X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Espanyol 0-1 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid je opravil učinkovito in profesionalno delo, ki ga je potreboval za osvojitev vseh treh pomembnih točk na stadionu Cornella-El Prat proti ekipi Espanyola. Zmagovalni gol je dosegel Pepe z glavo po podaji Luke Modrića iz prostega strela. Beli so tako zaključili odličen teden, v katerem so dosegli tri zmage in pri tem niso prejeli nobenega gola. S to zmago se je Real Madrid točkovno približal vodilnim Kataloncem in mestnemu rivalu Atléticu na vsega tri točke.

Real Madrid je gostoval pri Espanyolu, ki na domačem igrišču velja za močnega nasprotnika, kar se je pred tem že okusili tudi ekipi Atletica Madrida in Valencia. Ob enem pa je Real Madrid iskal svojo tretjo zmago v tednu ter v upanju, da bi s tem znižal točkovno prednost do vodilnih ekip, s čimer bi imel Real znova vse niti do naslova prvaka v svojih rokah. Trener Carlo Ancelotti je od prve minute po zadnji mali aferi priložnost ponudil tudi Ángelu di Maríi, v prvo postavo pa se je vrnil tudi Gareth Bale, medtem ko je Xabi Alonso po težavah z bobničem prav tako poveljeval sredini igrišča. Domači so začeli pogumno in imeli prvo priložnost na tekmi, ki je splavala po vodi, potem pa je vajeti igre le prevzel Real, ki je prvič poskusil zadeti preko Benzemaja, ki pa je z izvrstnim volejem z levico le za malce zgrešil prvo vratnico belo-modrih. V 18. minuti je sledila velika priložnost za Cristiana Ronalda, potem ko je po nesebični podaji Karima Benzemaja s strani pred vrati povsem zgrešil žogo in s tem zapravil veliko priložnost tekme. Z močnim strelom od daleč je domačega vratarja Kika Casillo že v enem naslednjih napadov resno preizkusil tudi Di María. Ronaldo bi se kmalu odkupil z “bombo” v 32. minuti, ki je po nerodnem posredovanju Casille le po zaslugi velike sreče zletela čez gol. Nekoliko srečno je Casilla posredoval tudi 37. minuti, ko je Ronaldo poskusil še z močnim strelom iz prostega strela, domači vratar pa je žogo obranil z nogo. Real je bil absoluten gospodar na zelenici v Barceloni, a si je vseeno naslednjo veliko priložnost priigral preko protinapada, potem ko bi praktično moral zadeti Di María, ki pa je v situaciji štirih proti dvem v 42. minuti po podaji Luke Modrića neuspešno iskal Benzemaja.

Drugi polčas se je začel povsem drugače in tako je Real Madrid prišel do vodstva po vsega 10. minutah igre. Po kotu izvrstnega Modrića je povsem sam ostal Pepe, ki z glavo v 55. minuti ni grešil. Vsega bi lahko bilo konec v 66. minuti, ko je Ronaldo brezhibno sprejel dolgo diagonalo Di Marie, nato pa v padcu streljal mimo daljše vratnice. Real Madrid je vedel, da mora imeti čim večjo posest žoge, da bi s tem preprečil Espanyolu, da pride v kazenski prostor Diega Lópeza. In prav to je tudi varovancem Carla Ancelottija lepo uspevalo, še več, po veliki napaki domače obrambe je Ronaldo v 82. minuti prišel povsem sam pred domača vrata, kjer ga je s fantastičnim posredovanjem znova ustavil Casilla. Tudi takrat, ko je bil Casilla že premagan, v 90. minuti je namreč ubranil poskus Benzemaja in žoga je padla na nogo Cristianu, Portugalec pa je povsem nezbrano poslal žogo mimo praktično praznega gola. Kljub temu je kraljevi klub prišel do nove zmage na vročem gostovanju, s katero se je Atleticu in Barceloni približal na tri točke zaostanka.

Stadion: Cornella-El Prat (Barcelona)
Sodnik: José Antonio Teixeira Vitienes
Espanyol 0-1 Real Madrid
Pepe 55.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com