X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ancelotti

Carlo Ancelotti je včeraj spregovoril o še zadnji tekmi skupinskega dela Lige prvakov. Trener, ki je potrdil, da bosta Bale in Xabi Alonso igrala, je tako razpravljal o tekmi proti Köbenhavnu: “Pomerili se bomo proti dobri ekipi na njihovem domačem igrišču. Poskušali bomo dobro igrati in zmagati. Proti Juventus in Galatasaray so dosegli doma dobre rezultate, saj igrajo kot ekipa. To je njihova največja moč. Igrajo enotno in agresivno. To bo zagotovo drugačna tekma kot smo jo videli v Madridu. Želijo se uvrstiti v Evropski ligo in to ne bo lahka tekma za nas. Želimo, da dobro končamo v skupinskem delu in da zmagamo na igrišču.”

Na vprašanje, če je Bale okreval, potem ko ni potoval v Xàtivo, je Ancelotti odvrnil: “Je opomogel se je od malega problem, ki ga je imel v petek zvečer. Je popolnoma okreval in trenira, zato bo igral, enako tudi Xabi Alonso. Igrali bomo z najboljšo možno postavo.”

Italijanski trener podal jasen odgovor glede na vprašanje o njegovi prihodnosti v Real Madridu: “Kot vidim je moja prihodnost v Real Madridu dobra. Trenutno se počutim zelo dobro. Na začetku sezone smo imeli nekaj manjših težav, vendar pa imam dober odnos z vsemi in je lažje doseči dobre rezultate z igralci, ki jih imamo.”

Ancelotti je spregovoril tudi o podaljšanju pogodbe s Xabijem Alonsom: “Nisem pogajalec. Govoril sem z njim in ni mi treba govoriti s predsednikom, ker si oba želiva, da bi podaljšal. Sem optimističen, vendar bo treba počakati na odločitev Xabija.”

Trener je prav tako bil jasno glede Di Marie in domnevne ponudbe Monaca za njega: “Novica prihaja kot presenečenje, saj se Di María o tem z mano ali s klubom ni pogovarjal. Meni se zdi, da je sproščen in srečen. Če ima kakršnekoli težave, so vrata moje pisarne vedno odprta. Kakorkoli, zdaj ni primeren trenutek za to. O tem se bomo pogovarjali poleti. Z s trenerskega vidika sem se strinjal s prestopom Özila, vendar pa ni isto z Di Marío, ker je zelo pomemben igralec za ta klub.”

Za konec je odgovoril na vprašanje, če je njegova ekipa brez Cristiana Ronalda, kot Barcelona brez Messija: “Ne maram, da nas primerjajo z Barcelono. Ekipa je igrala zelo dobro brez Cristiana Ronalda, saj je njegova odsotnost dodatno motiviral vse ostale.”