X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 4-1 Galatasaray

photobucket.com

Real Madrid storil več kot je bilo potrebno, da si je zagotovil napredovanje v izločilne boje Lige prvakov kot vodilna ekipa skupine. Tekma se je za bele nekoliko zapletla v 26. minuti, ko je bil izključen Sergio Ramos, vendar pa so beli še enkrat več pokazala zmagovalno mentaliteto, ki jih je privedla do osvojitve devetih evropskih naslovov. Bale je Real popeljal v vodstvo iz prostega strela iz več kot 30. metrov v 37. minuti, vendar pa je veselje domačih trajalo le minuto, potem ko je izenačil Umut Bulut. Po odmoru med polčasoma napadalen navdih, sicer branilca Arbeloee, bele popeljal najprej do vodstva v 51. minuti po podaji, nato pa je zamenjal vlogi z Argentincom, ki je zadel v 63. minuti. Četrti in ob enem zadnji gol na tekmi je po lepi solo akciji zabil Isco v 81. minuti.

Kljub odsotnosti prvega zvezdnika Cristiana Ronalda je bil duh Portugalca še kako prisoten na Santiagu Bernabéuu, kjer so navijači Real Madrida poleg velikega transparenta z njegovo podobo, s katerim so pozivali, da se mu podeli zlata žoga, nosili kar 48.000 mask najboljšega igralca Real Madrida. Zato so bile opravičeno vse oči uprte v drugega zvezdnik Garetha Bala, medtem ko je trener Carlo Ancelotti že od prve minute priložnost ponudil tudi otroku kluba, Jeséju Rodríguezu. Balu se je že v četrti minuti ponudila prva velika priložnost, ko je povsem sam ušel “ofsajd zanki” Turkov in v situaciji ena na ena z vratarjem streljal mimo vrat, osamljen pa se mu je na drugi vratnici ponujal Jesé. Mladi španski reprezentant ni bil preveč spreten v enajsti minuti, ko mu je skušal strel pripraviti Marcelo, a so se turški prvaki uspeli rešiti. Gostje so tekmo začeli brez nekdanjega realovca Wesleyja Sneijderja, ki je bil le na klopi, Didier Drogba pa je bil v prvih 20 minutah povsem nenevaren. Kot se v nogometu rado zgodi, se je vse spremenilo v le nekaj sekundah – nepozornemu Sergiu Ramosu je po rutinski dolgi žogi ušel Umut Bulut, seviljski branilec pa ga je kot zadnji branilec potegnil za dres in dobil direktni rdeči karton. Ancelotti je za nadaljevanje tekme žrtvoval Jeséja, ki ga je zamenjal branilec Nacho. V 37. minuti je za prvi val navdušenja poskrbel Bale, ko je s prostim strelom z velike razdalje premagal nepremičnega vratarja Eraya İşcana. Toda slavje se je v beli hiši hitro poleglo, saj je že praktično v naslednjem napadu Drogba z izjemno podajo z zunanjim delom nogometnega čevlja pred Ikerja Casillasa poslal Umuta Buluta, ki ni grešil. Bale bi lahko vrnil udarec že v 43. minuti, toda po lepi priložnosti na levi strani je streljal preko turških vrat in ostalo je pri rezultatu 1-1.

Madridska deseterica je v drugem polčasu najprej preživela pravilno razveljavitev drugega gola Buluta, ki je v prepovedanem položaju premagal Casillasa, nato pa je na drugi strani v 51. minuti zadel nepričakovani junak tekme. Branilec Álvaro Arbeloa je ostal v kazenskem prostoru in v slogu najboljših strelcev “iz prve” preusmeril podajo Di Marie s strani v mrežo. Sledil je odgovor gostov, vendar pa je bil Bulut za las prekratek po podaji Ebouéja na drugi vratnici, zato se je Ancelotti odločil za še drugi menjavo, ko je zamenjal Casemira s Xabijem Alonsom. Arbeloa bi pol ure pred koncem kmalu zadel še drugič, ko je po izvrstni individualni akciji žoga iz voleja švignila mimo daljše vratnice Galatasaraya. Arbeloa je na eni najboljših tekem kariere pripravil še zadetek Ángelu Di Maríi, pote, k oje Argentinec v 63. minuti zadel z lepim strelom z roba kazenskega prostora z nizkim strelom matiral Eraya Iscana. Roberto Mancini je imel dovolj in v igro poslal še Wesleyja Sneijderja in nekdanjega španskega reprezentanta Alberta Riero. Menjava bi kmalu prinesla rezultat, a je Casillas nekajkrat fantastično posredoval, predvsem po strelu Drogbaja z glavo, medtem pa je na drugi strani Isco v 81. minuti postavil le še lepo piko na i Realovi predstavi večera. Potem, ko je španski vezist sicer srečno prišel do žoge po lastnem blokiranem strelu, je osmešil turško obrambo in mirno zabil še četrti gol večera. Le nekaj minut prej, natančneje v 77. minuti, so navijači glasno skandirali Ronaldu, ki jim je vrnil z mahanjem s tribune. Nov lov za mitsko “La Décimo” bo beli balet v osmini tako gotovo začel kot prvouvrščeno moštvo skupine.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: William Collum (Škotska)
Real Madrid 4-1 Galatasaray
Bale 37., Arbeloa 51., Di Maria 63., Isco 81.; Bulut 38.
RK: Ramos 26./Real Madrid

Real Madrid: Casillas, Pepe, Ramos, Marcelo (74./Carvajal), Arbeloa, Bale, Casemiro (59./Alonso), Di Maria, Isco, Illarramendi, Jese (28./Nacho).

Galatasaray: Iscan, Zan, Nounkeu, Chedjou, Eboue, Melo (88./Gülselam), Inan, Bulut, Bruma (64./Sneijder), Amrabat (67./Riera), Drogba.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com