X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Šest igralcev Real Madrida do z nagrado Ballon d’Or

Nekateri izmed najboljših igralcev v zgodovini tega športa so igrali za Real Madrid. Cristiano Ronaldo je zadnji v vrsti igralcev Real Madrida, ki so osvojili prestižno nagrado Ballon d’ Or, po zgledu ostalih petih igralcev Real Madrida, ki so že pred njim dobili to prestižno nagrado. Prvi igralec Real Madrida z nagrado Ballon d’ Or je bil Di Stefano leta 1957, ki jo je drugič osvojil v letu 1959, potem ko jo je Kopa osvojil leta 1958. V bližnji preteklosti so domov odnesli nagrado Ballon d’Or medtem, ko so igrali za bele: Figo (2000), Ronaldo (2002) in Cannavaro (2006).

Real Madrid, ki je osvojil pet naslovov evropskega pokala (predhodnica današnje Lige prvakov, op. p.), je več kot očitno prevladoval v svetu nogometa v 50-ih letih prejšnjega stoletja. Tisto ekipo je vodil Alfredo Di Stefano, ki je dvakrat prejel nagrado Ballon d’ Or (leta 1957 in 1959). Današnji predsednik belega baleta si je slačilnico delil s Kopo, ki je prav tako prejel prestižno nagrado za najboljšega igralca na svetu leta 1958.

Figo je bil tretji igralec Real Madrida z osvojeno nagrado. Portugalski napadalec se je pridružil klubu poleti leta 2000 in je osvojil nagrado Ballon d’ Or še istega leta. Brazilski Ronaldo mu je hitro sledil, potem ko je Brazilec osvojil nagrado dve leti kasneje, leta 2006 pa je bil Cannavaro zadnji izmed igralcev belega baleta, ki so prejeli nagrado. Drugi igralci, ki so osvojili Ballon d’ Or pred podpisom pogodbe z belim baletom pa vključuje še Zidana, Kakája in Owena.