X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ancelotti

Carlo Ancelotti se je pojavil v tiskovnem središču na Valdabebasu dan pred tekmo proti Espanyolu. Italijanski trener je govoril o prvi tekmi četrtfinala Copa del Rey: “Gremo v tekmo z mislijo, da se četrtfinale igra na dve tekmi. Moramo igrati dobro. Zadovoljen sem bil s tem kako smo igrali proti njim v La Ligi. Znova moramo tako igrati ali še boljše, če je to mogoče. Naš cilj je, da si priigramo prednost že na tej tekmi. Vem, da bo dvoboj odločen šele na Bernabéuu in da moramo dobro igrati obe tekmi. Espanyol je dobra ekipa in so zelo dobro organizirani. So fizično močna ekipa in zato bo tekma zelo intenzivna. Dali bodo vse od sebe, da bi poskušali zmagati in dobiti dober rezultat na prvi tekmi.”

Italijanski trener je govoril tudi o štirih točkah, ki jih je njegova ekipa izničila proti Atléticu Madrid in Barceloni v La Ligi: “Igrala sta med seboj in tako smo zmanjšali razliko za dve točki. Včeraj ni nobeden od njiju zmagal, ker igramo v zelo konkurenčni ligi in vse tekme je težko zmagati. Ne moreš vedno zmagati. Zgodilo se je nam proti Osasuni. Veliko zaslug za zmanjšanje razlik gre ekipi, ker je borila v tekmovanju. Izboljšali smo našo igro po tekmi z Barcelono.”

Na vprašanje ali ekipa igra kot on hoče, je dejal: “Smo tam, kjer smo želeli biti, ko se je sezona začela. Imamo možnosti v vseh tekmovanjih in se res zelo trudimo opraviti dobro delo. Dobro je biti konkurenčen in da se veselimo vseh tekmovanj. To je bil cilj na začetku sezone.” O dejstvu , da Real še ni prejel gola na petih uradnih tekmah v letu 2014, je dejal: “Imamo dobro ravnotežje, saj dosegamo gole in ekipa igra boljše obrambo. Branilci so zelo izboljšali svojo igro.”

O svoji izbiri sistema 4-3-3 je dejal: “Sistem nam omogoča večjo uravnoteženost, saj je obrambno delo s strani treh vezistov zelo dobro in bomo še naprej uporabljali ta sistem. Res je, da ta sistem ni za Isca, ampak mislim, da lahko igra na položaju Di Marie ali Modrića. Nisem povsem pozabil starega sistema in ga lahko uporabljamo od časa do časa.” O tem ali ga je število tekem v januarju prisililo, da spremenil način treningov, je dejal: “Smo zelo osredotočeni na okrevanje igralcev. Tisti, ki niso igrali na tekmi trenirajo še naprej enako kot prej in ostali storijo nekaj več v bazenu in jedo in dobro spijo.”

Na vprašanje o problemih Ramosa s kolenom je bil jasen: “Telesno je zelo dobro pripravljen in je osredotočen. Razume kaj potrebujemo od njega na igrišču in je veliko napredoval. Imel sem težave s kolenom na tekmi proti Real Betisu in bomo videli kako no jutri. bil je ne počuti povsem udobno danes, in če se izboljša za jutri , bo igral ” . V zvezi s okrevanjem Varana, ki je včeraj že treniral s skupino, je dejal: “Dobro delal in je povsem okreval. Mora trenirati z ekipo, kar je začel včeraj in ko bo pripravljen za igranje, bo igral. Koleno se zaenkrat zdi v redu. Sam je zelo dobro treniral in je sprejel čas, da bo koleno pripravljeno.”

V zvezi s prostimi udarci in visokim odstotkom uspešnosti Bala je dejal: “Jasno je, da ima boljše možnosti za proste strele z leve strani, potem ko ima Cristiano Ronaldo boljše za tiste z desne. To je tisto, kar smo se odločili. Cristiano Ronaldo je močnejši ob prekinitvah z desne strani in Bale z leve.” Na vprašanje o nedavnih poročilih, da je bil prestop Neymarja dražji od 100 milijonov evrov in je bil Italijan jasen: “Nisem računovodja, sem nogometni trener.”

Za konec je spregovoril telesni pripravljenosti Cristiana Ronalda in o možnostih, da ne počiva na nobeni tekmi: “Ko bom mislil, da izgleda utrujen, mu bom dal počitek. Sedaj ni utrujen in nima težav pri igranju. Rotacije so potrebna, ko je kateri od igralcev utrujen. Dobro se sporazumevamo z vsemi igralci in nekateri od njih dajo jasno vedet kdaj so utrujeni.”