralec in bo sam sprejel odločitev. Vem kaj bi sam naredil. Je odličen igralec in super oseba in ve kaj mora narediti. Če bodo dovolili glasovati le nekaterim novinarjem poleg vseh kapetanov in trenerjev, ki naj bi v teoriji največ vedeli o nogometu, potem bi morali pustiti glasovati vsem novinarjem. Če imajo novinarji pravico glasovanja, potem bi morali vsi imeti to pravico in ne nekaj izbranih.”

O svoji trenutni situaciji v Real Madridu in o izbiri prvega vratarja ekipe je pojasnil, da “Sam sedaj ne razmišljam o svetovnem prvenstvu. Razmišljam tem, da bi naredil prav stvari z mojim klubom in še več in bolj trdo treniral, da bi bil na voljo trenerju, ko me bo ta potreboval. S špansko reprezetanco smo naredili tisto kar smo morali storiti, potem ko smo se uvrstili na svetovno prvenstov in sedaj delam, da bi mi šlo dobro tudi v Real Madridu. In če delaš dobro, bo to videl tudi trener i9n zato boš izbran med 23. vpoklicanih igralcev. Borim se, da bi bil prva izbira. Ne smeš se predati, ampak se moraš boriti. Potrebno je še več žrtvovanja, da bi lahko igral na vsaki tekmi. To je sicer odločitev trenerja in sam moram zato samo trenirati in se boriti za mesto v postavi, enako kot vsi ostali moji soigralci.”

“Sam ne mislim, da sem postavil ultimat. Vsakič, ko kaj povem, je kaj vzeto iz konteksta. Vesel sem, da sem tukaj. Želim ostati tukaj in tudi končati kariero tukaj. Če ne bom igral, potem bom rekel, da sem žalostna, ker ne bom igral. Kaj hočem je to, da bi ekipa osvojila čim več naslovov in biti na voljo trenerju,” je dejal o svoji prihodnosti. O podobnostih kar doživlja v tej sezoni, s tistim kar je doživljal Caesar lansko sezono, je dejal: “Imamo načrt kjer je poudarek na Ligi prvakov. Obstajajo štiri tekme, ki jih bom igral pred koncem leta in sem zadovoljen. Situacija izpred enajstih let ni enaka kot sedaj, saj sem sedaj veliko bolj izkušenj vratar. Vsaka situacija ti pomaga na nek način. Pred enajstimi leti mi je pomagala, da sem dozorel in učim se iz te situacije.”

Ekipa igra v soboto v 14. krogu proti Almeriji, o čemer je Iker dejal: “To se ni zgodilo prvič. Na srečo igralci Real Madrida igrajo ključne vloge v svojih reprezentancah, vendar pa je to nekaj, kar ni po načrtih trenerja za naslednjo tekmo. Almeria imajo enega ali dva reprezentanta in so imeli dva tedna časa za pripravo na to pomembno tekmo. Ampak to ni izgovor. Navajeni smo, da igramo v sredo in v soboto, zato bomo šli na igrišče z željo po osvojitvi treh točk in da zmanjšamo razliko do tistih pred nami na lestvici.”

Kapetan Real Madrid je prav tako imel tudi pohvalne besede za druge soigralce, kot na primer Casemira. “Med pripravami na novo sezono je zaradi poškodb ostalih soigralcev dobil več priložnosti za igranje in mislim da je dobro izkoristil večino teh priložnosti. Pravzaprav so mediji in njegovi soigralci videli, da dobro dela. Nato sta prišla nazaj Illarra in Xabi Alonso, tako da je dobil manj priložnosti. Je navdušen mlad fant, ki dobro trenira. Ima dobre možnosti zaradi poškodbe Samija in vsi mu moramo pomagati. Vem, da bo prispeval svoj delež in pomagal ekipi v prihodnjih mesecih.”

O igralcih, ki bodo manjkali na tej tekmi je Casillas dejal: “Mislimo na sebe kot klub. Manjkala bosta dva pomembna igralca, zlasti Sami, ki je dolgoročna škoda za Real. Vsi vemo, da lahko te tekme zahtevajo svoj ​​davek. Veliko je bilo v igri v primeru Coentrãa, ampak da moti nas, da se je to zgodilo na prijateljski tekmi v Nemčiji. Imamo dovolj dobro ekipo, da bomo nadomestili poškodovane igralce in trener se bo odločil kdo bo kje igra. Upamo, da bosta oba okrevala čim prej.”

Na vprašanje o trenerju v zadnjih treh sezonah, je bil vratar belih jasen. “Delo z Mourinho je bil užitek zame. Imeli smo nekaj zelo dobrih rezultatov v teh treh letih. Zmagali smo Copa del Rey, česar nam ni uspelo že zelo dolgo časa, in osvojili naslov La Lige, ko smo prevladovali. Iz tega sem vzel dobre stvari in to sem povedal že pred tremi meseci. Nimam težav z njim. Kar smo si imeli za povedati, smo si povedali v pogovoru iz oči v oči.”

Barcelona ima prav tako nekaj poškodovanih igralcev po reprezentančnih tekmah, o kateri je Casillas dejal, da “imajo odlične igralce in sam ne mislim, da bo to vplivalo na njih.” V zvezi s tem kako dobro gre Atléticu, je dejal: “Delajo zelo dobro. Moraš jih imeti v mislih, zaradi tega kako igrajo. So tam kjer si zaslužijo biti po dobrih igrah. Dobro jim gre v Ligi prvakov in v La Ligi, saj tukaj lahko tekmujejo z Barcelono in Real Madridom.”