X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Cristiano Ronaldo prejel red princa Henryja

Cristiano Ronaldo je v Lizboni s strani portugalskega predsednika, Aníbala Cavaca Silva, prejel najvišje državno odlikovanje, Red princa Henrika. Napadalec Real Madrida, ki je prejšnji ponedeljek prejel nagrado Ballon d’Or 2013, je prej najvišjo državno čast za njegov prispevek k mednarodni prepoznavnosti Portugalske. Med prisotnimi na prireditvi, ki je potekala v uradnem prebivališču portugalskega predsednika države, so bili tudi Florentino Perez, predsednik Real Madrida, Emilio Butragueño, direktor za institucionalne odnose Real Madrida, Luis Marques Guedes, portugalski minister za predsedniške in parlamentarne zadeve, Eduardo Junco, španski veleposlanik na Portugalskem in Fernando Gomes, predsednik portugalske nogometne zveze.

Napadalec Real Madrida je prejel največjo državno dolikovanje po “predsednikovi odločitvi, s katero se prizna mednarodno priznanega športnika, ki je simbol Portugalske po vsem svetu, zato prispeva k mednarodni prepoznavnosti države in je primer trdnosti za mlajše generacije.” Dogodek, ki je potekal ta ponedeljek, bi moral potekati že 7. januarja, vendar pa je bil preložen zaradi smrti Eusebia.

Predsednik Republike Portugalske, Aníbal Cavaco Silva, je sprejel napadalca v palači, kamor je Cristiano prišel z nagrado Ballon d’Or, ki jo je prejel v Zürichu. Po tem je sledaila slovesnost ob podelitvi državnega odlikovanja. Prvi je govori sam Cavaco Silva: “Potem, ko smo se poslovili od Eusebia, je danes z nami drug odličen športnik, ki je bil v svetu nogometa že drugič izbrana za najboljšega igralca na svetu. Portugalski državljan, ki je znan po vsem svetu bolj kot kateri koli drug in ki prinaša čast imenu Portugalske.”

“Zmage Ronalda so vir velike sreče za vse nas in nit povezonosti ljudi iz Portugalske. Je kapetan reprezentance in vzor vsakomur, še posebej mladim. Rad bi omenil njegovo profesionalnost, njegovo trdo delo in disciplino ter njegovo stalno željo po zmagah. Rad bi se mu zahvalil za prispevek pri spodbujanju imena in kulture Portugalske po vsem svetu, kot tudi podporo, ki jo je izdalo veliko dobrim projekotm v naši državi,” je dejal predsednik Portugalske pred podelitvijo Ronaldu odlikovanja reda princa Henryja.

Cristiano Ronaldo je nato izrazil hvaležnost za izkazano čast: “Zelo sem ponosen, da sem prejel to odlikovanje s strani predsednika države. Še naprej bom nadaljeval s trdim delom ter kar se da dobro zastopal Portugalsko v tujini. Zelo sem vesel. To je zame zelo poseben trenutek in upam, da bom lahko osvojil še veliko naslovov, tako individualnih kot ekipnih ter seveda reprezentančnih.”

Ko se je proslava končala, je Cristiano Ronaldo spregovoril tudi za medije: “Počaščen sem, da predstavljam Portugalsko celemu svetu. To mi daje dodatno motivacijo, da bom nadaljeval s trdim delom in še naprej predstavljal državo. Še naprej se bom trudil, da bi osvojil čim več naslovov v moji karieri. Sem mlad in bom nadaljeval z uživanjem v igranju, tako kot sem do sedaj. Seveda je toliko boljše, če osvojim naslove in se mi uspe zapisati v zgodovino svetovnega nogometa.”

Na vprašanje o možnosti Portugalske za zmago na svetovnem prvenstvu v Braziliji, je dejal: “S tem bi se nam uresničile sanje. Ne želim podcenjevati naslovov, ki sem jih osvojil do sedaj, kot je to odlikovanje ali nagrado Ballon d’Or, vendar pa bi bilo to uresničitev sanj. Vemo, da je to zelo težko in da moramo ostati na trdnih tleh. Potrudili se bomo po svojih najboljših močeh in šli korak za korakom.”