X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Mirotič zadane 70 % trojk v Evroligi

Real Madrid je najuspešnejša ekipa pri metu za tri točke v Evroligi. Real zadane kar 43.1 % vseh vrženih trojk.

Nikola Mirotič je najbolj zanesljiv igralec pri metu izza črte v celotni Evroligi. Pri Realu vzgojeni igralec je prvi na listi najboljših igralcev pri metu za tri točke v celotni Evroligi. Do zdaj je zadel 14 trojk iz samo dvajsetih poskusov. Njegova uspešnost je kar 70 %.  Španski košarkar z črnogorskimi koreninami je eden od vodilnih strelcev Reala, ki je po uspešnosti metov izza črte prvi v Evroligi s kar 43.1 odstotno uspešnostjo.

Eno od Mirotičevih najnevarnejših orožij je met iz razdalje. Kljub temu, da igra na poziciji, ki je vsaj na papirju bližje obroču, ima Mirotič zelo mehko roko. Ta njegova sposobnost se zelo dobro odraža v odstotkih zadetih trojk. V tem elementu je Mirotič najboljši v Evroligi s sedemdesetodstotno uspešnostjo. Sledijo mu Lojeski iz Olympiacosa (56 %), Dentnom iz Žalgirisa (54.29 %) in Mirotičev soigralec Sergio Rodriguez (50 %). Mirotič je do sedaj zadel kar 16 od svojih dvajsetih poskusov izza črte 6.75. Najboljšo predstavo izza črte je do sedaj prikazal proti Brose Basketu. Takrat je zadel štiri mete iz petih poskusov.

 

NAJBOLJŠI IGRALCI PRI METU ZA TRI TOČKE V EVROLIGI
  IGRALEC EKIPA %
Mirotic Real Madrid 70
Lojeski Olympiacos 56
Dentmon Zalgiris 54,29
Jenkins Crvena Zvezda 53,33
Rochestie Montepaschi 52,94

Moramo pa omeniti, da je Mirotičev izjemen met izza črte le vrh ledene gore pri Realu, saj njegovi soigralci ne zaostajajo veliko za njim. Kot ekipa je Real do sedaj trojke zadeval z 43.1 % uspešnostjo. So edina ekipa v Evroligi, ki zadane več kot 40 % trojk. Po uspešnosti jim sledijo Žalgiris (40 %), Anadolu Efes, Fenerbahče Ulker in Brose Baskets (vsi 39 %). Najboljši strelski predstavi Reala sta se letos zgodili proti Stassbourgu in Brose Basketsu, ko je Real zadel po 15 trojk.

NAJBOLJŠE EKIPE PRI METU ZA TRI TOČKE V EVROLIGI
EKIPA %
Real Madrid 43,1
Zalgiris Kaunas 40
Anadolu Efes 39,6
Fenerbahce Ulker 38,2
Brose Baskets 37,9