X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-0 Olímpic Xàtiva

photobucket.com

Real Madrid je končal leta 2013 na Santiago Bernabéuu z zmago in prebojem v osmino finala Copa del Rey. Zmaga proti Olimpic Xàtivi je bila zapečatena že v prve pol ure, v katerih so beli dosegli dva gola. Illarra je dosegel prvega v 16. minuti, kar je bil njegov prvi gol kot igralec Real Madrida. Drugega pa je dosegel Di María iz enajstmetrovke, potem ko je gostujoči branilec Alcázar igral z roko po strelu Morate z glavo. V naslednjem krogu bele čaka sedaj Osasuna.

Real Madrid je igral svojo prvo domačo tekmo v tej sezoni v Copa del Rey proti Olimpic Xàtivi, ki je prišla v prestolnico visoko motivirani po remiju brez golov na prvi tekmi in nizu devetih tekem brez poraza, vključno z devetimi tekmami brez prejetega gola. Obramba gostov je zdržala le do 16. minute, ko je Di Maria najprej lepo našel vtekajočega Jeseja, ta pa je zaposlil povsem samega Asierja Illarramendija, ki je tako dosegel svoj šele prvi gol v profesionalnem nogometu (kot član Real Sociedada ni zadel, op. p.) in s tem tudi svojega prvega v belem dresu. Po dobrih petnajstih minutah so tako beli imeli srečanje v svojih rokah in le dvanajst minut kasneje si je Real dokončno zapečatil preboj med 16 najboljših ekip španskega kraljevega pokala. Di María je poslal predložek na oddaljeno vratnico, kjer je bil največji Morata, ki je streljal z glavo, a je njegov strel z roko zaustavil Alcazar in sodnik Teixeira Vitienes je pokazal na belo točko, s katere je bil natančen Di María.

Drugi polčas se je začel brez menjav na obeh straneh in Di María je znova ustvarjal nevarnosti za nasprotnikov gol. V 48. minuti je tako močno streljal z roba kazenskega prostora. Casemiro je prav tako poskusil v 63 minuti in ni bil daleč od uspeha. V 73. minuti je Xabi Alonso prav tako poskusil z roba kazenskega prostora, a je vratar gostov obranil njegov strel. Real Madrid je še naprej poskušal doseči tretji gol, vendar pa je Olimpic Xàtiva igrala zelo dobro v obrambi in ostalo je pri zmagi z 2-0 Real Madrida. Beli bodo v osmini finala Copa del Rey igrali proti Osasuni.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Teixeira Vitienes
Real Madrid 2-0 CD Olimpíc Xàtiva
Illarramendi (16), Di María (28/11-m)

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com