X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Olímpic Xàtiva 0-0 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid je začel svojo pot v letošnjem tekmovanju z remijem. Beli, ki niso vajeni igranja na umetni travi so na stadionu La Murta imeli nadzor nad igro proti predstavniku Segunde B, kateremu niso čez celotno tekmo pustili niti en strel v okvir vrat in bili veliko bolj nadrejeni v drugem polčasu, a žoga ni hotela v mrežo domačih. Potnika v naslednji krog tekmovanja bo tako dala tekma na Santiago Bernabeuu. Sicer pa je imel Real Madrid prvič po letu 2004 v prvi postavi devet Špancev, tujca sta bila le Ángel di María in Casemiro. Tudi na tekmi na Kanarskih otokih pred devetimi leti pa je igral Álvaro Arbeloa.

Začetek tekme na vzhodni obali Španije, igralo se je na umetni podlagi, je minil v znamenju pogumne igre domačega tretjeligaša. Olímpic se je postavil zelo visoko in poslal nekaj predložkov v kazenski prostor gostov, enkrat je Real s tveganim drsečim startom rešil Nacho. Nato so Madridčani le prevzeli vajeti igre na sredini terena v svoje roke, a do konkretne priložnosti niso prišli. Prvi strel v okvir gola smo tako videli šele v 25. minuti, ko je z glavo po podaji Ángela di Maríe meril Casemiro, Brazilec je zadel točno v domačega vratarja Francisa. Motivirani domačini so enkrat prišli do strela z glavo po kotu Rifaterre prek Pepína, a brez večje nevarnosti. Vse do konca prvega dela večjih pretresov ni bilo, tudi zaključni pritisk gostov je ostal brez nadgradnje in po prvih 45 minutah sta se ekipi razšli brez zadetkov.

Tudi drugi polčas se je začel dokaj umirjeno, po dobrih desetih minutah pa je Real stopil na plin. Najprej Isco po podaji Di Maríe ni prišel do čistega strela, zato pa je le nekaj trenutkov kasneje dobro vtekel na podajo Marcela, Francis pa je njegov strel v daljši kot odbil. Isco je bil v glavni vlogi tudi v 63. minuti, takrat je s preigravanjem nanizal nekaj branilcev in s podajo v prostor našel Álvara Morato, slednji pa reagiral slabo in žogo poslal mimo gola, medtem ko je bil pred vrati sam Jesé. Jesé je slabih deset minut kasneje nevarno sprožil z razdalje in zgrešil okvir gola za kakšen meter. Mladi napadalec Real Madrida je v 80. minuti pripravil priložnost tokratnemu rezervistu Karimu Benzemaju, Francoz pa je z roba kazenskega prostora meril za las mimo leve vratnice. Nedolgo zatem je po visokem predložku s prostega strela do udarca prišel še Sergio Ramos, a tudi andaluzijski branilec ni zadel cilja. Real je v končnici pritiskal, a zadeti ni uspel in domači so se lahko veselili zgodovinskega remija, zato pa bo potnika v naslednji krog tekmovanja odločila tekma na Santiago Bernabeuu.

Stadion: La Murta (Xàtiva)
Sodnik: Fernández Borbalán
Olímpic Xàtiva 0-0 Real Madrid

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com