X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

“Pomembno je, da bo Real Madrid zastopan na sv. prvenstvu”

Igralci Real Madrida Casillas, Cristiano Ronaldo, Marcelo, Di Maria, Benzema in Modrić so se pojavili na novinarski konferenci na Valdabebasu, da bi ocenili žreb skupin svetovnega prvenstva, ki bo v Braziliji naslednje poletje. Benzema je povzel kaj čutijo igralci belega baleta: “Pomembno je, da bo Real Madrid dobro zastopan na svetovnem prvenstvu.”

MARCELO

Kako ocenjujete formo Kakaja, se lahko vrne v reprezentanco in sodeluje na svetovnem prvenstvu?
Mislim, da lahko. Scolari je dejal, da so vrata v izbrano vrsto odprta vsem igralcem. Kaká igra zelo dobro za Milan in vrata so odprta tudi za njega.

V Španiji se veliko govori o srečanju proti Braziliji po pokalu konfederacij. Ali menite, da je Španija vaš glavni tekmec?
So najboljša reprezentanca na svetu ta hip. Imamo veliko spoštovanja do španske reprezentance. Vendar pa niso edina reprezentanca za katero menimo, da so naši neposredni tekmeci. Obstajajo še drugi zelo dobre ekipe. Španija je korak pred drugimi, vendar pa niso naši edini neposredni tekmeci.

Kaj menite o prisotnosti Mehike v skupini in kaj mislite glede te tekme, ki bo nekaj posebnega, potem ko so vas premagali v finalu olimpijskih iger?
Pozabili smo že na ta poraz. Mislim, da smo od takrat dvakrat igrali z Mehiko in zmagali obe. Sploh ne gre za maščevanje za nas.

Poleg Mehike je Brazilija v isti skupini kot Modrić s Hrvaško in Kamerun. Kako vidite vašo skupino?
Zapletena skupina. Nismo v skupini smrti, vendar pa je to daleč od enostavne skupine. Dobro moramo začeti tekmovanje in v zadovoljstvo mi bo igrati proti “Lukiti” (Luku Modriću, op. p.).

Ne vem, če ste govorili z Ikerjem po finalu pokala konfederacij. Kaj je bil ključ vaše premoči proti Španiji?
Res smo si želeli pokazati našo državo, da lahko konkuriramo in igramo pred našimi navijači.

MODRIĆ

Hrvaška igra svojo prvo tekmo proti Braziliji in tako boste igrali proti vašemu soigralcu, Marcelu. Ali mu imate za povedati kaj posebnega?
To bo nekaj posebnega, saj bo to naša prva tekma svetovnega prvenstva in to nam veliko pomeni. Cel svet bo gledal in želimo pokazati našo kakovost. Brazilija je ena izmed favoritinj za naslov svetovnega prvaka. Vendar pa jim bomo otežili življenje. Super bo igrati proti Marcelu, saj bo to prvič, da bom igral proti njemu. Oni bodo bili pod velikim pritiskom, ker bo to njihova prva tekma in bodo morali zmagati. Medtem pa na nas ne bo nobenega pritiska, ker nimamo ničesar za izgubiti.

Kaj menite o vaših drugih nasprotnikih, še zlasti o Mehiki?
Nimamo veliko izkušenj proti drugim nasprotnikom, zlasti tistim iz Afrike. Igranje proti Kamerunu bo nova izkušnja za nas. Imeli bomo dovolj čas, da se pripravimo. Mehika je dobra ekipa, ima dobre igralce in zato smo v težki skupini, vendar menimo in upam, da bomo lahko napredovali.

Nekateri pravijo, da nimate veliko možnosti …
Lahko rečejo kar hočejo, ampak sam ne bi nikoli podcenjeval Hrvaške. Vedno smo igrali dobro na velikih tekmovanjih, kot so evropska prvenstva in svetovna prvenstva in upamo, da bomo lahko dokazali, da so se dvomljivci zmotili.

V skupinskem delu se morete soočiti z Brazilijo in nato verjetno v naslednjem krogu s Španijo ali Nizozemsko. Ali menite, da je to najslabši možni scenarij za Hrvaško?
Ne verjamem, da je to najslabši scenarij za nas. Izkoristiti moramo vsako tekmo in bomo videli kaj se bo zgodilo. To je pomembno za nas, da se prebijemo v naslednji krog in nato bomo videli kaj se bo zgodilo. Šli bomo na igrišče odigrati najboljši nogomet po svojih močeh, da bi uživali in prišli kar se da daleč.

Veliko je bilo povedanega o visoki temperaturi in možnostih spreminjanja časov tekem ter celo o odmorih v prvem in drugem polčasu, da bi igralci lahko dobili nazaj nekaj tekočine. Ali se strinjate s temi ukrepi?
Za vse bo enako. Moramo biti pripravljeni, dobro moramo okrevati po vsaki tekmi in to je to. Ne vidim, da bi bil to za nas problem. Spremembe v času in vlažnost bodo enaka za vse in mi ne razmišljam preveč o tem.

DI MARÍA

Argentina je slavila leta 1978 s Kempesom in leta 1986 z Maradono … Ali je sedaj čas za osvojitev tretjega naslova svetovnih prvakov na dvorišču svojih glavnih tekmecev, Brazilije?
To bo za nas pomembno, da imajo ljudje blizu in da še naprej počnemo stvari, kot smo jih do sedaj. Veliko časa je že minilo od zadnjega naslova in si res želimo zmagati.

Nosili ste kapetanski trak za Argentino. Kakšne odgovornosti in zahteva to pomenilo v državi, ki pričakuje toliko iz svoje reprezentance?
Čast je nositi kapetanski trak. Vemo, da je velik pritisk na Argentino za zmago na svetovnem prvenstvu, ljudje so navdušeni nad igro, mi pa bomo dali vse od vse za zmago.

Skupine so pomembne, vendar pa je velik poudarek na tem kaj se bo zgodilo v izločilnih bojih. V osmini finala bi se lahko Argentina soočila z Benzemjevo Francijo. Bi bili po vašem mnenju nevarni nasprotniki?
Moramo priti iz skupine kot vodilna skupina. Vemo, da obstajajo dobre reprezentance, vendar pa se bomo poskušali pripraviti na najboljši možni način, da se prebijemo v naslednji krog tekmovanja.

Kakšna je razlika med pričakovanji v reprezentanci in pričakovanja v Real Madridu?
To sta dve različni stvari. V Real Madridu igram skozi na desni strani in v reprezentanci na sredini. Prosili so me, da branim barve države in da grem naprej kadar lahko grem. V Real Madridu sem ponavadi igralec napada. To sta dve različni stvari.

Kako ocenjujete možnosti Španije na svetovnem prvenstvu?
Oni so zame favoriti. Imajo iste igralce in kot je dejal Marcelo, so glavni favoriti. Vendar pa obstajajo še reprezentance, ki igrajo dobro in bomo morali biti pozorni na njih.

CRISTIANO RONALDO

Če vam je uspelo videti žreb v živo, kakšen je bil vaš prvi odziv?
Če sem iskren, ga nisem videl v živo, saj sem spal. Naša skupina je zelo težka. Nemčija je vedno kandidat za naslov, Gana in ZDA pa sta dobri ekipi. Kot vedno upam, da bomo šli kar se da daleč in da izpolnimo cilj uvrstitve v drugi krog, potem pa bomo videli kaj se bo zgodilo. Vsekakor se lahko uvrstimo naprej iz te skupine, vendar pa je to odvisno od tega, kakšna bo ekipa v smislu samozavesti in koncentracije, kar je vedno pomembno. Upamo, da bomo prišli čim dlje.

Potem kar se je zgodilo na zadnjem svetovnem prvenstvu, čemu se morete izogniti, da se vam tudi tokrat ne bi uspelo uvrstiti v izločilne boje?
To bo težka skupina. Morali bomo igrati dobro, še predvsem proti Nemčiji, ki je ena izmed favoritov. Mislim, da se lahko uvrstimo naprej in potem bomo morali samo počakati in videti kaj bo. To je odvisno od nas, od ekipe. Koncentracija je zelo pomembno v teh kratkih tekmovanjih in upam, da lahko Portugalska pride kar se da daleč.

Na osebni ravni, kakšne so vaše želje za to svetovno prvenstvo? Mislite, da si tokrat zaslužite nekaj več, potem ko ste tako zelo trpeli na zadnjih dveh evropskih prvenstvih?
Dal bom od vse od sebe. Tako na klubski kot reprezentančni ravni tekme vedno jemljem enako. Gre za tekmovanje z drugačnim ‘okusom’, toda moj cilj bo enak – skušal bom zabijati gole, igrati dobro in pomagati svoji državi. Na osebni ravni bom seveda poskusil igrati po svojih najboljših močeh, dosegati gole in dati vse od sebe. Potem pa bomo morali počakati in videti kaj se bo zgodilo. Vedno veliko pričakujem od sebe, ker se zavedam svojega potenciala in bom poskusil igrati po svojih najboljših močeh.

V Brazilijo grete kot kapetan Portugalske. Ste govorili z Ikerjem o tem, kakšen je občutek, ko dvigneš pokal svetovnega prvaka?
Ni mu potrebno razlagati ničesar. Ker sem inteligenten, vem kaj to pomeni, da osvojiš nekaj pomembnega. Na klubski ravni poznam veselje ob zmagi v Ligi prvakov, predstavljam pa si, da je naslov svetovnega prvaka še nekaj več. To je nekaj, česar ne pozabiš. Videl sem igralce jokati po zadnjem finalu svetovnega prvenstva. Moje sanje so takšne, kot so sanje vseh ostalih – osvojiti velik turnir s svojo državo, toda potrebno je ostati na trdnih tleh in delati korak za korakom. Samo najboljša ekipa lahko zmaga in upam, da bo lahko Portugalska tam z najboljšimi ekipami.

Kako sami sebe motivirate za svetovno prvenstvo in Ligo prvakov?
Do svetovnega prvenstva je še veliko časa. Sam sem osredotočen na svoj klubu in na zmago v La Ligi ter osvojiti vse naslove, ki jih je mogoče in potem bomo videli, kaj se bo zgodilo na svetovnem prvenstvu. Moraš uživati v vsakem trenutku in sedaj Real Madrid igral zelo dobro. Dobro nam gre tudi Ligi prvakov in La Ligi, prav kar pa smo začeli tekmovanje še v Copa del Rey. Dobro se počutim in sem poln samozavesti in upam, da bo Real Madrid osvojil velike stvari v letošnjem letu. Kar zadeva reprezentance je cilj zmagati na svetovnem prvenstvu. Ampak do začetka je še dolgo časa in veliko se lahko še zgodi. Moj cilj sedaj je, da se osredotočim na klub in dam vse od sebe v klubu.

BENZEMA

V Franciji vsi mislijo, da vam je bil žreb najbolj naklonjen vam. Kaj vi menite ?
Ne verjamem, da bo enostavna skupina. To so ekipe, ki igrajo povsem drugače in bomo morali igrati po svojih najboljših močeh, da bi jih premagali. To bo moje prvo svetovno prvenstvo in bom sploh prvič v Braziliji, tako da upam, da bomo lahko prišli daleč.

Tu je šest igralcev iz Real Madrida in vas bo veliko na svetovnem prvenstvu. Ali veliko govorite o žrebu in zakaj mislite, da bo bilo toliko igralcev iz kluba v Braziliji?
To je dobro za klub, da bo imel Real Madrid toliko igralcev na svetovnem prvenstvu. Želim vsem mojih soigralcem veliko sreče. Če nas bo toliko v Braziliji, potem že moramo delati stvari na pravi način. To je očitno pomemben za Real Madrid, da ima tako veliko igralcev, ki bodo zastopali klub.

Na tem svetovnem prvenstvu bo zato čudno se srečati s tako veliko vašimi klubskimi soigralci?
Bodo bile napete tekme z zelo dobrimi ekipami in sam jim želim vse najboljše, veliko sreče in upam, da bodo nekatere od njih zmagovalci svetovnega naslova.

To je vaše prvo svetovno prvenstvo. Kaj to pomeni za igralca , da igra na takšnem turnirju?
Za vsako nogometaš je to največja stvar v karieri.

CASILLAS

Po osvojitvi dveh naslovov evropskega prvaka in enem naslovu svetovnega prvaka ste pomislili, kako se boste zapisali v zgodovino, če zmagate še v Braziliji?
Očitno je, da misliš o tem. Menimo, da bo težko, saj je trenutno za vse moje soigralce in za druge ekipe prvi cilj ta, da se uvrstijo v naslednji krog in da gredo potem kar se da daleč v tekmovanju. Vse ekipe želijo zmagati in Španija ni pri tem nobena izjema. Toda po zadnjih štirih letih vemo, da bo vsak tekmec proti nam dal vseh 100 %, saj si vsi želijo nas premagati. Branili bomo naslov, ki smo ga osvojili v Južni Afriki in poskusili, da bi vsi iz nače države bili ponosni na špansko reprezentanco. Lahko jim obljubim trdo delo, predanost in resnično željo po zmagi in da bomo dali vse od sebe, da pridemo kar se da daleč.

Kaj mislite o žrebu in o dejstvo, da je Marcelo dejal, da ste korak pred drugimi ekipami?
Žreb je težek. Smo v skupini s finalisti zadnjega prvenstva, ki so imeli odlične kvalifikacije. Tu je tudi Čile, ki nam je vedno povzročal težave v zadnjih dveh ali treh letih, ko smo igrali z njimi. Ampak smo pridobili izkušnje iz zadnjih nekaj prvenstev, kot je bil tisto v Južni Afriki, ko smo izgubili prvo tekmo proti Švici in se je zdelo kot da je konec sveta in potem smo premagati nekaj res težkih ekip, kot so Portugalska, Nemčija, Italija in Nizozemska v finalu. Moramo se osredotočiti na igranje naša najboljša na prvi tekmi in osvojiti vse tri točke, nato pa bomo lahko mislili na naslednji krog. Vseeno vidim, da nas veliko kolegov vidi kot velike favorite, do česar imamo po rezultatih v zadnjih letih tudi pravico. Vemo pa tudi to, da vsi poleg pohval in pozitivnih komentarjev o Španiji, si vsi res želijo nas premagati. Vemo, da to moramo delati korak za korakom in ne bo ničesar samoumevno.

Kako vidite to svetovno prvenstvo na osebni ravni? Ali menite, da bi lahko bilo to vaš zadnje?
Ko govoriš zadnji ti pomaga pri tem, da dobiš nekaj idej od ostalih. Kot je dejal Cristiano, je še vedno december in je do tam še dolga pot. Do junija bomo videli kaj se bo zgodilo in ko bo trener objavil seznam in če si na ​​seznamu 23 igralcev, potem lahko začneš uživati ​​in začeti treninge s svojimi soigralci, kot če to bil vaše zadnje svetovno prvenstvo. V primeru vratarjev igramo dlje kot drugi igralci, včasih pa je glava bolj pomembno kot telo. Tu je še dolgo časa in se še veliko lahko zgodi.

Se vam ne zdi , da je malo čudno, da ste bili zadnja dva finalista svetovnega prvenstva izžrebana v isto skupino in da je skupina B končala pred skupino A?
Se strinjam. Ne strinjam se z načinom žreba. Ampak konec koncev nismo mi tisti, ki odločamo, katere ekipe so boljše in katere slabše. Oni izberejo skupine, greš na svetovno prvenstvo in če zmagaš, potem je super. Ampak to je res, da se ne strinjam z načinom žreba. Kar zadeva drugega vprašanja pa je moj odgovor v bistvu enak. Vsaka ekipa konča svoje kvalifikacijske skupine ko je na vrsti in kot sem že dejal, ne odločamo mi o tem.

Ko obstajajo tekme kot tista na Portugalskem ali tista proti Braziliji na pokalu konfederacij, ste govorili o teh tekmah v garderobi z drugimi igralci?
Kadarkoli igramo med seboj v kvalifikacijah ali na prijateljskih tekmah, potem naslednji dan vedno govorimo o tem kaj se je zgodilo na tekmi in mislim, da je to lepo. Kdor zmaga se lahko malo hvali in kdor izgubi mora prestati nekaj šal od soigralcev. Ampak to je tako kot stvari delujejo v garderobi. Igramo za naše reprezentance in ko stojimo drug proti drugemu na reprezentančni tekmi, si vsi želimo zmagati. Vendar pa je vedno zelo dobro vzdušje in veliko šal.