X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Cristiano Ronaldo z novim rekordom v Ligi prvakov

V Köbenhavnu je Cristiano Ronaldo postal prvi igralec v zgodovini Lige prvakov, ki je v skupinskem delu tekmovanja dosegel devet golov. Napadalec je dosegel ta rekorden dosežek na petih tekmah, ki jih je igral v skupinskem delu v tej sezoni, potem ko je zaradi poškodbe izpustil tekmo proti Galatasarayu. V lanski sezoni je že postal najboljši strelec na gostovanjih v eni sami sezoni Lige prvakov in s tem novim dosežkom nadaljuje s podiranjem rekordov v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju.

Napadalec Real Madrida je začel letošnje tekmovanje skupinskega dela Lige prvakov kar s hat-trickom na stadionu Ali Sami Yen v Turčiji, preden je nato dosegel po dva gola na  vsaki od naslednjih dveh domačih tekmah proti Köbenhavnu in Juventusu. Cristiano je nato zaigral še na dveh gostovanjih, kjer se je ponovno vpisal med strelce in sicer je dosegel po gol na stadionu Juventus v Torinu in na stadionu Parken v Köpenhagnu. S tem je skupaj dosegel devet golov in je s tem postal sploh prvi igralec v zgodovini Lige prvakov, ki je v skupinskem delu devet golov.

NOV REKORD CRISTIANA RONALDA V LIGI PRVAKOV
Krog Rezultat Goli
1 Galatasaray 1-6 Real Madrid 3
2 Real Madrid 4-0 Köbenhavn 2
3 Real Madrid 2-1 Juventus 2
4 Juventus 2-2 Real Madrid 1
6 Köbenhavn 0-2 Real Madrid 1
SKUPAJ 9

Cristiano Ronaldo je s tem podrl rekord, ki so ga imeli prej v lasti skupaj Crespo, Inzaghi, Ibrahimovč, in Van Nistelrooy, potem ko so vsi dosegli po osem golov v eni sezoni skupinskega dela Lige prvakov.

NAJBOLJŠI STRELCI V SKUPINSKEM DELU LIGE PRVAKOV
Sezona Igralec Goli
2013/14 Cristiano Ronaldo
(Real Madrid)
9
2002/03 Crespo
(Inter)
8
2002/03 Inzaghi
(Milán)
8
2004/05 Van Nistelrooy
(Manchester United)
8
2013/14 Ibrahimović
(PSG)
8

Portugalec je ta rekord dodal še dvema rekordoma iz lanske sezone. Njegovih osem golov na gostovanjih so ga postavile za igralca, ki je dosegel največ gostujočih golov v eni sezoni Lige prvakov. Poleg tega je bil Cristiano Ronaldo tudi prvi igralec v zgodovini Real Madrida, ki je dosegel 12 golov v eni sami sezoni Lige prvakov. Portugalec je do sedaj dosegel 44 golov na svojih 45. tekmah Lige prvakov v dresu Real Madrida.