X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-0 Osasuna

photobucket.com

Real Madrid ima prednost v dvoboju proti Osasuni. Benzema je v prvem polčasu popeljal bele v vodstvo, nato pa je v drugem še Jese dosegel zadetek za zmago v prvem krogu osmine finala Copa del Rey. Beli, ki so si zaslužili še višjo zmago zaradi številnih priložnosti, ki so si jih ustvarili, so prav tako ohranili svojo mrežo nedotaknjeno. Dvoboj se bo odločali v Pamploni 15. januarja.

Trener Reala Carlo Ancelotti je proti Osasuni v začetno enajsterico uvrstil tako Cristana Ronalda kot Garetha Bala, gostitelji pa so že od samega začetka zagospodarili na igrišču. Po vsega dveh minutah igre je imel prvo lepo priložnost Luka Modrić, ki je lepo preigraval in prišel do strela, vendar pa je žoga le za las zletela mimo nasprotnikovega gola. V 16. minuti je gostujoči vratar Asier Riesgov kazenskem prostoru zrušil Jeseja Rodrigueza. Glavni sodnik Pedro Perez je sprva pokazal na najstrožjo kazen, a si je po posvetu s pomočniki in ob prigovarjanju nogometašev Osasune premislil in pokazal rumeni karton mlademu nogometašu Real Madrida, zaradi domnevnega simuliranja. Kljub temu, to ni preprečilo vodstva domačih. Le tri minute kasneje je z leve strani prosti strel izvajal Luka Modrić. Imenitna podaja je našla glavo Karima Benzemaja, ki je pot žoge spremenil natančno v mrežo Osasune. Gostitelji bi lahko prednost podvojili že v prvem polčasu, a so bili Ronaldo, Bale in Benzema premalo zbrani v zaključkih akcij.

Tudi v drugem delu igre se slika na zelenici stadiona Santiago Bernabeu ni bistveno spremenila. Real je še naprej prevladoval, a so bili zaključki akcij po večini neuspešni. Ancelottijeva četa je prednost podvojila v 60. minuti. Po veliki napaki gostujoče obrambe je do žoge prišel Benzema, podaljšal do Ronalda, ki je nesebično podal do Rodrigueza, slednji pa je rutinirano matiral vratarja Riesga. Do konca tekme se izid več ni spremenil, tako da bo Real na povratni tekmi branil dva gola prednosti, čeprav bi bila lahko zmaga še precej višja. ‘Galaktiki’ so ob golih Benzemaja in Rodrigueza zapravili še nekaj zrelih priložnosti, nogometaši Osasune pa niso resneje ogrozili vrat Ikerja Casillasa.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Pedro Perez
Real Madrid 2-0 Osasuna
Benzema 19., Jese 60.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com