X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Ancelotti

Po deveti zaporedni zmagi in sedmi zaporedni tekmi brez prejetega gola, je Carlo Ancelotti spregovoril o tem kako je njegova ekipa igrala proti Granadi: “V prvem polčasu smo imeli nekaj težav v napadu. V drugem polčasu smo bolj pritisnili in tako lažje prišli do žoge, zato smo lahko hitreje napadali. Najbolj pomembna stvar je ravnotežje v igri, ki ga imamo v tem trenutku. To je ključnega pomena in to sem povedal že velikokrat. Trenutno se branimo dobro in zelo dobro napadamo. Vedno obstaja prostor za izboljšave, tako da bi včasih lahko igrali hitreje, ampak ključno pri vsem skupaj je ravnotežje ekipe.”

Gola Cristiana Ronalda in Benzemaja sta prinesla Real Madridu zmago z 2-0 proti Granadi. Ancelotti je spregovoril o svoji ekipi, ki je zasedla vrh lige: “Nocoj bomo spal bolje kot druge sobote, veliko mirnejše bo. Še naprej se bomo borili. Igranje vsako tekmo in se dobro pripraviti ni enostavno. Prvi polčas je pokazal, da ekipa ni v najboljši telesni pripravljenosti. Vedno igrati z najvišjo intenzivnostjo ni enostavno, ampak vsi igralci so zelo žrtvujejo in jim gre zelo dobro.”

Ancelotti je bil vprašan glede pomena, da ekipa ne prejema golov. Pri tem se je pošalil in odgovoril: “Všeč mi je, ampak pozabil ste, da sem osvojil tri naslove v predsezoni, čeprav je bil najbolj pomemben evropski pokal. Rekord je zelo dober, a zato se moram zahvaliti vsem igralcem, ker so osredotočeni pri osvojitvi žoge potem, ko jo izgubimo. Ramos in Pepe sta odlična v letu 2014, ampak vsakdo je trdo delal, da bi dosegi ta rekord.”

Italijan je pojasnil menjavo Bale-Jese ob polčasu: “Bil je zamenjan, ker je imel težave. Ni mu bilo dobo potem, ko je prejel udarec v levo nogo. Ne gre za poškodbo, ampak bolj za nadlogo in zato ne bo imel težav z igranjem na naslednji tekmi.” Prav tako pa je še enkrat pohvali Modrića: “Največja kakovost Modrića je njegov prodor z žogo. Na začetku sezone je pokazal manj značaja, sedaj pa ga kaže veliko več in njegova kvaliteta je prav tako pomembna za spremembo ritma v napadu.”

Na vprašanje o morebitni spremembi sistema v drugem polčasu, je dejal: “Nisem jih prosil, da spremenijo sistem. Obrambno delo Jeseja, ki je onemogočil nasprotniku stvari, bi lahko mislili, da smo igrali 4-4-2, vendar mi nismo spremenili sistema.” O obrambnem delu Bala je bil jasen: “Ne prosim od napadalcev, da se veliko osredotočijo na obrambo, ampak od njih pričakujem, da vršijo pritisk v napadu in s tem preprečujejo drugi ekipi, da si zgradijo kaj. Obrambno mislim, da je pokrivanje levega ali desnega bočnega branilca problem za veziste, kot sta Di Maria in Modrić.” O položaju Di Marie je dejal: “Je navajen igranja na tem igralnem položaju. Na tem igralnem mestu igra za Argentino in se počuti udobno. Se trudi, dobro brani in ima kakovost v napadu, tako da sem zadovoljen z njim.”