X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Cristiano Ronaldo igralec sezone v La Ligi

Real Madrid je bil počaščen na podelitvi nogometnih nagrad španskega športnega časnika Marca, ki je potekala ta teden v Madridu. Cristiano Ronaldo je že drugič zaporedoma prejel nagrado, ki nosi ime po legendarnemu Alfredu Di Stefanu, za najboljšega igralca pretekle sezone, ki mu jo je izročil sam Di Stefano, častni predsednik Real Madrida. “Najbolj pomembna stvar je uživati v tej nagradi. Veliko mi pomeni, da sem prejel nagrado Di Stefano, ki mi jo je z veliko truda prišel tudi sam podeliti. Videl sem ga igrati in je bil fenomenalen.” Predsednik Florentino Pérez, direktor za nogomet Miguel Pardeza in Emilio Butragueño,direktor institucionalne odnose, so se prav tako udeležili slovesnosti.

Cristiano Ronaldo je prejel nagrado Alfredo Di Stefano, ki jo Marca vsako leto podeli najboljšemu igralcu pretekle sezone La Lige. Portugalski igralec, ki je osvojil 32 točk in s tem za šest točk premagal Messija, je spregovoril o možnostih Real Madrida za osvojitev naslova in o tem, ali je njegov cilj v letošnji sezoni svetovno prvenstvo: “V tem trenutku razmišljam le o osvojitvi La Lige in Lige prvakov, ki jo moraš poskusiti osvojiti vsako sezono v klubu, kot je Real Madrid. O svetovnem prvenstvu bom razmišljal, ko pride čas za to.”

Ronaldo je bil jasen okoli njegovega okrevanja in o tem ali je govoril z Blatterjem, predsednikom fife: “Nisem poškodovan in nimam njegove telefonske številke.” Na drugi strani je na temo pogovoru iz začetka slovesnosti s Alejandrom Rodríguezem, navijačem Real Madrida, ki je osvojil nagrado fair playa Puerta – Jarque, je dejal: “Bil sem presenečen nad njegovo zgodbo in sem podpisal dres za njega.”

Na temo učinkovitosti Atletica v tej sezoni je dejal: “Nisem presenečen, ker so videti moči že od lanske sezone. To je zelo dobro organizirana ekipa, ki se bo boril za naslov La Lige v tej sezoni, čeprav sem prepričan, da bomo mi zmagali.”

Alfredo Di Stefano ni mogel skriti svojih čustev, ko je govoril o Cristianu Ronaldu in ko mu je dal nagrado, ki nosi njegovo ime: “On si to zasluži. Je rojen golgeter. Igra zelo dobro in da lahko osvojiš to nagrado, moraš biti dober v vsem. Bil je zelo dober in vsi v Madridu si želimo, da tudi nadaljuje tako.”