X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 4-0 Valladolid

photobucket.com

Real Madrid je premagal Valladolid na zadnji domači tekmi La Lige v letu 2013 in s tem zaključil odličen mesec november, v katerem so beli bili neporaženi in pri tem zmagali pet od svojih šestih tekem. Beli so prevladovali od prve minute naprej. To ponazarja tudi dejstvo, da je gostujoča ekipa sprožila svoj prvi strel na gol šele v 54. minuti. Tekma se je odločila v samo treh minutah. Bale je dosegel prvi gol z glavo v 33. minuti in nato še asistiral za gol Benzemaja v 36. minuti. Pred tem bi beli lahko še enkrat zadeli, potem ko je Di Maria od daleč zadel prečko. V drugem polčasu je na sceno znova stopil Bale, ki je zaključil svoj prvi hat-trick v dresu Real Madrida.

Na tekmi v Madridu je prvo večjo priložnost v tretji minuti zastreljal Sergio Ramos, kapetan Real Madrida je najvišje skakal po podaji iz kota Xabija Alonsa, toda z ugodnega položaja meril preko gola. Še bližje vodilnemu zadetku je prišel Ángel Di María, ki je z izvrstnim, močnim strelom v 6. minuti z okrog 20 metrov stresel prečko. Ramos je imel tudi v enajsti minuti ogromno smole, da po izvrstni akciji Xabija Alonsa in Isca ter podaji slednjega z nekaj metrov ni zadel gola z glavo. Španski reprezentant je znova meril previsoko, Real pa je kljub stalni nevarnosti pred golom gostov ostal brez vodilnega zadetka v prvih 25. minutah igre. Karim Benzema, ki je zadnjo evropsko tekmo začel na klopi, si je ob povratku v prvo postavo pripravil izjemno lepo priložnost, toda z roba kazenskega prostora prav tako meril nenatančno. Vratar Diego Mariño je nekaj kasneje ustavil še protinapad Di Maríe. Kraljevi klub je do zasluženega zadetka le prišel v 33. minuti, ko je Di María pobegnil obrambi po kombinaciji z Marcelom in streljal s strani, Mariño je žogo odbil, pritekel je Gareth Bale in jo z glavo poslal v prazno mrežo. Le tri minute zatem je razigrani Bale poslal predložek z desne strani pred vrata, Benzema pa je z močnim strelom z glavo povišal na 2-0. Diega Lópeza je na drugem golu z edinim nevarnim poskusom v enem zadnjih napadov polčasa predramil šele Javi Guerra, a po dolgi podaji na drugo vratnico z volejem meril visoko na južno tribuno.

Čeprav je takoj po začetku drugega polčasa s strelom od daleč zapretil Luka Modrić, je beli balet zmanjšali ritem igre ter na ta način ponudil nasprotniku, da se je vrnil v igro. Zakarya Bergdich in Guerra sta resno zapretila, a je bil López vedno znova na mestu. Benzema je v 60. minuti sicer zadel za 3:0, a so mu sodniki zadetek neupravičeno razveljavili zaradi prepovedanega položaja, v katerem naj bi se pred odločilno podajo nahajal Daniel Carvajal. Bale je nekaj minut kasneje vseeno uspel regularno zatresti mrežo še drugič na tekmi, potem ko so mu branilci z neuspešnim izbijanjem podaje Marcela pripravili lahek strel in gol z desnico. Real je imeli veliko premoč na sredini igrišča, izstopal je Isco, ki mu je bilo žogo skoraj nemogoče odvzeti, navdušil je z nekaj lepimi preigravanji. Carlo Ancelotti je za zaključek tekme aktiviral še oba mladinska produkta Realove šole, Álvara Morato in Jeséja Rodrígueza, še najbolj se je zadetku približal Morata, po obrambi vratarja in podaji Isca pa žoge z zelo slabim strelom proti vratom ni uspelo poslati Marcelu. Svoj popolni večer je z golom za prvi hat-trick v vrstah belega baleta Bale uspel zaključiti v 89. minuti, ko je z neposredne bližine v mrežo preusmeril lepo podajo Marcela. To je bil t. i. “klasični hat-trick”, saj je Valižan dosegel gole z desnico, levico in glavo.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Pedro Jesus Perez Montero
Real Madrid 4-0 Valladolid
Bale 33., 64., 89., Benzema 36.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com