X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3-0 Celta Vigo

photobucket.com

Real Madrid je začel leto na zmagovalni način. Beli so pred svojimi navijači prišli do treh pomembnih točk, potem ko so ohranili svojo mrežo nedotaknjeno proti Celti iz Viga na prvi uradni tekmi v letu 2014. Pot do zmage je bila tlakovana šele v drugem polčasu. Vstop Jeséja je spremenil potek prve domače tekme v novem letu. In prav igralec iz Realove akademije je bil tisti, ki je pripravil prvi zadetek na tekmi, ki ga je dosegel Benzema. Od tukaj naprej je na sceno stopil Cristiano Ronaldo, ki je dosegel dva gola (400. gol v njegovi članski karieri), s čimer se je povzpel na sam vrh lestvice za nagrado Pichichi (najboljši strelec La Lige, op. p.) in je še enkrat več pokazal zakaj si zasluži nagrado Ballon d’Or (Zlata žoga, op. p.).

Santiago Bernabéu se je pred tekmo med Real Madridom in Celto iz Viga z minuto molka posvetil nedavno preminulemu “črnemu panterju” – Eusebiu. Real Madrid je šel v prvo uradno tekmo novega leta po osmih zmagah na Santiago Bernabéuu (4 v La Ligi, 3 v Ligi prvakov in 1 v Copa del Rey). Čeprav se je obračun začel s pričakovano terensko premočjo Reala, so do prve velike priložnosti prišli gostje. V 5. minuti je po dolgi žogi Pepe zamudil pri nastavljanju “offside zanke” in omogočil Charlesu, da neoviran pride pred Diega Lópeza. Napadalec Celte je imel ogromno časa, a ga je Diego López dobro počakal in ubranil izjemno priložnost. Madridčani so prvič bolj konkretno poskusili v 14. minuti, predložek Marcela je proti golu usmeril Pepe, toda zadel le gostujočega branilca v roko. Madridčani so nadaljevali z napadi na gol varovancev v Madridu osovraženega Luisa Enriqueja. Galicijci so se pomaknili v obrambo, Real pa je skušal priti do ključnega vodstva. V 23. minuti je Dani Carvajal prebil levi bok gostov in podal pred vrata, Cristiano Ronaldo je žogo ustavil in jo prepustil Benzemaju, a je gostujoča obramba blokirala strel Francoza. Kmalu zatem je zapretil tudi Luka Modrić, ko je močno meril z razdalje, a je strel bil malce previsok. Na drugi strani sta še naprej pretila Charles in Fabián Orellana. Vse do konca prvega polčasa je Real poskušal priti do vodilnega zadetka, tako da je praktično vseskozi igral v kazenskem prostoru gostov. Strela Benzemaja in Modrića sta bila ustavljena s strani gostujoče obrambe, plasiran udarec Ángela di Maríe pa je bil plen vratarja Yoela. Prvi polčas se je tako končal brez zadetkov.

llarra je ob polčasu zamenjal Xabija Alonsa zaradi težav izkušenega vezista. Real Madrid je zaigral bolj agresivno in napadalno, Isco je med drugim poskusil z roba kazenskega prostora, kasneje pa sta v igro prišla tudi Jesé in Bale. Prav mladi španski reprezentant bi lahko s prvim dotikom na tekmi zadel, po akciji Ramosa je prišel do odbite žoge, a je sprožil preslabotno. Gosti bi lahko prišli v vodstvo preko Charlesa, ki se je po globinski podaji Rafinhe znašel “ena na ena” z Lópezom, vendar pa je meril precej mimo vrat. V 67. minuti je Jesé popravil vtis ob prejšnjem strelu, potem ko je na levi strani kazenskega prostora preigraval in si priigral nekaj prostora, po tleh ostro podal v sredino, tam pa je Benzema iz bližine žogo preusmeril v mrežo za 1-0. Beli so se mučili, da so strli odpor gostov iz Viga in prednost domačih bi se lahko povišala v 72. minuti, ko je do strela iz težkega položaja prišel Cristiano Ronaldo, a je meril mimo daljše vratnice Yoela. Osem minut pred koncem tekme je Daniel Carvajal z desne strani podal pred vrata, Cristiano Ronaldo pa je na daljši vratnici v padcu zatresel mrežo iz bližine in tako gol posvetil preminulemu rojaku Eusebiu, ni pa to bil edini zadetek Portugalca na tekmi. V sodnikovem dodatku je enkrat močno sprožil še Bale, ki je zelo poživil igro Reala, Valižan pa je v 93. minuti še prebil levi bok gostov in v sredini našel Cristiana Ronalda, ki ni iz rok izpustil priložnosti za nov zadetek. To je bil že njegov 400. zadetek v karieri, 20 jih je dosegel v letošnji sezoni Primere division in se s tem povzpel na vrh lestvice strelcev po 18. kolih.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Alfonso Alvarez Izquierdo
Real Madrid 3-0 Celta Vigo
Benzema 67., Ronaldo 82., 93.

Real Madrid: Diego Lopez, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Isco (62./Jese), Xabi Alonso (46./Illarramendi), Modrić, di Maria (64./Bale), Benzema, Ronaldo.

Celta Vigo: Yoel, Hugo Mallo, Cabral, Costas, Jonny Castro, Rafinha, Oubina, Alex Lopez (59./Krohn-Dehli), Augusto (69./Nolito), Charles (77./Santi Mina), Orellana.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com