X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ancelotti

Carlo Ancelotti je v sredo spregovoril o pokalni tekmi proti Osasuni. Italijanski trener je pri tem potrdil, da bo “Bale bo v začetni postavi in da Xabija Alonsa ni na seznamu vpoklicanih igralcev,” Pred prvo tekmo osmine finala Copa del Rey je dejal: “Igranje na našem stadionu je veliko bolj udobno kot igranje na gostovanju. Navijači na Bernabéu so pomembne za vse naše tekme in tudi tokrat ni nobena izjema, saj igramo izločilno tekmo proti ekipi, ki nam je povzročila veliko težav v La Ligi. To je pomembno tekmovanje in moramo doseči dober rezultat ter preiti v vodstvo, da vršimo pritisk na njih pred povratno tekmo.”

Italijanski trener je govoril tudi o tednu, ki je pred njegovo ekipo, v katerem bodo beli odigrali tri tekme: “Še vedno imamo en dan za okrevanje. Če vidim, da igralci niso v njihovi najboljši formi, potem ne bodo igrali, ampak ne mislim, da bo veliko sprememb. Ekipa bo izboljšala svojo igro. Prejšnji teden ni bil tako dober zaradi potovanja v Doho, kar nam ni pomagalo pri pripravah na tekmi proti Celti. Igranje tekem je boljše kot treniranje, saj se telesna pripravljenost hitreje izboljšuje na tekmah.”

Na vprašanje o Di Marii in o tem kaj se je dogajalo na tekmi proti Celti, je trener izjavil: “Potrebno mu je verjeti. Če je koga užalil, se mu je tudi opravičil in tu se vse konča. Ljudje imajo zelo radi svoje nogometaše in mislim, da ne bo imel težav z Bernabéuom. Ta tema se more čimprej zaključiti, ker ga potrebujemo v letošnji sezoni.” Glede tega ali bo v prvi postavi na tekmi proti Osasuni je Ancelotti dejal: “Jutri ne bo začel tekme, ker bom v igro poslal bolj svežega igralca. Nima težav z igranjem, zadovoljen je tukaj. Miren je, ima dober odnos s soigralci in želi si igrati dobro sezono. Ne bo igral, a ne zaradi tega. Imamo Bala, ki ni začel tekme proti Celti in bo zato on v prvi postavi.”

Glede Xabija Alonsa in njegovih težav z ušesom je pojasnil: “Dobro trenira in stvari se izboljšujejo. Fizično je sposoben igrati, ampak moramo upoštevati kako se igralec počuti v tem trenutku. Ni mu udobno med igranjem in se dobi s strokovnjaki, ki bodo pogledali njegovo uho. Zaradi tega tudi ni v kadru za tekmo proti Osasuni.” V zvezi z Modrić je izjavil: “Njegovo igranje se kontinuirano izboljšuje in se tudi počuti samozavestnega v tem trenutku. Ve, da je pomemben igralec za nas in mislim, da ima še vedno dovolj prostora za napredek, ker je zelo nadarjen.”

Ancelotti je spregovoril tudi o Cristianu Ronaldu in Iscu. Glede prvega je dejal: “To je normalno, da ima nogometaš profesionalen odnos. Cristiano Ronaldo opravlja zelo dobro delo. Je vedno pripravljen in veliko časa posveti regeneraciji, saj pri igralcih ne gre le za trening. V tem smislu je eden izmed najboljših.” O španskem igralcu je dejal: “Ni odigral dobre tekme proti Celta in to ni nič narobe, če se pove. Na njegovem igralnem mestu je težko kazati kontinuiteto na vseh tekmah. Ne more igrati 90 minut na najvišji ravni, ker je kakovosten napadalni vezist. Enako velja za Messija in Cristiana Ronalda. Nima enake kontinuitete kot obrambni vezist ali branilec. Kontinuiteta ni pomembna pri nadarjenih igralcih. Isco je pomemben za nas. Mlad je in to je njegova prva sezona v vrhunski ekipi kot je Real Madrid.”

Na vprašanje o Carvajalu in Arbeloi in o tem ali namerava rotirati med njima, je izjavil: “Oba opravlja dobro svoje delo. Rotiram ju, ker sta oba na isti ravni. Pomembno je, da sta oba spočita, ker zahtevam veliko trdega dela od bočnih branilcev. Upam, da bo Coentrão dobro okreval in da bo lahko že igral naslednji teden.” Na vprašanje zakaj se zdi, da obstajajo določeni trenutki tekme, ko njegova ekipa izgubi nadzor nad igro, je odgovoril: “Ni razlage. Imamo veliko napadalnih igralcev in ko tvegaš izgubiš ravnotežje. To je tveganje, ki ga moramo upoštevati v določenih trenutkih, vendar pa gre za nadzorovano tveganje.”

Glede možnosti nove okrepitve ali prestopa na v zimskem prestopnem roku, je bil Italijan jasen: “Ne bo nobenih sprememb. Imamo odlično ekipo. Nimamo nobenih nenavadnih poškodb in upamo, da se bo v 15. dneh vrnil Varane.” Nazadnje je odgovoril na vprašanje o Messijevi vrnitvi: “To je dobro za Barcelono in za La Ligo. Za nas je to povečanje konkurence, ker je Barcelona drugačna ekipa z Messijem. Zelo dobro jim je šlo brez njega in sedaj jim bo tako šlo tudi z njim. Iščemo napredek na lestvici in tega lahko naredimo v nedeljo, če bomo zmagali, ker sam mislim, da bosta Barcelona in Atletico remizirala.”