X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-0 Granada

photobucket.com

Real Madrid je imel odlično popoldne na Santiago Bernabéu. Začelo se je s tem, da je Cristiano Ronaldo pred začetkom tekme poziral z nagrado za najboljšega nogometaša na svetu – zlato žogo, končalo pa se je z zmago proti Granadi in vzponom na prvo mesto La Lige pred Barcelono in Atlético Madrid. Zmaga, sedmo na sedmi uradni tekmi v letu 2014, je bila kovana v drugem polčasu po golu Cristiana Ronalda, ki se je tako še bolj utrdil na vrhu liste najboljših strelcev prvenstva in Benzema, ki je dosegel gol še na tretji tekmi zaporedoma. Real Madrid je pri tem ponovno ohranil svojo mrežo nedotaknjeno in s tem izenačil klubski rekord zaporednih tekem brez prejetega gola.

Santiago Bernabéu je po letu 2006 in slavju italijanskega branilca Fabia Cannavara znova dočakal trenutek, ko je član Real Madrida po zelenici bele hiše paradiral z zlato žogo. Cristiano Ronaldo je pred tekmo z Granado ponosno pokazal svojo drugo prestižno nagrado, ki jo je prejel pred dobrim tednom dni v Zürichu, nato pa skupaj z ostalimi belimi baletniki začel obračun za vrh lestvice v praktično najmočnejši postavi. Navijači si Portugalcu pripravili impresivno zlato-črno koreografijo z napisom “CR7”, Ronaldo pa se je pred prvim sodnikovim žvižgom fotografiral skupaj s soigralci, pridružil pa se jim je še legendarni delegat kluba Agustín Herrerín. Ronaldo je na tekmi nato prvič nevarno zapretil v šesti minuti, ko je z roba kazenskega prostora meril mimo daljše vratnice Roberta. Slavnostno vzdušje je v deveti minuti povsem utišal Jeison Murillo, potem ko je Kolumbijec divje startal na Garetha Bala, pri čemer sploh ni meril proti žogi in ga brcnil v dimlje, a je Otočan po nekaj sekundah le vstal nepoškodovan. Manuel Iturra bi že v naslednjem napadu kmalu premagal lastnega vratarja, potem ko je z glavo po podaji Daniela Carvajala zatresel lastno prečko, Sergio Ramos pa je nato po predložku Ángela di Maríe in “plavanju” Roberta streljal prek praznih vrat. V 23. minuti je imel priložnost tudi Karim Benzema, ki je po podaji Marcela na drugo vratnico streljal z volejem preko gola. Prav Benzema je bil tisti, ki je prvič v sobotnem popoldnevu tudi zatresel mrežo gostov, a je bil gol v 27. minuti po kotu upravičeno razveljavljen, saj je Francoz žogo za hrbet Roberta preusmeril iz prepovedanega položaja. Po novi podaji Di Maríe je Benzema pred vrati še enkrat zadel, a ga je tudi v 34. minuti ustavila zastavica stranskega sodnika. Slab prvi polčas bi Real kljub vsemu lahko zaključil v izjemnem slogu, ko je Ronaldo že v sodnikovem dodatku fantastično poskusil s škarjicami, a ga je z izjemno obrambo ustavil Roberto, Bale pa je z glavo po odboju streljal preslabo.

Gareth Bale je moral ob polčasu zaradi posledic udarca v dimlje z igrišča, italijanski trener na klopi Reala pa je na zelenico poslal ljubljenca madridskega občinstva Jeséja Rodrígueza. Benzema je bil že v eni prvih akcij nadaljevanja znova v prepovedanem položaju, ko je njegov strel z glavo po podaji Di Maríe končal v prečki. Argentinec je resno zapretil s strelom z zunanjim delom nogometnega čevlja, ki ga je ubranil Roberto, gostujoči vratar pa se je v zadnjem trenutku vrgel še pod noge Luki Modriću in Hrvata samega pred golom ustavil v 53. minuti. Neizbežen gol je belemu baletu le uspelo zabiti tri minute kasneje, ko je Modrić na robu kazenskega prostora našel Ronalda, Portugalec pa si je pripravil strel z levico in zadel v levi spodnji kot vrat Roberta. Ronaldo je bil do konca najnevarnejši za vrata gostov, tako je v 73. minuti Ronaldo silovito sprožil s prostega strela, žoga pa se je odbila od Pepeja in končala v prečki. Real je tekmo odločil že v naslednji minuti, ko je po lepi akciji Ronalda in Marcela prazno mrežo zadel Benzema. Ancelotti je lahko tekmo mirno pripeljal do konca in na zelenico poslal tudi Isca. Eden izmed najboljših igralcev začetka sezone je dobil gromek aplavz, podobno so se gledalci odzvali tudi ob menjavi Di Maríe. Beli balet je uspel še podaljšati svoj niz nepremagljivosti, Diegu Lópezu pa je uspel ohraniti mrežo nedotaknjeno.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Gil Manzano
Real Madrid 2-0 Granada
Ronaldo 56., Benzema 74.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com