X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Ancelotti

Gola Benzema in Jeseja sta prinesla prednost Real Madridu pred povratno pokalno tekom osmine finala. Carlo Ancelotti je bil zadovoljen z zmago in je po tekmi spregovoril na novinarski konferenci:” To je bila dobra tekma, boljše na obrambni strani, kjer nismo tvegali. Centralna branilca sta opravila dobro delo in sta v zelo dobri formi. Ekipa je močnejša v obrambi in osvojimo več žog že visoko na igrišču. V prvem polčasu smo imeli nekaj slabih podaj, ampak v drugem polčasu je bilo boljše.” O tem kako dvoboj izgleda pred povratno tekmo, je dejal: “2-0 je dober rezultat, poskušali smo doseči še tretji gol in mu prišli blizu. Na povratni moramo igrati, ker le ta ne bo lahka. To je dober rezultat, vendar pa ne bomo razmišljali o rezultatu 0-0.”

Trener Real Madrida je govoril o formi Jeseja, ki je dosegel drugi gol na tekmi: “Je igral dobro, trdo delali, zadel in bil vpleten v igro. Je pomemben igralec in je v dobri formi, zato moramo uživati v ​​tem. Iz igre je odšel samo zaradi krča.” Na vprašanje zakaj ni igral Di María, je dejal: “Nismo potrebovali Di Marie, ker sta krili igrali dobro. Bale je igral zelo dobro in je bil nevaren, medtem ko sta Jese in Cristiano dobro menjala med seboj.”

Na vprašanje o Balu, ki je končal svoj prvi polnih 90 minut po poškodbi, je dejal: “Vsakdo ve, da je imel težave. Mora priti nazaj do svoje najboljše forme in to je razlog zakaj je igral celotno tekmo. V prvem polčasu ni sodeloval toliko, vendar pa je bil bolj odprt in je strmel k večjemu ustvarjanju v napadov v drugem polčasu. Vsi smo zelo srečni. Imel je težave 20 dni in strmi k temu, da bi bil v najboljši formi.”

Ancelotti je spregovoril tudi o tem, kako vesel je ob nedavnem podaljšanju pogodbe Alonsa: “Podpisali smo dogovor z zelo pomembnim igralcem v Xabiju Alonsu, kar je zelo dobra za nas.” Zavrnil je tudi možnost, da Morata odide iz kluba: “Nismo spremenili našega načrta in tudi Morata ni prosil, da bi nas zapustil. Zelo sem zadovoljen z njim.” Kar zadeva dela, ki sta ga Modrić in Illarra naredila na sredini, je dejal: “Sta bila zelo dobra v obrambnih nalogah in dala ravnotežje ekipi. Modrić je igral zelo dobro, kombiniral kratke in dolge podaje. Illarra bi lahko bil boljši pri svojih podajah.”

Na vprašanje o Arbeloi in Marcelu je dejal: “Delo, ki ga opravljata naša bočna branilca je pomembna za našo igro in ga opravljata dobro, brez nobenih težav. Dobro sta opravila svoje delo v obrambi. Na dveh tekmah nismo prejeli gola in ekipa je boljša v obrambnih nalogah.” Na koncu je spregovoril o sobotni tekmi med Atleticom in Barcelono: “Težko je razmišljati o tem kateri bi bil najboljši rezultat za nas. Oba ne moreta izgubiti, vendar pa oba ne moretea tudi zmagati. Moramo zmagati, da se približamo Barceloni ali Atléticu.”